Зимна приказка навън настана, а АПРИЛчетата са на топло в корема на мама-10

• 46 601
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Аз на корема редувам ляво и дясно,но с всеки изминал месец все по-малки синини и буци ми стават.Явно се изучих как да ги слагам,но и от клексан по-рядко стават алергии.А моето е било,защото много бързо след като бия си махам памука.Една сестра ме светна да натискам по-дълго и май положението се подобри.

# 376
  • София
Буци не съм имала аз, синини се научих как да не си правя - оглеждам си корема мнооого внимателно в огледалото и избирам място, под което не се виждат кръвоносни съдове - моята кожа е прозрачна и ясно се забелязват. Та, сега много рядко успявам да спукам нещо и да посинее. Обаче ме сърби, да му се не знае Confused Вчера нарочно си сложих инжекцията много нависоко, 3-4 пръста над пъпа, където кожата още не ми е разтегната и няма как да ме сърби от това. И днес цял ден ме сърби в областта на стомаха. Определено е от фраксито.

# 377
  • София
И мен ме сърби от фраксито, аз редувам вече корема с меката част на ръцете отзад. Там го карам ММ да ги бие. Пробвах и с клексан - същото е. И бучки имам Sad Синини по-малко, защото и аз внимавам за кръвоносни съдове, но и това се случва. Аз съм на фракси от ден 1 след трансфер и вече място не остана, като добавим и инжекциите Б12 мускулно и всичко което изпих и пия - Л Тироксин, слабителни, витамини, Магнерот... А едно време живеех с мисълта, че бременните не трябва да пият лекарства... ooooh!
Днес наистина е бил ден за прегледи! И аз бях на женска консултация - казаха, че бебка е около 880гр., седалищно, спеше и не ни обърна внимание, както и активност не показа особена. Назначиха ми още някои изследвания и ми напомниха, че е крайно време да си запиша час за фетална морфология, този път не знам къде да отида - със сигурност няма да е при Сигридов, ако ще да е най-добрият по три пъти, този стрес няма да си го причиня пак.

# 378
Kate отиди при д-р Михова, много е добра като специалист и като човек, препоръчвам ти я с 2 ръце😂
Ние сме на вилата, тук вали сняг на парцали.Другата седмица съм на стриктна диета да не се излагам на ЖК 😁

# 379
По темата с голотата, аз съм възпитавана сравнително консервативно. Притеснявала съм се, но само защото съм усещала притеснението на възрастните. Затова сега както казаха преди мен, гледам да не го мисля, държа се естествено. Не ходя нарочно гола, но не се и крия.
Малкият известно време не ме беше виждал гола и като ме видя реагира бурно с викове. Сега като ме види иска да ми гали гърдите, което леко ме притеснява, но тепърва ще кърмя, нито има как, нито имам желание да се крия.
Според мен е най-важно да не усещат децата притеснение и срам, да не става тема табу голотата и да предизвиква таен интерес.

# 380
Добро утро 🤗
Охх колко големи шушулки има вече, кати 1,7 кг браво бе и аз съм някъде там със седмиците малее колко взеха да растат 😄. За анемията и аз съм на малтофер фол но сега др седмица трябва да ходя на преглед и  ще видим кое как се е вдигнало. А аз да питам мога ли да пия билкова кръв това като хранителна добавка ли се води, щом не е вредно при бременност 🙄

# 381
  • Варна
Лилироуз, http://shopthebest.eu/product/5620/floradix-bilkova-krav-bilkovo … V98305BoCHWPw_wcB
Ето подробно инфо. Хранителна добавка е, да. Ето и таблицата отзад, не я намирам из нета http://www.img-share.eu/main/image_view/IMG_20170114_094824Sm9fvnq.jpg.htm   Предполагам може да я пиеш, има и други витамини  Simple Smile
1,700 Ехаааа, само за гушкане е такъв бебок !
Алиса16, какво стана с прегледа???  Confused
И аз съм на мнение, че много зависи от детето до каква възраст ще ни вижда голи, и как по точно ни вижда- случайно, или просто се развяваме голи из къщи  newsm78 Каква му е реакцията и т.н. Със сигурност това формира част от психиката му.
Иии последно да ви попитам, колко мг. Магнезийй пийте на ден? Дали мога и аз да пия заради контракциите? Питам, защото АГ ме пита дали пия магнезий, но като казах "не" той не каза нищо съществено, нито ми написа някъде дали да пия и по колко, май само каза "може да пиеш" newsm78

# 382
  • София
Да, и аз се изненадах вече колко големи бебета има в темата, но си давам сметка, че има момичета с термин почти месец преди мен, което си е много време Simple Smile

# 383
Добро утро! Да се разпиша първо с радостна новина (поне за мен, де). Една приятелка вчера е родила. Малко ни изненада, защото подрани (35-та седмица), но всичко им е наред.  Heart Eyes Каза, че даже без упойки го е минала. Та така. Замислих се как и нас ни дели месец и половина от това да завалят новините, при това без да се тревожим, че е рано. Голям кеф!  Blush
По темата за голотата, поуспокоихте ме. И аз съм от "случайните ексхибиционисти" и понякога се питам дали не му се отразява зле на моя 5-годишен мъж, но пък той с такава охота нахълтва в банята да ми разказва някакви неща, че си мисля, че хич не обръща внимание. Преди 2 години някъде веднъж ме попита "какво е това" сочейки сещате се къде, та това беше края на къпането ни заедно.  Mr. Green Но като цяло, щом той не регистрира някакви нездрави интереси или притеснения, аз съм ОК. Пък и гледам винаги и за всичко да му обяснявам нещата така, както са. Слънцата не спинкат, небето не плаче и т.н. Само гледам да го финтирам за пряк отговор на въпроса от къде точно ще дойде бебето, че обясня ли н другия ден цялата детска градина ще знае.  hahaha Като пита веднъж "от корема ли?" с облекчение казах, че и това е вариант.  Mr. Green А пък за галенето, понякога идва да ми гали корема с думите:"Дай малко да погаля сестра ми." и се размазвам от кеф!  Heart Eyes
Ох, снощи си сготвих
Скрит текст:
боб яхния
, че много ми се беше прияло и се съсипах от киселини. Ама то остави пърженото, но и люто сложих. Пък тая сутрин да не казвам...  ooooh! Пуст апетит! Иначе поне не са ежедневие, че щях да се побъркам. Гледам да не ям сладко късно вечер и така.
Да се похваля, че вече си имам план и регистрация за три поредни среди да ходя на Отворени врати. Да ми минава и това от главата, че с този избор на болница голям зор тоя път.
И другата хвалба ми е, че си купих гимнастическа топка да седя на нея. Вчера я сефтосах, но за около 30 минути, не повече. Не че имам големи проблеми с кръста, но не е и като да нямам, та се надявам да ми се отрази добре.
За финал исках да питам мамите с трето дали ви е планирано и целенасочено правено или просто е станало и сте решили да си го запазите? Малко личен въпрос, та не отговаряйте, ако не искате. Просто ми е любопитно. Аз преди баткото исках три, понеже и аз съм трето, а в нашето семейство винаги много сме се обичали и подкрепяли всички, но сега мисля да се спра на две. От чист егоизъм май... Не знам какво ще ми хрумне след време, но се питах как са се случили нещата при вас.

# 384
doctor_la, отговарям с удоволствие. Мечта ми е от малка да имам три деца, имам брат и сестра и братовчедите, с които съм близка са три деца. За щастие мъжът ми споделяше мечтата и горе-долу когато искахме тогава се получи.
Като ги гледам двете ми съкровища да си играят, умирам от щастие и си представям колкок по-хубаво ще е с още едно Simple Smile.

# 385
Аз също искам 3 деца, стига да се получи, че сега съм бременна за първи път и съм на 28г., а бебчо го чакаме 3 години..
Мъжът ми са 3 деца, като най-малкия е на 8г. , но не от една майка де, ама все пак  Mr. Green
Чудя се дали мога да взема билковата кръв без да казвам на АГ-то ми, щом може да се взима свободно.. или да си я питам все пак? newsm78
Как сте с интимнния живот? На ММ ми го е страх и не сме го правили още, ама аз съм възбудена нон стоп..  Joy

# 386
  • София
Докторче, аз навремето точно бременна се научих да правя яхниите без запръжка, така са по-здравословни, стават за съвсем малки деца и няма да ти излизат киселини. Просто след като свариш, каквото там вариш, си направи рядка кашичка от брашно и вода, с червен пипер, ако искаш червен сос, и я добави в манджата с бъркане. Оставяш да поври на слабо десетина минути и става супер Peace
От лютото нямам никакви киселини аз. Ям всеки ден и по много, никога не съм яла толкова люто през живота си. Омахах всички лютивки на свеки и половин бурканче лют пипер.

Моето бебе е планирано. Отдавна, поначало това е форматът на семейство, което искахме. Малко закъсняхме във времето, заради професионални предизвикателства, но пак добре Simple Smile Ако забременея четвърти път случайно обаче, става сериозно. Трябва много да внимаваме, защото знам, че няма да мога да го махна, а с четири ще ни дойде малко нанагорно.

Зле сме с интимния живот Laughing Моят нали го няма вече почти цял месец...Иначе страх няма, той е трениран, но от преди помня, че и мерак много няма накрая, като стана на тюленче hahaha Помня с втория как му се молех да правим секс накрая, че исках да предизвикам раждане, а той ме гледа и вика - ти луда ли си, махай ми се от главата  Shocked И ме разхождаше като преял кон в парка с часове, само и само да почна да раждам Joy

# 387
Аз също съм на мнение, че няма обща формула за всичко и всички кое трябва и кое не трябва, било за голотата, било за възпитание. Мен също ме обвземат разни притеснения дали ще съм добра майка, ще се справя ли с възпитанието, но то това си е нормално. Иначе и аз бих искала да имам две, че даже и три деца. Някакси ми се струва, че е много по-добре за самите деца, когато не са сами.
Доста ми беше натоварено тези дни и вчера цял ден почти не усетих бебешона. Чак вечерта се размърда. И си викам, айде и тоя момент дойде, че ми е малко паниката като мърда малко или много Simple Smile
Кате, аз на двете фетални досега ходих при Стратиева, по препоръка на моята лекарка.

# 388
 Joy Белинда, това с разходките ме разби! Ние сме зле, защото ни е шубе. Нали имах зацапвания и прокървих леко, та сухия режим е в сила от 3 месеца май.  Tired Мъча се да си превъзмогна страха и поне да опитаме сега, след като от два месеца не съм имала никакви цветни ядове, но май не е само моя страх... Ако стигнем до там (дай Боже) ще е като във вица с таралежите - ще сме мнооооого внимателни.  Mr. Green А как ми се ще да не сме...  Blush От една страна си казвам, че каквото и да е, не е страшно и ще избутаме още 3-4 месеца (с възстановителен период след раждане и т.н.). От друга обаче, се сещам как хормоните са голяма работа и докато кърмех желанието ми беше точно на нула. Сякаш нарочно те стопира нещо на принципа "щом кърмиш, значи си имаш бебе и не ти трябва друго сега, та си стой кротко". Знам, че не при всички е така, но аз си бях (поне за мен) класически пример за устройство на женски организъм по природни логики и закони.
За феталната, аз съм доволна от Врагалева във Фемина. Последния път тя ме гледа. Но пък исках да се запиша при една друга там, която се оказа специалист по кардио, т.е. точно като за третата фетална. Не помня името обаче, но май бяха тя и един мъж.
Ще пробвам номера без запръжка, макар че по спомен в такива случаи трябва да се ползва повече брашно, отколкото ако е запържено. Но пък мога да пробвам да го запичам на сух тиган предварително...

# 389
  • София
Ами то в интерес на истината зацапването след секс се води нормално, заради повишеното кръвоснабдяване на шийката, но съм съгласна, че си е стрес. И аз бих се спекла, колкото и да съм чела, че е ок. Веднага си мислиш дали не е нещо опасно и пр.

За брашното - колко да е повече newsm78 Аз готвя по пълна тенджера боб/леща/грах/ картофи и т.н.,че нали сме голяма фамилия, и слагам по 2 лъжици брашно, не ми се вижда много Rolling Eyes Можеш да го запичаш предварително, разбира се, но не виждам особен смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт