Седмокласна - по вода да върви, край на срока предстои!

• 56 903
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
   Уважаеми дами, бъдете така добри да качвате пробните изпити и в пощата. Тя се поддържа поне от 6 години и ще остане и за следващите набори. Групата във ФБ си е само за вас. Мислете и за другите, моля!

# 541
Браво на Ниагара! Впечатляващо е колко бързо си получавате резултатите от пробните. В Междучасие се бавят поне 2 седмици, да видим в СМГ колко ще са експедитивни. Успех на пробните и олимпиадата днес!

# 542
  • столицата
СМГ също доста се бавят с резултатите от ПИ, по мои наблюдения. Но там обичайно се явяват и много деца.
Мандарин е права. Нека, който може да качва материалите и в пощата. Мамите на вече бившите седмокласници ни оставиха добра основа, нека я продължим.
Росита, благодаря за инфото за пързалката! bouquet Сравнително близко ни е и ще я пробваме, че тази година още не сме се пързаляли Rolling Eyes

# 543
  • BG
И при нас голямо търчане. Вчера ПИ по БЕЛ в Междучасие, днес олимпиада от 9.00, а след обяд школа БЕЛ и МАТ. До колкото, знам достъпът до пощата е ограничен, трябваше някакви специални молби за паролата и затова обменяме инфо  чрез групата.

# 544
Много са ангажирани връстниците и днес.  Hug
Моят след малко ще започва да пише домашни за утре.  Wink

# 545
  • столицата
А моето си чете книжка.... Давам още 20 мин и повдигам  Sunglassesтемата

# 546
  • България, София
galimar, дъщеря ми ходи на "Славия", защото ни е най - близо.
Видях, че и росита ти е отговорила  Hug

# 547
  • столицата
Благодаря, Велина! Аз се интересувах конкретно от откритата пързалка, защото навън е по-приятно да караш кънки.
Днес ПИ-то по БЕЛ в СМГ е било трудничко, според дъщеря ми. Но  са им взели тестовете и засега нямам възможност да го кача. След като излязат резултатите ще се опитам да  й го взема от училището, макар това да е трудно упражнение.

# 548
Гледахте ли зам. министъра на образованието в новините по Нова?  newsm78
Пак разяснява балообразуването за приема след 7-ми клас.   Wink
За мен беше нов момента с неявяването на НВО по истински медицински причини.  Peace
Ученикът ще може да кандидатства  при такъв случай с точките равни на оценките му от свидетелството или не съм разбрала добре?  Thinking
Амбър, Светльо ходи ли вчера на състезание по АЕ?  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 19:43 от chibi

# 549
Добър вечер!
6 варианта на балообразуване... От които само 4 могат да се използват  newsm78
Няколко полезни сайтчета и приложения за всички, на които им е писнало да решават задачи сами. Събирала съм ги доста години, още от времето,когато студентът ми беше 5-6 клас  Laughing
Скрит текст:
Wolfram Alpha - пишеш задачата, излиза ти решение.
Domashno.bg - решени задачи, но май само от учебниците.
znanija.com - полезен сайт, ако поназнайвате руски. Можеш да зададеш въпрос за балове, като ти отговарят почти винаги, а ти трябва да отговаряш на въпроси, за да получиш балове. Български вариант на сайта, който всички знаем - pomagalo.com
Photo Math - приложение за Андроид и iOS, принципно е пусната камерата и можеш да сканираш задача, и ти излиза решение. Ако приложението е сканирало грешно условието, можеш да го промениш. Принципно става само с алгебрата, но все пак.  Peace
Други полезни:
Dictionary.com - сайт с думи на английски и пояснения към тях. 
Уча.се - всички го знаем.
gramatika-bg.com - Домашни, тестове (за пробни - незнам), интерпретации на текстове...
Quizlet - приложение за Андроид и iOS, работи на принципа на флашкартите. От едната страна пишеш нещо, от другата определението. Може да се самоизпитваш. Пример:
От едната страна - Питагорова теорема
От другата - а²+b²=c².
Същото е като хартиените, просто ако не ви се режат картончета е много по-лесно.  bouquet
Май стана твърде дълго, но се надявам тези сайтове и приложения да са от полза на всички.  Peace

# 550
  • Русе

Амбър, Светльо ходи ли вчера на състезание по АЕ?  Rolling Eyes
 chibi аз писах вече , че той ще ходи на творческото писане февруари, това, което беше дала lorenca. Но понеже той никога не разбира от първия път кога и къде ще ходи, беше казал, че ще е в събота. Аз пък повярвах, без да проверя, щот нали и ти писа за нещо такова в събота и в резултат не можа да се запише за ПИ по математика. Но състезанието по английски последно са му казали на 14 февруари, следобяд. Само че тогава ще е на училище, та не знам....

Иначе и Светослав има някакви програми, с които сканира задачата и му дава решения, ама затова вече пред мен разписва задачите.

# 551
Амбър, ясно.  Peace
Да , на 13 и 14 февруари са дните за творческо писане на АЕ.   Hug
Миналата година и при нас се проведоха.  Hug
То и в събота имаше състезание при нас - училищен кръг на състезанието на Лонгман.  Wink
Резултатите, доколкото разбрах през нета, ще ги научим след 1 месец.  Rolling Eyes
Я да си решават, разписват задачите. На НВО какво ще правят.  Crossing Arms
А за балообразуването, най-добре е да са здрави  и да могат да се явят на НВО.   Praynig

# 552
По първото изречение, изменението още не е официално. Второто не го разбрах.

# 553
По първото изречение, изменението още не е официално. Второто не го разбрах.

Дано, когато наближат НВО и приема, всичко вече да е ясно.  Praynig

# 554
Благодаря, Велина! Аз се интересувах конкретно от откритата пързалка, защото навън е по-приятно да караш кънки.
Днес ПИ-то по БЕЛ в СМГ е било трудничко, според дъщеря ми. Но  са им взели тестовете и засега нямам възможност да го кача. След като излязат резултатите ще се опитам да  й го взема от училището, макар това да е трудно упражнение.
И според моя набор пробният е бил трудничък. От кака му помня, че традиционно пробните са с по-голяма сложност от НВО, така че чакам резултата, но не мисля да се шашкам. Важното е набора да си види резултата и да се мобилизира. Другата седмица съм го записала на пробен в Междучасие по МАТ, после мисля да го пратя след края на модула и в СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт