Поради студа

• 36 621
  • 392
  •   1
Отговори
# 105
Сравнението какво правят финландците или канадците или руснаците не е удачно защото те си живеят на такъв климат.
А при нас не е за пръв път тия температури, но са сравнително редки и на организма му трябва време да се аклиматизира.
За тези, на които училищата са им далеч определено нито е лесно нито е приятно пътуването дотам.
Всеки да си преценява - но за мен си е безмислено мероприятие, особено за големите ученици, по наблюдения лични, всяка зима като е имало такъв студ, учителите масово излизат в болнични , ако пък нямат дупки заради отсъстващите учители, ще е студено и ще карат на намалени часове, в състав макс половината клас и единия ден като се разходят така децата на другия си остават вкъщи.
При малките е по-различно че нямат самостоятелност, та просто там гледат да има заместници или ги събират накуп.

А аз ако можех да си позволя, в понеделник също не бих отишла на работа, но ако имах избор щях да си остана вкъщи на топло.

Нито мога да отида с кола на работа защото работя в синя зона, нито ме взима такси щото не е атрактивен дълъг маршрут- слагам си планинските обувки и така - обаче определено не ми е приятно и то не заради студа, а защото тротоарите не са изчистени и няма къде да се ходи и си е мъка

# 106
Редно е да се унължи ваканцията. Много е студено.
И какво като е студено, те навън ли ще са.
Странно защо и работодателите не обявят ваканция поради студа.

# 107
Ами говорете с работодателите си. Тук говорим за училищата и за учениците.

# 108
  • Варна
Къде са тези масово взимащи болничен учители? И това училище, в което няма програма "Без свободен час" и където децата имат "дупки"?
А, и училището, в което учителите не са масово пуснати принудително в отпуск и най-важното, заради тях е пуснато парното?
Вероятно там, където парното е централно. Не и в други места.
И защо сравняваме възрастни хора с деца? Казвам деца, защото за по-големите е различно. Те могат и сами да се приберат, и сами да стоят.
Който иска да стои у дома, взима отпуск.

# 109
 Simple SmileЕлитна столична гимназия от топ 10. По гимназиите масово имат дупки. Програми, непрограми това е реалността

# 110
  • Ямбол
...
А, и училището, в което учителите не са масово пуснати принудително в отпуск и най-важното, заради тях е пуснато парното?
...
Нашето училище. На работа сме от четвъртък с парно, което не е централно. Топло е навсякъде. В понеделник пак ще сме на работа.
Иначе при нас няма нито един свободен час. Тези със свободните часове са с лошо управление според мен.

От студа болести няма, болестите са от вируси.

# 111
 Simple Smile Simple SmileПроблема на децата е, че в случая възрастните решават вместо него, дали ще им пуснат ваканция, дали майките в случая, ако няма ваканция ще ги оставят вкъщи или не.
Не мисля, че има дете, което не би се зарадвала на някой ден непредвидена ваканция, пък ако го пуснат да поиграе във снега Wink Wink

# 112
  • Ланкър, планините Овнерог
Моят проблем за малката е, че не съм убедена, че се отопляват коридорите (родител не може да прехвъркне през охраната). Тоалетната на нашия клас се пада на другия край, в другия коридор. Или ще притичват голи и рискуват боледуване, или с яке до тоалетна, което не си го представям особено.
С голямата проблемът ми е висенето по спирките да чака тролей, иначе за училището май нямам притеснения относно отоплението.

# 113
  • Бургас
Мен ме е страх да не падне и да се пребие някъде. Нямам идея дали ще е достатъчно топло в училище. Студът навън също не е за подценяване. Бих се зарадвала, ако официално удължат ваканцията.
Понеже засегнахте темата с такситата. А не ви ли е страх да ги качвате сами в такси? А и не се знае какви са уменията на шофьора. При тези заледявания не знам дали ходенето пеша не е по-безопасно от придвижването с автомобил.

# 114
https://m.facebook.com/%D0%99%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B … 823170804413576/#!/story.php?story_fbid=1305177412879577&id=823170804413576&__tn__=%2As

# 115

А учениците сами ли ще си стоят вкъщи ?

# 116
  • София
Ние вече почти сме обмислили стратегията за утре, ако не обявят ваканция. Едното дете със сигурност няма да ходи, другото ще го водим и прибираме, след обяд е на училище. Утре сутрин има урок и за него още не сме решили как ще процедираме.
Надявам се все пак, че у Фандъкова ще надделее здравия разум, защото само в София и околните области има оранжев код за ниски температури. Всъщност не температурите точно са проблем, а усещането за студ, което стига до -30 и въобще няма да е добре за децата висящи по спирките.

# 117
  • волно калдъръмче
Ако някое пострада, да ѝ се търси отговорност. Не може сто пъти да ми обяснява как снегът се почиства и това да е единственият мотив за отхвърляне на удължаването на ваканцията. Времето е нечовешки студено сутрин и вечер. В Пловдив втори ден духа ураганен вятър. Вчера за малко поспря, но днес е с нова сила. Тези деца са на две смени и чакат по спирки. Утре наравно с тях и Фандъкова да излезе да почака, а не да ми се вози в топлия мерцедес.

# 118
  • Ямбол

А учениците сами ли ще си стоят вкъщи ?
През ваканциите им как стоят?

# 119
  • Ланкър, планините Овнерог
Кучето ми се схваща от студ какво остава за децата. Към тези, които ще спрат децата си - как ще им извините отсъствията? Сериозно обмислям и моите да не ходят, само това ме тормози.

Общи условия

Активация на акаунт