Поради студа

• 36 636
  • 392
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Още се чудя какво да правим в понеделник - само като си помисля, че голямата трябва да е на спирката в 6,40 и лошо ми става. С малкия - час по-късно. С таксита добре ще ми се върже.  Mr. Green
Надявам се Фандъкова и оная отворената Кастрева да излязат утре сутринта да ги надуха вятър с усещане за -30 и да размислят.

# 91
Да сериозно е положението   И в Бургас утре ще удължат ваканцията. Дано и в София.

# 92
  • вкъщи
За Бургас сигурно ли е? Днес не ми се стори чак толкова студено, но за 15 минути на открито, и то с ръкавици, движейки се,  ръцете ми измръзнаха, не ги усещах, ужасно ме боляха. Бяха лилави като се прибрах. Като ги знам мойте двамата как не умеят да се пазят и да се обличат...почти съм убедена вътрешно, че няма да ги пусна на училище. Малкият и още не е здрав, кашля и е хремав.

# 93
На фейсбук страницата си г-жа Фандъкова обявява, че за София ваканцията няма да бъде удължена. Незном как ще оцеляват децата сутрин на тези температури.

# 94
  • out of space
На фейсбук страницата си г-жа Фандъкова обявява, че за София ваканцията няма да бъде удължена. Незном как ще оцеляват децата сутрин на тези температури.

Как ще оцеляват?  Laughing Laughing Laughing
Има едно яко село в Русия, с едно-единствено училище. Въпросното обявява ваканция, когато температурата падне под -62.

# 95
Ситуацията е сложна. Такситата сутрин също трудно идват, колите не загряват. При минус 25 не е човешко за децата.

# 96
  • Варна
Те и във Финландия играят задължително навън до -25, ама тук ще стане скандал, ако учител си позволи да ги пусне на студа.

Не всички отиват с топли лимузини и джипове до вратата на училището и не всички училища са на централно парно, не забравяйте това. Една сграда, в която парното е пускано колкото да не замръзнат тръбите, трудно се отопля при -20 навън. Но основния проблем е отиването/връщането, както и контактите в момента. Тръгнат ли сега, ще има бум на заболеваемостта повсеместно.
Затова е въпрос на лична преценка... ако няма взето решение на по-високо ниво.

# 97
А знаете ли кое му е хубавото на тоя студ? Ще утрепе вирусите. Иначе за мръзненето, ще си мръзнем, няма как. Но поне ще пресечем грипа.

# 98
Съдейки по почти никаквите пациенти вчера пред кабинетите на ЛЛ и по сведения на нашата ЛЛ, грипът в София далеч не е в този пик, който беше миналата седмица.

# 99
  • Ямбол
А във вашите градове таксита няма ли?
Моите деца имат баща, който ги води.

# 100
  • out of space

Пък тук си имаме таксита, бащи и метро!  Twisted Evil

# 101
Редно е да се унължи ваканцията. Много е студено.

# 102
  • Ямбол

Пък тук си имаме таксита, бащи и метро!  Twisted Evil
А ние си имаме кратки разстояния и малко сняг, но пак ще си стоим вкъщи. Децата де. Вие си ги водете.

# 103
  • София
За мен проблемът не е толкова отиването до училището (таткото ще загрее колата), нито класните стаи (вероятно поне малко са отоплени). Проблемът е, че 3 пъти седмично като първи час има физическо възпитание, а до салона се стига през двора на училището. Направо не ми се мисли как след часа, изпотени и разпасани ще стигнат обратно до основната сграда! И хайде - готова настинката. Като нищо ще има и болни деца. Май и аз ще я оставя още няколко дни. Не са ни калени децата, това е ясно, но насила да ги разболяваме 🤒

# 104
  • out of space
В училищата и на двете деца е адска жега по принцип. Сега, след ваканцията предполагам, че ще е пак същото, защото децата не са на училище, но учителите са!

Общи условия

Активация на акаунт