Поради студа

• 36 573
  • 392
  •   1
Отговори
# 210
По инфо, получено преди малко по телефона от РИО-София, и утре ще е неучебен ден. Peace Предполагам, че до довечера ще го обявят официално. Whistling

# 211
Аз съм отписала цялата седмица,но при нас няма проблем с гледането.И аз си отлагам ангажиментите за по-човешко време.
Не вярвам да се постигне нормална температура в класната стая ,а една простуда в това грипаво време ще ми излезе през носа.
Пак няма да мога да работя,но и ще съм притеснена и от високи температури ,кашлици и сополи  Stop не мерси.

# 212
И Фандъкова го обяви на страницата си във Фейсбук:

Скрит текст:
"В над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Ето защо 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден. В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.
Замерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати.
12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.
Проблемът със затоплянето на стаите идва от това, че по време на ваканцията отоплението е било намалено до минимум и отнема повече време температурата да бъде възстановена.
Съжалявам за неудобството за родителите, но здравето на децата е на първо място. При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения.
Към учениците – класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях."

# 213
  • София
Супер!!!

# 214
При нас от утре са си на училище, но с намалени часове до края на седмицата и начало от 8:30 вместо от 8ч.
Големият не си е показвал носа навън от седмица, защото спря да се вълнува от пързалки. Малкият пък не спира да се въргаля в снега. И на тренировки е всекидневно по 3 часа от средата на миналата седмица, а в залата, въпреки парното, температурата е не повече от 16'. Част от децата са по къси гащи и без чорапи, било им топло.

# 215
Ами естествено, че не могат да затоплят училищата. Ако всички се научат да не намалят никога прословутото отопление, няма да го има този проблем. То и в домовете е така. Спреш ли парното/климатика, стаята изстива и после няма затопляне. Ама с нашите прословути икономии така става. Сега хем уж отопляват, хем децата по къщите.

А зимата не е толкова страшна, поне тук в Русе. Виждала съм и повече сняг, а живея тук едва от 9 години. И повече студ съм виждала. През деня е само -11 и където няма вятър е ок. Детето е с мен на работа, преди малко излизахме да играе в снега.

# 216
  • Варна
А средствата за отопляване на празна сграда кой ще ги подсигури? Радетелите за учене на всяка цена?

# 217
Ами да чакаме да запролети значи Simple Smile))))

# 218
А средствата за отопляване на празна сграда кой ще ги подсигури? Радетелите за учене на всяка цена?
Аз в никакъв случай не съм радетел за учене на всяка цена, но ми се струва, че е икономически по-изгодно да се поддържа постоянна температура, защото после за затоплянето на изстиналата сграда ще се изхаби много повече ресурс.

# 219
  • Варна
Никой не говори за това. Но в сграда, в която парното е пускано само колкото да не замръзнат тръбите, при тези температури отоплянето става бавно и трудно. А при обявяване ден за ден не може просто парното да си гори на пълни обороти, в случай, че се учи. Затова и кметовете вече обявиха, че оттук нататък ще се решава училище по училище, според ситуацията и постигнатите температури.
Wish, не е. За локално отопляваните сгради. Ако топлеха от 3.01.до днес... Това са много пари.

# 220
Аз в никакъв случай не съм радетел за учене на всяка цена, но ми се струва, че е икономически по-изгодно да се поддържа постоянна температура, защото после за затоплянето на изстиналата сграда ще се изхаби много повече ресурс.

Именно.
У нас, дори и да пътуваме, парното не се спира. За Коледа само го намалих, защото нямаше смисъл да поддържа толкова топло /ходим с летни дрехи зимата у нас/, а за НГ и това не направих, защото си беше студено вече на вън доста. Дори ми е по-изгодно така. В малък апартамент сме, но и сметките ми за топло са не повече от 80-90 лева на месец, което е супер.

За какви радетели говорим. То и сега работи на макс отоплението, ама сградите са неизползваеми. Ако не бяха намаляли нищо, сега всичко щеше да е топло. Не е въпроса в това дали да се ходи или не на училище. Аз нямам дете в училищна възраст. Нищо, че заради обявените неучебни дни градините са на сборни групи.

# 221
  • Варна
Ох, у нас и в огромни празни сгради са различни неща. И аз не спирам климатика от края на октомври до началото на април. Нещата са несравними. Говорим за период след ваканция. Не може 2 седмици парното да топли празна сграда.
Фактът, че всички училища не се отопляват активно през ваканцията показва, че не е изгодно да се процедира като у дома.

# 222
beljata, офисът ми е 72 квадрата. Делим го с колегата, като през повечето време съм сама, нямаме много мебели все още. Имам 4 радиатора, които не се спират. Между празниците ги бяхме спрели, отне точно 2 дни да се затопли стаята. Обаче съседния офис беше отопляван всичките дни, заради техниката, която е там. Същото е и за офисите под мен. Ако бяхме спрели радиаторите в тях, сигурно и ние нямаше да сме се върнали още на работа. В самостоятелна сграда сме само нашата фирма, няма кой да ни топли, ако не ползваме парно.

А дали е пробвано да се отоплява постоянно и да се види резултата?
Те и бабите от входа пускат парното, като се стоплят го спират и така постоянно. После се чудят защо имат двойни на моите сметки и пускат слухове, че крада.

# 223
  • Варна
Ами, освен да заключим че всички директори са по-глупави от вас...
Просто нямате идея колко струва дневно отоплението на училище. Няма смисъл от спора. Който смята, че никой не е стигнал до гениалните му идеи, може да ги отнесе към директора на училището на децата си, до кмета или по-нагоре.

# 224
Директорите спазват указания, не става въпрос дали са глупави или умни. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт