Поради студа

• 36 546
  • 392
  •   1
Отговори
# 300
Очертава се още една студена и снежна седмица.
Дали пък даскалите няма да си дадат още малко ваканция?    Laughing
Даскалите няма да си дадат ваканция, както не бяха във ваканция и миналата седмица, когато нашите отрочета имаха дървена и грипна ваканция. Елементарна информираност е нужна, за да е наясно човек, че грипните и дървените ваканции са неучебни, но присъствени за учителите дни. В такива дни няма учебни занятия, но учителите са в училището на 8-часов работен ден. Тези, които държат да не присъстват, могат да си пуснат отпуск. Та, така за даскалите, ваканциите и изказването неинформиран и неподготвен.

# 301
Да питам само - като присъстват учителите без учениците какво правят в училището? Чистят снега ли, какво? Какво като е присъствен ден - явно само кафе може да се пие тогава.

# 302
Да питам само - като присъстват учителите без учениците какво правят в училището? Чистят снега ли, какво? Какво като е присъствен ден - явно само кафе може да се пие тогава.
Предполагам, пишат дневници и други документи. Може и кафе да пият. Но висят в училище.

# 303
Да, точната дума е "висят". Дори и уроци не могат да подготвят, защото в училище няма условие за това - всички в една учителска стая.

# 304
Да, точната дума е "висят". Дори и уроци не могат да подготвят, защото в училище няма условие за това - всички в една учителска стая.
Недомислено и идиотско е, да. Още повече, живея срещу едно училище и всяка сутрин в студа виждах учителките, навлечени като пингвини да пъплят по тротоара към училишето, а си тръгваха към 17ч. Значи в дните, когато температурата в училищата е била твърде ниска, за да има учебен процес, тези хора са висяли и мръзнали в студената сграда. Тъпотия. А, междувременно, разни не особено информирани госпожи ехидно подмятат, че даскалите си били дали ваканция. Ти да видиш! Thinking

# 305
  • Варна
Не търсете резултат от работата на хора, които не уважавате. Не очаквайте и децата ви да научат нещо от професионалисти, към които вие се отнасяте така. И не забравяйте, че те са "наши" за определен брой години. Но за цял живот остават ваши деца, с всички последствия от това.
Подобни ехидни и подигравателни постове не ви издигат в очите на по-интелигентните.
"Даскалите", както ви обясни и Wish, не са в почивка, когато децата ви са. А ако са, губят отпуск, както и вие бихте загубили, ако желаете да постоите вкъщи. И ако някой се чуди какво правят, нека заповяда. И без това има недостиг на кадри. Само ще вметна, че учителството е една от малкото професии, която си носи работата вкъщи. Така че наистина първо се информирайте.
Ако присъстват и поради липса на условия не могат да си подготвят уроците, го правят после у дома, в свободното си време, milittana.
Жьоневиев, благодарение и на "даскалите" си това, което си. Не мислиш ли, че им дължиш поне човешко отношение, ако не уважение.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 00:06 от beljata

# 306
  • София
Освен, че не са били във ваканция, сега им предстои тежката задача да преструктурират материала. Аз като се сетя само за ден-два какво трябва да направя, представям си на тях какво им е за цяла седмица! И после - тестовете.

# 307
  • Ямбол
Работим и имаме още куп работа за вършене извън това да влизаме в часове. Ако много държиш, мога да ти опиша един работен ден, в който осем часа не ни стигат. Съжалявам, че обществото живее в такава заблуда, че учителите само влизат в часове и после нищо друго.
Превърнаха ни в чиновници и времето за подготовка на уроци, но не учене, а подготовка на урок, който да е иновативен, съдържателен и интересен, за съжаление става много малко.

# 308
Няма да се съглася с това губят отпуск, учителите имат доколкото съм чувала 50 или 55 дена отпуск, което си е почти 3 календарни месеца и този проблем предполагам го имат само началните учителки от време на време в някоя ваканция да са на работа, защото имам приятелка гимназиална учителка, която пък все се оплаква, че все не остава време да си ползва отпуската.
И да мрънкаш при тази отпуска пред масата, която има по 20 дена - ами не им съчувствам в това отношение.

Как ще си разпределят времето за самоподготовка си е техен проблем, колкото и грубо да звучи.
Както и те не се вълнуват когато дават задачи за изпълнение на родителите как ще ги направят от типа от днес - в 17.50 за утре да си носим 2 бели чорапа един пакет ориз и черна и оранжева прежда.
Ами няма да тръгна сега вечерта в това време някъде на майната си да търся прежда.
Нито пък когато дават на гимназистите домашно се интересуват или съобразяват какво още имат да учат по другите предмети и натоварено ли им е или не.

В повече ми е вече това тяхното оплакване по тези въпроси.

По другите служби също е пълно с неприятни задължения, това си част от нещата, но за тях не ни се проглушават постоянно ушите и ни се натъртва

# 309
  • Ямбол
Как определи толкова точно думата? Отстрани така ти изглежда или си била в училище на работа?

# 310
натъжава ме неуважението към учителите, което се шири .....
ядосва ме, че в обществени медии се налага образ на даскалицата, която разсипва децата от задачи, изисквания, книги за четене, есета и т.н от чиста лошотия и същевременно си клати незаинтересовано краката щото е станала учителка от немай къде
да се чуди човек защо децата ходят на училище при това масово неуважение към учителя и училището

# 311
Нещата са свързани, от една страна слушаш само оплаквания и другите са виновни, в същото време по всички статистики удряме все по-голямо и по-голямо дъно в качеството на образованието, изисква се уважение, но то не се дава по право, а се печели, родителите сме в месомелачката между училището и частните уроци, когато нямаме възможност да се занимаваме. Само разни реформи поредните, които досега не съм забелязала да дават ефект.
Не ми е направило впечатление медиите да се занимават с образа на учителката, основно с министерството и поредното им умотворение.
Прекръстването на родителските срещи в разговорния език на дарителски не е дошло от нищото и още много такива неща.
На мен пък ми се иска да спра да слушам само колко им е трудно, неуважение към тях, оплаквания, легна се на тая кълка и няма мърдане от там, целия преход едно и също и ние чакаме нещо да се промени, но тези промени не могат да бъдат наложени само с някоя административна реформа, малко и това съсловие трябва да спре само да мрънка и да акцентира повече на конкретната работа, за която е там.

# 312
аз малко по-различно виждам нещата.
според мен много родители не уважават учителите и това децата го усещат/виждат и имат и те съответното държание.
а защо не ги уважават? защото нямат пари.....в България хората които не правят пачки/кинти/money-money не са уважавани.
това е моето виждане

# 313
Как определи толкова точно думата? Отстрани така ти изглежда или си била в училище на работа?
Ами хайде кажи какво ти прави учител, който е по цял ден в училище без ученици и без възможност да си подготви уроците, както вече заявихте. Медитира може би? И впрочем, аз също си нося работа у дома, но работният ми ден е 8 часа и половина, с 20 работни дни в годината отпуск и никаква възможност да изляза от работа, за какъвто и да е личен ангажимент. Не се оплаквам, така съм приела, работата ми е интересна, работя я. Не разбирам какъв вой надават учителите колко тежък бил трудът им и как всички са им длъжни. А резултатите? Моя позната си търси работа в София като учител безрезултатно вече повече от година и няма свободни места. Та картинката не е такава, каквато се опитвате да я представите очевидно. А учителите не са уважавани И защото много от тях не си вършат добре работата, И защото пък много от учениците са демотивирани и зле възпитани. Дали нямат достатъчно пари.....никой извън една определена прослойка няма пари, но такива като мен не са тръгнали да си вършат работата през пръсти само заради това.

# 314
И да мрънкаш при тази отпуска пред масата, която има по 20 дена - ами не им съчувствам в това отношение.
Хм, странно защо масата не е навита да работи като "даскали" и да има такава голяма отпуска.
Не разбирам какъв вой надават учителите колко тежък бил трудът им
Лично аз, само пред заплахата от гладна смърт или с два автомата "Калашников", опрени в гърба ми бих се навила да работя като учител. Да, бе, да! Ще го играя звероукротител на 20-30 парчета мамини златни, които слушат как мама ме нарича "даскалица", тъпа, проста, неработеща, мрънкаща и какво ли още не и за това удоволствие ще получавам смешни пари. Thanks but no, thanks.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 21:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт