Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Uvajenie ,дано бързо се оправите и да не е сериозно нещо.
Незнам какви са тези доктори да продължават да твърдят ,че след 6 месец кърмата е вода  ooooh!
Мерилин моето дете правеше така вечер когато ми дойде цикъла,незнам на теб дали ти е дошло,аз тогава забелязах такова дърпане вечер,но след това вс се оправи,дано да не ти спира кърмата.
Нашата педиатърка нищо не ми казва,може би откакто и казах че няма да дам сок на 2 месеца.Единствено го теги и мери и ваксини бие,ако нещо ме притесни го водя ня частно.
От утре смятам да въведа заешко,някой прави ли домашно пюре от месо и по колко слагате на порция и през ден ли давате?

# 361
Mishletoooo89 преди 3 дни ми свърши втория цикъл след раждането, но след края на цикъла кърмата ми не се е увеличила.

# 362
Благодаря ви момичета. Дано се оправи по-бързо! Поне вчера и днес не е вдигал Т. Тия личните - нямам думи ...

# 363
Според вас мога ли да сложа зехтин в оризовата каша? Днес ще давам за пръв път каша и за пръв път ябълково пюре. Смело.  Laughing
В началото АМ2 я засищаше за 4 часа, но напоследък на 2,5 ч. е гладна и реших да вкарам и кашите.

# 364
Зомби, за зехтина четох, че е тежко за преработване от бебетата в началото и се препоръчва рапично. Аз не слагам никаква мазнина в кашите. За по-засищащ ефект ли искаш да добавиш?

# 365
Здравейте!
Моят бебчо вече от 1 седмица яде месни пюрета. Готвя му ги сама със зеленчуци - грах, картофи, пащърнак, морков и съвсем малко масълце.  Опита вече телешко и пилешко със зеленчуци и му харесаха. Яде с голям апетит и плодови пюренца на Хип. На Ганчев много не ги харесва. Каша обича много. Засега сме добре със захранването. Докато го храня му пускам музика от един "мобилен телефон" за бебета с песнички и приказки и той си знае мелодийката и като му я пусна се настройва за ядене и започва да примлясква. Много е интересен. Има вече и два зъба. Извеждам го за малко на терасата, на дълги разходки не сме ходили откакто падна снега. Иска ми се вече да е пролет и да ходим на разходка с количката. Обожавам това занимание!
Още не съм въвела АМ2, като свърши 1 ще пробвам.
Имам един въпрос - като си готвите пюретата слагате ли вътре АМ или друго мляко?

# 366
Аз още не съм почнала с пюретата, но педиатърката каза щом мисля да ги готвя сама да ги разреждам с малко кърма или АМ.

# 367
  • София - Варна
Катето пък получи диария от месни пюрета. Вече 2 дни дриска и то сутрин винаги зелено, после се оправя. Ака по 8 пъти на ден и то рядко. Явно ще посетим гастро и ние.

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 12:11 от afrikancho

# 368
Сюсю, как смилаш месото, за да е фино?

# 369
Сюсю, как смилаш месото, за да е фино?
Варя месото и зеленчуците и после смилам с пасатор. Внимавам с пасатора така да бъркам, че през остриетата да мине цялата смес - малко го повдигам и накланям на една страна леко, за да успее да "завихри" всичко. Иначе мели само на дъното, а отстрани остават парчета. А месото преди меленето го изваждам и го нарязвам на дребни парчета, за да не се "гърчи" пасаторът.

# 370
И аз вчера започнах месните, доволен е човека , хапва си, но той всичко си хапва.  Мисля да му дам това отвореното пюре 3 дни после 3 дни зеленчук и после да му дам друг вид месо. Но е запечен не е акал 4 дни и пръцка. А сега ако ми се наложи от кърма да сменя на АМ каква ще ми препоръчате? С каква седалка се возят бебетата ви в колата, Анди вече не се събира в най-бебешкото кошче за кола и мисля скоро да купя за по-големи бебета.

# 371
И ние от вчера взехме столче за кола ново по-голямо - универсално от 0 до 18 кг, като има 3 позиции за накланяне - т.е. да е по-полегнало, и се препоръчва от 0 до 10 кг да се вози и поставя обратно на посоката на движение и после от 9 до 18кг да е по посоката на движение. Мислех , да купуваме някакво по-скъпо и хубаво, но в крайна сметка поради други обстоятелства (мъжът ми е безработен от 1 седмица,  хахха) , та взехме това от сестра ми, което е от Джъмбо на някаква си марка "Cosmo", не съм ги чувала и  едва ли са нещо кой знае какво... не е скъпо, около 80лв, но ще го ползваме засега Simple Smile

# 372
Браво deni11 хубаво изглежда столчето и ние сме зле с парите, ще ми трябва нещо евтинко и качествено.

# 373
Оф, изобщо не хареса оризовата каша Sad Чак до рев стигна. Сложих 7 супени лъжици с половин пюре от ябълки и вода на око. Без мазнина. Къде сбърках? Повече пюре ли да слагам?

# 374
Чакам малката да започне да стои седнала, за да сложим „столче”, но за сега пътува с бебешкото тип „кошница”. Аз едва я нося като е в сегашното, страшно ми тежи, но пък е удобно като сме в заведение например да си стои в него.
Дени, хубаво е, че имаш от кого да вземаш неща, нашите бебешки дрешки всички са дадени, от каката не пазя нищо, защото и аз съм раздавала много.
Мерилин, ако даваш месото с тиква дали няма да помогне?

Общи условия

Активация на акаунт