Туба Бюйюкюстюн, "Запленяваща сърцето" и проектите преди и след това - тема 232

• 71 556
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас

Добър ден!

newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

bg bg bg bg bg bg bg bg bg bg bg
newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20 newsm20

ЗА ГРИШО!

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 11:24 от Tonnybs

# 436
Въх, бе! За сетен път се убеждавам, как кратките ми постове се разбират само от вас Joy Joy
Съвсем чистосърдечно си му пожелах "Еми" на Киво Peace Sad А добавката ми за Туба вие си я знаете. Не я следя от вчера, за да не помня как Енгин в Сеул и после в Щатите, просто забрави, че не е играл сам.  Sick Ама това за амнезията на партньорите е друга тема, не ми се мисли точно днес Grinning

Злати Hug  Тони  Hug   

# 437
 Здравейте! Hug
 Сабинкова изчезна след мача на Григор на вилата и добре,че го гледахме в София,че там имахме проблеми и нетът,както винаги слаб. #2gunfire Надинкова Hug,от вчера в главата ми е образът на Григор,как целува първи шлем Crazy smile3517 ppp

Скрит текст:
@rogerfederer @GrigorDimitrov
Murray A. (Gbr)  -   Zverev M. (Ger)   1  :   3
Istomin D. (Uzb) -   Djokovic N. (Srb)  3   :  2

Ще видя,какво пак са обсъждали ма'алата и като имам време,ще отговоря на интересните ви постове. Щях да ви поздравя с "моята" аватарна песен, но канти Hug ме е изпреварила Peace Затова пък ще й помогна Hug

https://www.vbox7.com/play:1bd9194caa

Аз "съм" още в Мелбърн на мача Надал-Монфис,ще поработя и като почивам,ще пиша Peace

Хубав ден! love001

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 11:04 от sabina_m

# 438
Здравейте Hug

Спорна да е седмицата, Хубава и шарена да е в темата, че вън ни я обещават с поредната порция люта зима.

Едно клипче с хубави моменти да сложа и аз: "Обичам да те мразя". Звучи оптимистично шеговито. Но дали няма да се обърне картинката: "мразя да те обичам" newsm78  Сю натам се е запътила.
https://vimeo.com/200418682

Цитат
Това задкадър ли е newsm78  Не помня да са се разхождали усмихнати в тези одежди.

След последното гледане съм уверена, че сватба ще има. След нея какво ще стане - ще видим.
Сюхан е бясна на баща си и няма лесно да се откаже. Ясно е, че ще хване игричките на Д. и ще се отдръпне и от него.
Поне от стиха, който Баги  Hug преведе, така излиза.  Peace
Авторът на превода е Кирил Кадийски
https://chitanka.info/text/15277-na-toja-svjat-ljubov-shtastliva-njama
Но когато се превеждат стихове, нали знаете, преводачът вече е съавтор. Преводът е доста поетичен, т.е. не че е далеч от оригинала, но е малко повече символичен и трудно се вади осн.идея, поне на мен ми е трудно.  ooooh!
Ако смятаме, че стиха за щастието е брака на ГГ и разрива след него, предполагам, че втория куплет ще ни упъти за развитието по-нататък.
Баги  Hug, хайде, преведи и втория буквално, да видим какво ще изцедим от него, моля!  Praynig Praynig Praynig

Животът е войник останал без патрони
за друга участ бил е на света роден
защо в зорите да се буди всеки ден
щом вечер пада на безделието в плен
Живот признай го сам и стига сълзи рони
на тоя свят любов щастлива няма

Линка Hug
Кирил Кадийски! Добре че не знаех, кой е преводачът  Embarassed
И все пак, оригиналът си е оригинал. Не всичко може да се предаде. Например, римата м/у "сила" и "раздяла" в оригинала: форс (force) и диворс (divorce), направо се набива и засилва мрачното усещане за безсилие.

Ето и превода:  
Неговият живот прилича на онези войници без оръжие,
които някога са ги облекли, отредили им  друга съдба
За какво им е да стават сутрин,
Ако вечерта ще ги видим безделни и несигурни.
Кажете тези думи: Моя живот и сдръжте сълзите.

Линка, аз не виждам точно така нещата, а и не трябва, че ще е скучно. За мен щастието не значи непременно сватба Peace Бракът е институция, любовта е чувство и не е необходимо  то да се бракува Wink Не долавям  усещане за брак в епизода след фрагмана (ако Джес беше докрай честен да й разкрие намеренията си - да), а ми е и трудно да свържа точно тези обречени стихове със сватба Peace

Ама и мисля, че и въпросът какво е искал да каже поетът е нелеп. Той си излива душата, ние пък го четем, за да се огледаме в неговите емоции. А какво е направила Еджето с "Няма щастлива Любов" предстои да видим  в четвъртък и най-вече в края на сезона.

Дотук в ДК всичко е "човек мисли, че  е сграбчил щастието, а  го смазва".
Тбей: решава, че е изградил семейно гнездо - появява се неудобният Хасан; решава, че е изградил империя - възкръсва Джесур, решава, че се е отървал от Джес - в колата Сю и т.н.
Адалет: решава, че вече е господарката - и хайде обратно у дома; решава, че е любимата на Тбей - той мълви друго име.
Хасан:  решава, че е намерил изход, за да е семейството му щастливо - пожар; живее щастливо - появява се картината; решава, че ще си върне всичко - попада на неподходящото място.
Джес - решава, че Сю е в ръцете му и по сърце, и по план -  забравя, че планът е на Сю Wink
Да не припомням за Джахиде, Корхан, Бюлент....

Единствени Сю и Мехрибан само на сън "сграбчват щастието", та затова и няма как собственоръчно да го разрушат. Wink

Злати, то грешки - много в сериала, но пък често се получава добре именно заради тях Wink

Надин, то и дългите само  вие ги разбирате Joy Joy Joy

Към тенесфенките ни май трябва да причислим и Тони. Да му е честита победата на Гришо, успя да обърне мача!

Вичи Hug за Сема Озджан(?). Аз съм една от тези, които не харесват стила на Сю. Облеклото й ме остава без думи - палтата например Като го свали пак оставам без думи, ама този път от потрес за избраната дрешка. Стилистите й профилирани ли са - един за горните дрехи, друг за дрехите под тях Mr. Green Бялото й костюмче от бутика на хотела направо ме срази ooooh! Тоалетчето на Ел със солей-поличката  ми стана любимо  Wink

Две полегнали героини, едната - замечтана, другата - сломена:

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 13:41 от Bagi

# 439
  • Бургас
Здравейте Hug

Спорна да е седмицата, Хубава и шарена да е в темата, че вън ни я обещават с поредната порция люта зима.

Едно клипче с хубави моменти да сложа и аз: "Обичам да те мразя". Звучи оптимистично шеговито. Но дали няма да се обърне картинката: "мразя да те обичам" newsm78  Сю натам се е запътила.
https://vimeo.com/200418682

Цитат
Това задкадър ли е newsm78  Не помня да са се разхождали усмихнати в тези одежди.

След последното гледане съм уверена, че сватба ще има. След нея какво ще стане - ще видим.
Сюхан е бясна на баща си и няма лесно да се откаже. Ясно е, че ще хване игричките на Д. и ще се отдръпне и от него.
Поне от стиха, който Баги  Hug преведе, така излиза.  Peace
Авторът на превода е Кирил Кадийски
https://chitanka.info/text/15277-na-toja-svjat-ljubov-shtastliva-njama
Но когато се превеждат стихове, нали знаете, преводачът вече е съавтор. Преводът е доста поетичен, т.е. не че е далеч от оригинала, но е малко повече символичен и трудно се вади осн.идея, поне на мен ми е трудно.  ooooh!
Ако смятаме, че стиха за щастието е брака на ГГ и разрива след него, предполагам, че втория куплет ще ни упъти за развитието по-нататък.
Баги  Hug, хайде, преведи и втория буквално, да видим какво ще изцедим от него, моля!  Praynig Praynig Praynig

Животът е войник останал без патрони
за друга участ бил е на света роден
защо в зорите да се буди всеки ден
щом вечер пада на безделието в плен
Живот признай го сам и стига сълзи рони
на тоя свят любов щастлива няма

Линка Hug
Кирил Кадийски! Добре че не знаех, кой е преводачът  Embarassed
И все пак, оригиналът си е оригинал. Не всичко може да се предаде. Например, римата м/у "сила" и "раздяла" в оригинала: форс (force) и диворс (divorce), направо се набива и засилва мрачното усещане за безсилие.

Ето и превода:  
които някога са ги облекли, отредили им  друга съдба

Линка, аз не виждам точно така нещата, а и не трябва, че ще е скучно. За мен щастието не значи непременно сватба Peace Бракът е институция, любовта е чувство и не е необходимо  то да се бракува Wink Не долавям  усещане за брак в епизода след фрагмана (ако Джес беше докрай честен да й разкрие намеренията си - да), а ми е и трудно да свържа точно тези обречени стихове със сватба Peace

Ама и мисля, че и въпросът какво е искал да каже поетът е нелеп. Той си излива душата, ние пък го четем, за да се огледаме в неговите емоции. А какво е направила Еджето с "Няма щастлива Любов" предстои да видим  в четвъртък и най-вече в края на сезона.

Дотук в ДК всичко е "човек мисли, че  е сграбчил щастието, а  го смазва".
Тбей: решава, че е изградил семейно гнездо - появява се неудобният Хасан; решава, че е изградил империя - възкръсва Джесур, решава, че се е отървал от Джес - в колата Сю и т.н.
Адалет: решава, че вече е господарката - и хайде обратно у дома; решава, че е любимата на Тбей - той мълви друго име.
Хасан:  решава, че е намерил изход, за да е семейството му щастливо - пожар; живее щастливо - появява се картината; решава, че ще си върне всичко - попада на неподходящото място.
Джес - решава, че Сю е в ръцете му и по сърце, и по план -  забравя, че планът е на Сю Wink

Единствени Сю и Мехрибан само на сън "сграбчват щастието", та затова и няма как собственоръчно да го разрушат. Wink

Злати, то грешки - много в сериала, но пък често се получава добре именно заради тях Wink

Надин, то и дългите само  вие ги разбирате Joy Joy Joy

Към тенесфенките ни май трябва да причислим и Тони. Да му е честита победата на Гришо, успя да обърне мача!

Вичи Hug за Сема Озджан(?). Аз съм една от тези, които не харесват стила на Сю. Облеклото й ме остава без думи - палтата например Като го свали пак оставам без думи, ама този път от потрес за избраната дрешка. Стилистите й профилирани ли са - един за горните дрехи, друг за дрехите под тях Mr. Green Бялото й костюмче от бутика на хотела направо ме срази ooooh! Тоалетчето на Ел със солей-поличката  ми стана любимо  Wink

Две полегнали героини, едната - замечтана, другата - сломена:

Тенкюююююю!!!

# 440
  Според серията на руски преведена-  дотолкова съм гледала - и единствения фрагман,мисля че бракосъчетание няма да има. Stop Далече сме от песента на триото,на които слагам песента в оригинал с бгпревод:

https://www.vbox7.com/play:a9960258

Фестивалът за късометражни филми не е приключил. Днес спикерите са едни,в сряда - други, пак туитнаха преди 2 часа журито:
Скрит текст:
Kısa Film Platformu
@kisafilmplat

Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu jürisi:

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 11:09 от sabina_m

# 441
Баги  Hug благодаря за превода!  Hug
Мисля, че стихотворението е много важно и  Едже се води по него. Е, поне се надявам.
Като го чете човек, с цялата му безнадежност, завършва толкова красиво
„все пак обичахме се двама“. Говори ми за щастлив край. Laughing
Не че много искан Сю да се омъжи, ама просто не виждам алтернатива.
1.Тя не е от хората, които лесно променят мнението си
2. Много е влюбена, но не е сляпа, няма му доверие, но не мисли за последствията /зодия Овен/
3. Много е ядосана на баща си, иска да го нарани
Мисля, че Д. през цялото време подготвяше почвата да ѝ предложи брак, и нейното решение му дойде дюшеш. Няма да изтърве възможността.
Как ще стане с документите не знам. Полицията е задържала личната карта на Сю. Предполагам, че на нея ще я върнат. Сигурно тогава пита, откъде накъде документа ѝ е в Ръфат бей, няма да е на сватбената маса.
След като ги дават на масата всичко вече е решено. Чак да отговори с „не“ не ми се вярва. Но е възможно някой друг да ги прекъсне.
След сватбата надали ще живеят заедно. Вероятно заедно с Корхан и Ширин Сю ще живее в Нишанташи, Джахиде с Тбей и Адалет, а Д. с мама и Кемал, а  може и Бану. Що ми се струва, че адвокатката ще изиграе някаква роля, за да не са заедно нашите герои.
А, че няма да са заедно ми казва стихотворението
Цитат
които някога са ги облекли, отредили им  друга съдба
Ще бъдат тъжни времена.
А и какъв ще е рейтинга, като всеки си живее сам? newsm78
А бе гадаем си! Mr. Green Да излиза вече трейлър!  Peace
Баги  Hug
Цитат
Дотук в ДК всичко е "човек мисли, че  е сграбчил щастието, а  го смазва".
Хасан:  решава, че е намерил изход, за да е семейството му щастливо - пожар; живее щастливо - появява се картината; решава, че ще си върне всичко - попада на неподходящото място.
Джес - решава, че Сю е в ръцете му и по сърце, и по план -  забравя, че планът е на Сю Wink
Тук си права!  Peace
Цитат
Това е в кадър. От последния епизод, преди да посетят хотела.  Peace

Цитат
Напоминаем, что Тубушка участвует в жюри конкурса короткометражных фильмов Kısa Film Uzun Etki о женщинах-беженках.
Финал конкурса пройдет 26 января.

#TubaBuyukustun #ТубаБюйюкюстюн

Мода в Женева
Вчера са приключили 11, а днес са започнали да снимат 12 епизод

Изгледах този красив клип https://vk.com/video226662172_456239375?list=d0efe5ffcc28782dd9
Така, извадени нещата от контекста, ще кажеш, че Д. е влюбен до смърт...
Увлечен е, много може би, може наистина да е подсъзнателно, но основното за него е мъст!  Sick
Попадна ми рейтинга в АБ групата за миналата седмица
16 - 22 Ocak Reyting
AB
1) #DirilişErtuğrul : 17.23
2) #İçerde : 13.33
3) #Anne : 10.16
4) #VatanımSensin : 9.74
5) #CesurveGüzel : 7.75

Кво ще кажете, ще го вземем ли в махалата? Joy

Имах още за казване, ама после!  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора
Дано има трей!  Praynig

# 442
# 443

Много зеленичко се вижда на кадрото, не разбрах къде се провежда този фестивал?

Линка  Hug

# 444
Не виждам в сайта им,но инямам време за разглеждане-много писано,а герои няма Rolling EyesСъщо като книгите,които сега чета. Mr. Green

http://kisafilmuzunetki.org/en/content/13/frequently-asked-questions

https://twitter.com/kisafilmplat

И сега понещо назад в темата,ама Вичи го направи актуално Hug Вие поне знаете, че обичам да се шегувам. Peace Линка ни показа любимец - Евгени Плюшченко. И аз да ви покажа моя любим артист на лед - Игор Бобрин и незабравимата за мен пантомима "Танц с партньорка" Laughing

# 445
Надин  Hug исках да ти кажа, че няма смисъл!  Joy Joy Joy
А това е официалния сайт на фестивала на късометражното кино.
http://www.kisafilmuzunetki.org/tr/content/10/yonetmelik
Не пише къде се провежда. Филмите са до 5 мин и ще има 3 награди и т.н.
Организатор фондация Сапанджъ /върти ми се в ума, че това е известна богата фамилия, но не съм сигурна/

Цитат
#KivancTatlitug #TubaBuyukustun #CesurVeGuzel #kivanctuba
Эдже выложила в инсте книгу, которую читал Джесур. И письмо автора книги.
Дорогая Эдже ханым,
Благодарю, за то что в сериале "Джесур и Красавица", Вы напомнили о моем романе "Кёрбурун". Вы сделали меня , на самом деле ,очень счастливым.
Желаю Вам, счастливый жизни спокойствия и мира.
с любовью, Хикмет Хюкюменоглу.

Цитат
У нас снова твит от креативного директора Pantene Рика Кориджна😉
Подписано: Красивой недели

И докато търсих шапката на Кобертин, попаднах на това! С най-добри пожелания!  Hug

Е, Сабинка  Hug ти е отговорила, ама нищо, де!  Laughing

# 446
Привет! Hug Hug Hug

Покрай тениса окъснях със сериалите! Laughing

Надин HugТони HugБаги HugЛинка Hug,благодаря за коментарите и новините! bouquet

Саби Hug,за клипчетата от В бокса пусни линк! Wink

# 447
Здравейте Hug

Каква е натворихме. Joy Joy Joy

Цитат
Вичи Hug за Сема Озджан(?). Аз съм една от тези, които не харесват стила на Сю. Облеклото й ме остава без думи - палтата например Като го свали пак оставам без думи, ама този път от потрес за избраната дрешка. Стилистите й профилирани ли са - един за горните дрехи, друг за дрехите под тях Mr. Green Бялото й костюмче от бутика на хотела направо ме срази ooooh! Тоалетчето на Ел със солей-поличката  ми стана любимо  Wink
Баги Hug Напълно съм съгласна с теб newsm10
Реклама,реклама , ама не всичко модно стои на даден човек,защо трябва да обличаш човек с нещо  което не му отива.Наистина имаше неща  с които е облечена Сю ,когато  си е е много шик.  Понякога  обличат героините с дрехи,които сякаш  са отмъщението на стилистите Joy Joy Joy
Цитат
Сема Озджан
часть 2

Пытаясь выяснить личность Джесура, Сюхан играет в шпионскую игру и прячет глаза за очками. Коричневая оправа и стекла очень подошли здесь к стилю Сюхан, и очки очень понравились зрителям.
Шляпы в этом сезоне в разных видах встречаются практически у всех актрис. Хотя обычно эти харизматичные шляпы предпочитают с длинными волосами, Туба Бюйюкюстюн надевает их в сериале довольно часто.
Энгин Акюрек и Туба Бюйюкюстюн (новости)

Никога не се пречупвайте и изневерявайте на себе си, каквото и да се случва около вас. Някои ще го нарекат инат, други гордост.
Аз го наричам Достойнство !

# 448

Много зеленичко се вижда на кадрото, не разбрах къде се провежда този фестивал?

Линка  Hug
Не само зеленко, ама и топличко. Дали не е от есента newsm78

Малко остана, ще видим, но се чудя, ако всичко върви според плана на Джес,  защо той е толкова бесен newsm78 Досега, независимо от обстоятелствата, не е губил самообладание. А и ако бракът е фиктивен, не трябва ли заради представлението да са заедно newsm78 Не гадая, просто си питам, когато нещо ми убягва Peace
Сю е бясна на баща си - от скъп човек много повече боли, но пък и Джес не е за подминаване. Той каза, че я обича, разкри си картите. Тя се хвана като сламка за него, дали точно заради малкото зрънце доверие, което може би в този момент почувства, няма  да я заболи още повече newsm78 И ако говорим зодиакално, аз в този момент щях да кажа НЕ. По-обидно е да се почувствам излъгана и използвана като щит за чужда безопастност и то на любим мъж, отколкото наранена, от странния начин на предпазване от страна на родител. Ама Еджето дали е мислила по овнешки newsm78

Ако "Няма щастлива любов" е нещо като лайтмотив, тогава краят не ми се струва, че ще е хепи. Но любовта и сега си я има, осъзната или не  Laughing  Времето е минало Sad , но пък откъде да знае преводачът, че ще нищим точно това стихотворение и то дума по дума Wink
И като съм подкарала с дословния превод ето и края: "няма щастлива любов, но това Е нашата любов, на нас двамата".

Тази снимка няма нужда от пояснения:
Инстаграм, Онур, Даха, "в процес на работа"

ПП И аз да си поздравя с клип. Не е Плющенко, не е Бобрин, ама току ще ми излескочи  тъкмо за овнешката тема днес Wink  "пази се от овен"
https://www.facebook.com/failarmy/videos/1249518738478619/

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 18:07 от Bagi

# 449
  Че ни четат - четат ни. Peace На мене ми е достатъчно няколко поста на потребител,за да го разбера. Нали обърках преди месеци темата. Ама не. И спрях да пиша. Линка, ама не ни харесало усещането за Джес на Димана,разбрала ни,неразбрала ни,защо й опонираш в темата на сериала? Аз не те подкрепям за това Peace Напиши си мнението за серията  и да отидат да те разкъсат за това,както в темата за КРА. Разлика няма да има. PeaceАз не се водя от това,кой какво пише,а как постъпва. Не искаха тематана КРА да се превръща в нова тема на Туба - добре,отказах се да пиша там. А сега - три теми за Енгин и един негов сериал. Laughing За мое съжаление Туба също участва в сериал и има тема. Сериалът ще е 39 серии и ако искам/трябва да го гледам,ще бъде качен и в Нетфликс с английски субтитри.Но ако имам време,може да гледам на руските платформи. Докато чакам български превод, фенките на Къванч първо гледат сериала на Енгин и Фахрие. Заради Фахрие ще го гледат, заради Туба не могат КРА,дори заради Ойкю. Карадай е шадьовър и фенките са му са много готини. И какво ми е общото с тях? Thinking Нищо. И ми е все едно. Ако захвана за първия път за какво ни бе размахан пръст, колко цитати с "талпа"-та, взета от там,където еднгинките пишели за Туба и зелени емотиконки ще видиш  Grinning  Party Гледай сериала,коментирай,ама се абстрахирай.Това си е твоето мнение.А че някой се фръцнал от друга тема,си е техен проблем - ще разбират ли ,сърдятли,карат ли,умоляват - нали са приятелки. Peace Засега освен работа имам доста тенис да гледам и то с голяма радост с валидол под език. GrinningЖивот и здраве - до средата на февруари на макс. И сега пък съвсем не съжалявам за миналата седмица четвъртък вечер - изкарах я много приятно с една приятелка,чувствайки се млада,позитивна и затваряща ресторанти и барове. LaughingАко се отдам на тукашния негативизъм,не мога да издържа на реалния,който няма как да го избегна. Cry  Дълго време го дописвам и може да е немного свързано,но поне споделих някои мисли,дето ме напънаха. Grinning
 И докато пиша, дадоха надежда за ноя фрагман.

https://twitter.com/cesurguzeldizi/status/823560589381406720

"Животът на човек е една приказка, написана с ръцетена Бог" - Ханс Кристиян Андерсен

Общи условия

Активация на акаунт