Електронни четци - тема XIX

• 89 266
  • 789
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Чак пък само в алито... в амазон също има калъфи за 4-ката, все още. Wink
Все пак - честито! Simple Smile
И не само там. Аз за 4-ката в края на миналата година взех от български сайт, линк за който имаше тук в темата.
Скоро май ще ми се наложи да сменям и калъфа взет от Амазон преди една година (не се оказа чак толкова издръжлив) и мисля пак от българския сайт да си взема.

# 286
  • София
В ибей.ком също има за 5-7$ но за 4 нз.
Случвало ли ви се е следния бъг:
Пускаш си четеца, книгата - и искаш да върнеш страница - две назад, за да захапеш сюжета, обаче той минава напред?!
Нерегистриран, нов Paperwhite 3 newsm78

# 287
Пускаш си четеца, книгата - и искаш да върнеш страница - две назад, за да захапеш сюжета, обаче той минава напред?!

На всяко разлистване ли го прави или?

Иначе нали знаеш, че само около 1,5-2 см. от левия ръб разлиства назад? Трябва да чукваш до самия ляв ръб иначе разлиства напред :

# 288
  • София
Искам да попитам някой скоро деактивирал ли е специалните оферти на Kindle/Paperwhite 3/, чрез съобщение в Амазон и дали все още работи безплатно?
Малко глупаво е да попитам, но Киндъла ми е от вчера, има си оригинален калъф и мисля, че когато го затворя или загася от копченцето той не "изгасва", а постоянно предава реклама/реклами. Това хаби ли батерията му?  Blush

# 289
  • Кърджали
Като му деактивираш рекламите, на тяхно място ще излизат някакви картинки. Предполагам че не хаби батерия, но и при мен батерията никога не е издържала месец. Подсветката ми седи на 7-8,  но понякога чета с часове. Колкото издържа, толкова...
Иначе преди месец мисля че деактивирах рекламите. Нямаше проблем, безплатно си беше, стана много бързо.

# 290
  • Scotland
Аз си ги деактивирах,в чата на Амазон,писах си със служител в реално време.Стана лесно.Някой имаше проблем по мои спомени,но пак успя Simple Smile Пиши им. Пускам самолетен режим,за да не ми хаби батерия.

# 291
  • София
Малко глупаво е да попитам, но Киндъла ми е от вчера, има си оригинален калъф и мисля, че когато го затворя или загася от копченцето той не "изгасва", а постоянно предава реклама/реклами. Това хаби ли батерията му?  Blush
Не, не предава постоянно реклами и не хаби батерията. Принципа на работа на e-ink екраните е такъв, че използват енергия, само когато се сменя изображението. След това дали дадено изображение ще стои на екрана 5 минути или 5 часа (скрийнсейвър реклама) няма разлика в количеството използвана енергия. Говоря за изключени wi-fi и подсветка.

# 292
Имам покетбук и взе да му пада батерията за ден-два. Някакъв съвет да дадете?

# 293
  • София

На всяко разлистване ли го прави или?

Иначе нали знаеш, че само около 1,5-2 см. от левия ръб разлиства назад? Трябва да чукваш до самия ляв ръб иначе разлиства напред :

Не е всеки път. Мисля, че е наясно за по тясната зона от ляво, но тук е дадена още по тясна.

# 294
Мисля, че не е бъг. Зоната за прелистване назад наистина е много тясна и най-вероятно този, който ползва четеца не натиска плътно до ръба  Peace Около 1-1,5см. е снощи специално гледах.

# 295
В началото изполвах екрана за прелистване, но бързо изоставих тази практика. Установих, че ми е много по-удобно да прелиствам с натискане на бутона.

# 296
  • София
Това е прекрасно, стига да има бутон.

# 297
При мен  Vocabulary builder не работи както трябва. Натискам и задържам върху думата. Появява се речника. В опциите More изобщо не ми излиза такава да добавя думата във Vocabulary builder.
 За да се добави трябва от More да избера Open dictionary. Да ми зареди речника на цяла страница и от там пак да натисна продължително върху думата.
Чак тогава се записва.   Това и на новия, и на стария киндъл. Преди на стария ми излизаше опция да добавя думата в билдъра. Сега направи някакъв ъпдейт и не става. Но и на новия не става.

Втори въпрос. Видях на първа страница писаното за деактивиране на рекламите. Пише, че те питат дали ползваш киндъла в САЩ. Аз  записах новия на американския амазон. Трябва да мина отново на немския ли, за да ми махнат рекламите?

# 298
  • Кърджали
Дъждец, аз моя Киндъл гп бях купувала от магазин в Германия, та го бях регистрирала в немския амазон. Ама като исках да му махна рекламите ми казаха че е купуван от Англия и трябва да се прехвърля в английския амазон и тогава...

# 299
  • Scotland
Старият ми беше регистриран в американския Амазон,регистрирах и новия в него.Деактивираха ми рекламите.Те правят проверка.

Общи условия

Активация на акаунт