Електронни четци - тема XIX

• 89 173
  • 789
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, благодаря за отговорите! Не съм пазарувала извън бг, затова ще взема оттук.
Още не съм решила на 100% какъв ще е изборът ми.
Моят покетбук лукс 3 е за 249.00 лв.  от pcstore.bg.Калъфчето(плюс стилус и протектор )e червено от алито за 7,50 долара дойде за 14 дни .Нямам никакви забележки ,чете си всичко ,подсветката е голям плюс ,хардуерните бутони за мен са задължителни и много удобни ,за гаранцията от 2 години е ясно .

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 16:53 от One hundred

# 541
От вчера имам Pocketbook Touch Lux 3, засега съм доволна,но все още го разучавам.

# 542
Честито, със здраве да си четеш!

# 543
  • София
Kindle-а е 300PPI и не остава следи от букви след две-три прелиствания...
Това е най-доброто като цена-качество. bowuu

# 544
Ако можете да ми отговорите.Речникът ми няма бг речник,тоест искам en-bg . Откъде мога да си изтегля такъв?

# 545
Kindle-а е 300PPI и не остава следи от букви след две-три прелиствания...
Това е най-доброто като цена-качество. bowuu

Дори на базовия ми Покетбук никога не са оставали следи от букви, нито като беше нов, нито сега, след 3 години употреба.
И понеже сега вкъщи има и Pocketbook Lux и Kindle Voyage, мога да кажа, че видима разлика в резолюцията няма. Има разлика в шрифтовете, поради което една и съща страница, отворена на двата четеца, изглежда различно.
Има и малка разлика от форматите. На Pocketbook-а съм чела и mobi и epub, ами различно си изглеждат текстовете. Не казвам, че някой от тях изглежда по-зле или по-добре, просто визуално има някаква малка разлика.

# 546
Здравейте Simple Smile
Искам да си купя четец и съм се спрял на Paperwhite и Pocketbook Touch Lux 3.
Каква е разликата между двете устройства и кое предпочитате вие?
Могат ли всички формати да се отварят и на двете и ако не, за кое се изисква конвертиране? Лесно ли става то?
Често ли пускат промоции в Амазон и ако да, съответно на какви цени пускат горните устройства?
Когато си купиш четец на промоция, с реклами ли е?
Благодаря ви : Peace

Последна редакция: пт, 14 апр 2017, 01:41 от Eray Halil

# 547
  • София
Тези въпроси са коментирани тук многократно, но ще се опитам да отговоря с предварителната уговорка, че съм от партията на "киндъловците".  Simple Smile Новият ми четец също е такъв - Paperwhite, най-вече защото съм свикнала и ми харесва, макар че принципно, доколкото знам, и двата варианта са сравними по всички показатели и е въпрос на избор.
Моят нов четец ми излезе доста евтино от промоцията в Amazon и това също не е за пренебрегване. Сегашната великденска промоция, както и предишната - коледната, бяха със сериозно намаление, общо с таксата за превоз четеца ми струва към 170лв.
Pocketbook чете повече формати, за Kindle се иска конвертиране, което е лесно и не е проблем. Аз имам в моя "облак" доста книги за четене - конвертирам ги и ги качвам там да си чакат реда, сега ще мога да си ги свалям оттам на новия четец и да си чета, която ми хареса.  Heart Eyes
Имам стар Kindle с реклами - не ме дразнят, даже ми харесва да обновявам картинката на екрана, така че понякога си включвам мрежата за нови. Рекламират се обикновено нови книги от Amazon с вида на корицата им и кратка анотация. Ако ме заинтересува книгата - отивам в сайта им да я разгледам, даже съм си купувала някои оттам. Иначе по време на четене реклами не се появяват и не пречат с нищо.
Баща ми има Pocketbook - подарък от нас, много е доволен и си чете с кеф на него.

# 548
Тези въпроси са коментирани тук многократно, но ще се опитам да отговоря с предварителната уговорка, че съм от партията на "киндъловците".  Simple Smile Новият ми четец също е такъв - Paperwhite, най-вече защото съм свикнала и ми харесва, макар че принципно, доколкото знам, и двата варианта са сравними по всички показатели и е въпрос на избор.
Моят нов четец ми излезе доста евтино от промоцията в Amazon и това също не е за пренебрегване. Сегашната великденска промоция, както и предишната - коледната, бяха със сериозно намаление, общо с таксата за превоз четеца ми струва към 170лв.
Pocketbook чете повече формати, за Kindle се иска конвертиране, което е лесно и не е проблем. Аз имам в моя "облак" доста книги за четене - конвертирам ги и ги качвам там да си чакат реда, сега ще мога да си ги свалям оттам на новия четец и да си чета, която ми хареса.  Heart Eyes
Имам стар Kindle с реклами - не ме дразнят, даже ми харесва да обновявам картинката на екрана, така че понякога си включвам мрежата за нови. Рекламират се обикновено нови книги от Amazon с вида на корицата им и кратка анотация. Ако ме заинтересува книгата - отивам в сайта им да я разгледам, даже съм си купувала някои оттам. Иначе по време на четене реклами не се появяват и не пречат с нищо.
Баща ми има Pocketbook - подарък от нас, много е доволен и си чете с кеф на него.
Благодаря ти за отговора!
Вярно ли е, че на Kindle PDF файловете много забивали, за разлика от PocketBook?
Безопасно ли е да купувам Kindlе от OLX (пише, че са "фабрично запечатани")?
И един последен въпрос: само преди Коледа и Великден ли има намаления в Amazon?
Мерси!

# 549
  • София
За PDF файловете не знам дали забиват, поне на мен не ми се е случвало, но аз и не съм чела много такива. Намаленията в Amazon също не знам кога ги правят, тези двете са традиционни, но може да има и други. За покупка от OLX - доста съфорумки си купиха от там и са доволни, даже назад в темата има мнения по въпроса.
Желая успех!

# 550
  • София
Само да добавя, че рекламите от Киндъл се махат без проблем с кратка кореспонденция със съпорта на Амазон - също е коментирано многократно в темата.

# 551
Има ли как на Kindle Paperwhite да се инсталира български (за браузера) или ползвате руски когато искате да пишете на кирилица?

# 552
Аз сложих руската клавиатура. Терсене е, но пък почти не ми се налага да пиша нещо, така че, бива.
Моят Киндъл беше със специални оферти, т.е. реклами, досега не се е появила нито една, а се случва да е включен към мрежата.

# 553
  • София
Само да добавя, че рекламите от Киндъл се махат без проблем с кратка кореспонденция със съпорта на Амазон - също е коментирано многократно в темата.
Бихте ли дали инфо как точно става това?

# 554
  • София
Ето тук е обяснено подробно:
https://cbachvarov.com/kak-da-premahnem-reklamite-amazon-kindle/
Правих го няколко пъти безпроблемно, но тъй като четците са от немския Амазон ме препращат към тях и става с имейл, а не с чат.

Общи условия

Активация на акаунт