Електронни четци - тема XIX

• 89 121
  • 789
  •   1
Отговори
# 615
Моя мъж за Коледа ми подари Киндъл, но не знам какъв модел е.

# 616
чудесно! много мил съпруг имаш  Hug
сега да питаш нещо за него?  Laughing

# 617
Здравейте!
Малко лаишки въпрос, ама все пак  Blush - при първото зареждане на батерията след като се изтощи - трябва ли да чакам да падне напълно като при телефоните, или мога да си го заредя и при 1 чертичка? Доколкото зная, хубаво е при литиево-йонните батерии да се разреди напълно батерията първите два пъти. Бъркам ли? Благодаря ви  bouquet

# 618
Не, това беше при по-старите батерии за телефони от преди 10+ години

зареждай си я както си искаш

# 619
Най-добре когато четеца даде индикация за слаба батерия да го включиш да се зарежда.

# 620
Благодаря ви!
Да, междувременно се появи индикацията и съобщението за зареждане, така, че чуденката беше излишна.
Хубав ден!

# 621
 Здравейте  и от мен Simple Smile.  Нова съм тук и имам нужда от малко  онлайн помощ. Вчера си купих  kindle "paper white".  Много ви моля, може ли някой да обясни как мога да си вкарвам  книги на български език а не само английски такива от амазон? Много ще съм ви благодарна за помоща. Пълна невежа съм относно този вит електроника Simple Smile

# 622
 Свързваш четеца с компютъра посредством USB кабела и прехвърляш книгите задължително в папка "documents". За да ги разпознае четеца книгите трябва да са във формат .mobi. Това е. Simple Smile

# 623
Моите дори не са в папка documents и пак няма проблеми.

# 624
 Винахи съм ги поставяла в тази папка, това си беше условие още от първия Kindle. Сега, ако новия софт разпознава книгите и извън documents, е добре, лично не съм опитвала.

# 625
 Благодаря ти  Ronnie72.  Изтеглих си калибрето, вкарах си книги за проверка на програмата , конвертирах ( или там както се казва, аз незнам хаха) от epub  на  azw3 ( mobi не работи при мен)  и вече имам една книга на бълг. ез. в моят киндъл. Благодаря още веднъж. bouquet

ps:  Изтеглих книга от Читанката и я сложих на декстопът ми в нова папка просто и от там вече е в киндъл.

# 626

В какъв смисъл не работи?Киндълът ти не чете моби ли? Rolling Eyes

# 627

В какъв смисъл не работи?Киндълът ти не чете моби ли? Rolling Eyes

Чете си  моби, но трябваше да  разуча малко от малко калибрето. Сега съм спокойна и със 6 книgи в киндъл ихааааааа  Simple Smile

# 628
Лично мен mobi формата ме дразни малко сравнено с epub. Става въпрос за номерирането на страниците. При epub няколко прелиствания на екрана си остават с едно обозначение като номер на страница и виждам реалния брой хартиени страници. При mobi брои разлистванията като отделен номер. Спомням си, когато за първи път четох mobi на pocketbook-а се ошашках като видях, че книгата е около 1500 страници. После се светнах каква е работата.
Не е кой знае какъв недостатък, но сега на киндъла като чета само моби и малко се ядосвам, че не мога да видя колко страници е в действителност книгата. Просто не мога да си я представя.

# 629
  • София
А на мен ми харесва повече четецът да ми показва броят страници според нужните разлиствания, в неговият формат, с неговият шрифт, това ми е реалното по време на четенето. Ако ме интересува колко хартиени страници  е една книга, точно за минута-две мога да открия това инфо в нета, в сайта на съответното издателство или някоя книжарница Wink

Общи условия

Активация на акаунт