Електронни четци - тема XIX

• 89 090
  • 789
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Скрит текст:
В какъв формат са четените книги и през каква програма се отварят? В настройките на програмата, с която се отварят книгите трябва да има и опция за промяна на размера на шрифта.
Отварям ги с Епъб (ePub3 Reader) - не откривам никъде такава опция, затова попитах.
Ето тук има клипче за програмата и е показана и промяната на размера на шрифта.

# 676
  • София
Можеш и да си сложиш друг рийдър , с който по-лесно да работиш и функциите да са по-удобни и лесно достъпни Wink

# 677
  • все тук
Благодаря за линка, ще пробвам.

# 678
 С Kindle Paperwhite съм. Преди няколко страници се е разисквала темата за страниците, но няма отговор на моя въпрос. В началото в долния десен ъгъл виждах колко % съм изчела. Какво ровичках не знам, но тази опция ми изчезна. Рових, рових по настройките, но не мога да намеря, как пак да се вижда. Знам, че не е голям проблем, но искам като чета да знам, докъде съм стигнала Simple Smile.

# 679
  • София
При мен с последователно докосване на мястото вляво долу на страницата се сменя надписа - до кое място съм стигнала, колко време за четене остава и т.н, като вдясно са % прочетено, а една от опциите е - нищо да не се показва.

# 680
  • София
С Kindle Paperwhite съм. Преди няколко страници се е разисквала темата за страниците, но няма отговор на моя въпрос. В началото в долния десен ъгъл виждах колко % съм изчела. Какво ровичках не знам, но тази опция ми изчезна. Рових, рових по настройките, но не мога да намеря, как пак да се вижда. Знам, че не е голям проблем, но искам като чета да знам, докъде съм стигнала Simple Smile.
Аз наскоро имах същият проблем и открих откъде се сменя. От менюто за шрифта има и второ и трето табче един вид на това меня, откъдето се избира какво се показва.

# 681
  • SA
Цитат
При мен с последователно докосване на мястото вляво долу на страницата се сменя надписа - до кое място съм стигнала, колко време за четене остава и т.н, като вдясно са % прочетено, а една от опциите е - нищо да не се показва.

Точно така е и при моя четец. Кликва се върху мястото, където по принцип трябва да се появи надписа с проценти/страница/оставащо време в долния ляв ъгъл и тези опции се сменят последователно като при един от вариантите няма никакъв надпис.

# 682
Ей, Страхотни сте! Много благодаря!

# 683
  • София
Имаше ли начин да пращаш дадена статия от сайт - на киндъла - форматирана, но през телефон (може и през комп)?

# 684
Имаше ли начин да пращаш дадена статия от сайт - на киндъла - форматирана, но през телефон (може и през комп)?

Ако я пратиш на киндъл имейла би трябвало да стане.

# 685
  • София
Здравейте!Обмислям покупка на четец за подарък за 16тия РД на синчето. Аз имам Киндъл 4 от не знам си колко време  Simple Smile , който ползваме всички  4 души вкъщи и не е мръднал. Единствено ме ядосва четенето на PDF и някои проблеми при конвертирането на свалени от някъде от нета книги, но да кажем, че не е проблем.
Сега сравнявам Paperwhite 3 с Pocketbook , който има доста повече опции, формати и дори възможност за слушалки,  но и цената на Touch HD е доста по-висока, а на по-бюджетните чета, че имат проблеми.
Въпросът ми е с какво си струва да направя компромис?  На него може доста да му трябва да чете документи, учебници и подобни. Чете и доста книги .
Дълго време не съм чела темата, защото не съм имала проблеми или въпроси и съм изпуснала тенденциите. Embarassed
Ако кажем, че цената не е проблем, а функционалността и издръжливостта, какво бихте ми препоръчали ?

# 686
  • София
Единствено ме ядосва четенето на PDF и някои проблеми при конвертирането на свалени от някъде от нета книги, но да кажем, че не е проблем.
...
На него може доста да му трябва да чете документи, учебници и подобни.
Сама си се убедила, че Kindle отваря pdf, но не е удобен за четене. Същото е и при другите четци. Все пак основната им функция е четене на електронни формати на книги. Така че или избираш четец, при който знаеш какво да очакваш или отиваш към таблет, където pdf се четат доста по-добре, но пък вредят на очите.

# 687
  • София
От описанието на Покетбуука останах с впечатлението, че чете по-удобно PDF  и затова основно се интересувам от него или не съм разбрала добре newsm78

# 688
  • София
Не пдф за неща с картинки, графики... но за книги епъб, моби и т. н.

# 689
Лично мнение - добър преглед на pdf документ не става на екран под 9-10", а този размер четци са доста скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт