Електронни четци - тема XIX

• 89 065
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
Вече повече от 3 г. конвертирам с Калибре-то, точно 1 секунда отнема, и никога не ми се е случвало да стават грешки.

Иначе аз избирах по това как ще ми легне в ръката и кой очите ми усетиха като най-комфортен, на Киндъл се спрях в крайна сметка.

За модел, разколебах се за този с осветлението, въобразявах ли си, но се получаваше като лека сянка на буквите, когато е на минимум (няма опция изключване). Но и не ми трябваше реално. 2 пъти годишно ми се налага да чета на тъмно и ползвам челник  Blush Joy

# 706
Какво конвертираш за киндъла? Той нали чете всичко (освен фб2 де).  newsm78

# 707
  • София
Не чете епъб.

# 708
Оо, ясно.
Интересно ми е и как се конвертира книга от амазон във формат за друг четец, защото или е книжен формат, или е директно за киндъл. Аз самия файл никога не съм го виждала, че да го заредя в конвертора  newsm78 нещо ми убягва май.

Едитвам след консултация с гугъл: не било възможно, амазонските са защитени. Иначе доста оплюват новите модели киндъл, само тъч били и много тлъстички и неприятни.

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 09:03 от bambinnah

# 709
  • Стара Загора
ние вкъщи имаме 3 киндъла и един нук. Аз съм доволна от киндъла с подсветка. Voyage е моя, тези дни чакаме  пейпъруайт. Ще видя при него как е подсветката.

# 710
  • София
Кои са тези нови модели киндъли.. аз имам оейзис и е повече от прекрасен, а по-евтините със сигурност не са тлъсти и неприятни Wink имат модели и с копчета, не само с тъч.

Иначе като не искаш да купуваш от амазон има достатъчно други книжарници, от които да пазаруваш епъб. Киндъл е направен, за да обслужва амазон, нормално е да са обвързани.

# 711
..Иначе доста оплюват новите модели киндъл, само тъч били и много тлъстички и неприятни.

Не бих се съгласила нито, че цената е висока, нито, че са неприятни и неудобни на вид и усещане. Не разбирам този коментар.

# 712
bambinnah, не ползвам книги от амазон, тегля от бг източниците с безплатни, epub и fb2 конвертирам на лаптопа и ги качвам на книгата. Отнема секунди.

# 713
Вкъщи има един Киндъл Вояж, децата са с Покетбук лух. Хубави са и едните и другите, като разбира се всеки модел си има плюсове и минуси. Идеалният вариант за мен би бил четец, който да е събрал плюсовете (за мен) от двете марки, ама такъв няма Simple Smile Покетбука чете всичко, включително моби, при Киндъла трябва конвертиране, но то не отнема време.
И при двата четеца може да се праща през мейли, облаци и прочие щуротии. Лично аз не ги ползвам, за друг може да са удобство.
На Покетбука много харесвах една функция "последно отворени страници". Можех да прескачам между много страници и ми беше много удобно, когато съм се връщала назад в книгата за да търся нещо. На Киндъла не съм открила подобна функция засега. Ако има, явно не е интуитивна, а някъде поскрита.

# 714
Таня, ще се радвам да прочета впечатленията ти от пейпъруайт Simple Smile
..Иначе доста оплюват новите модели киндъл, само тъч били и много тлъстички и неприятни.

Не бих се съгласила нито, че цената е висока, нито, че са неприятни и неудобни на вид и усещане. Не разбирам този коментар.

Намерих статия от началото на 2016, човекът казваше, че една от причините да мине от киндъл на покетбуук е точно липсата на бутони. Неговият киндъл 3 бил имал пълна клавиатура, докато новите модели били само с тъч, което не го намирал за удобно за прелистване. Което е главна функция. За дебелината не разбрах и аз, точно като покетбуук е според сравнителната таблица, главната разлика е във форматите и в скоростта на стартиране и прелистване, където киндълът печели убедително.

# 715
  • София
Таня, ще се радвам да прочета впечатленията ти от пейпъруайт Simple Smile

Намерих статия от началото на 2016, човекът казваше, че една от причините да мине от киндъл на покетбуук е точно липсата на бутони. Неговият киндъл 3 бил имал пълна клавиатура, докато новите модели били само с тъч, което не го намирал за удобно за прелистване. Което е главна функция. За дебелината не разбрах и аз, точно като покетбуук е според сравнителната таблица, главната разлика е във форматите и в скоростта на стартиране и прелистване, където киндълът печели убедително.

Чудесно е да се четат статии, но много по-лесно да си отворите просто Амазон и да видите, че и Киндъл Воядж и Киндъл Оейзис имат бутони. При Воядж те са сензорни, при Оейзис - физически.
Така че - писането и четенето на ангро, просто е досадно.

# 716
Няма нужда от тънки подмятания Simple Smile
Нито киндъл voyage, нито oasis обмислям (очевидно, за да говоря за липсващи бутони). Под нови модели се разбира само едно нещо и то е - ъпгрейдването на просто киндъла, който е най-евтиният модел и върви около 70 евро. Като се каже само "киндъл", се визира именно него. Нещо като терминология, която става ясно точно с отварянето на амазон. Другият, който обмислям, е пейпъруайт - той е 119 евро.
Някак не се връзва да избирам между покетбуук за 100 евро и киндъл oasis за 290  Grinning Grinning

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 14:46 от bambinnah

# 717
  • София
Е, айде сега... ти визираш под киндъл най-простия, обаче хората визират марката и всичките й модели Wink И така е редно, няма такъв "жаргон", който да определя, че казвайки киндъл трябва да се визира най-бюджетното само.
И въпреки, че базовият киндъл и пейпъруайт нямат бутони, то те не са нито по-тлъсти (напротив даже), нито по-неприятни от по-старите модели, а сравнение с други марки пък да не говорим...

В крайна сметка върви в някой магазин, прехвърли няколко модела, виж кое как ти е в ръката и как работи - бързина, интерфейс и т.н. и избери каквото за теб е най-приятно и удобно, защото всеки си има вкус и лични предпочитания все пак.

# 718
Жаргона го има и е факт, доста бързо става ясно, когато се чете по темата в нета. Не е моя измислица.
Затова и ми стана смешно да ме обвиняват, че ме мързи да прочета (и съм последният човек, който ще чака наготово от форуми), когато отсрещната страна не си е дала много зор да ми прочетат постовете.
Пак казвам : 100 срещу 290 евро. Близко беше до акъла, мислех.  Grinning

Благодаря за включванията на всички, трябва да видя къде ги има и двата варианта. Не ми се струва вярно това с дебелината, но скоростта трябва да се изпита.

# 719
Благодаря за включванията на всички, трябва да видя къде ги има и двата варианта. Не ми се струва вярно това с дебелината, но скоростта трябва да се изпита.

Най-добре е да се види естествено, но сегашният базов киндъл /тъч/ наистина е малко по-дебел и тежък от предишния базов модел /с копчета/.

Общи условия

Активация на акаунт