Сурогатно майчинство

• 32 417
  • 302
  •   1
Отговори
# 225
Добре. По-горе дадох пример със сестрата, станала безвъзмездно СМ, но впоследствие осъзнала, че обича и иска детето. Какво да предвиди законът, без да се стигне до трагедия?
Трагедия има още преди сестрата да е станала СМ. Изискването ти е невъзможно.
И понеже някой има трагедия дай и на другите да я направим.

# 226
  • София
Трудно е да се дефинира "малко зло" в този случай.
Считаш ли, че ти имаш право да определяш най-малкото зло за друг, непознат човек?
Не, в никакъв случай нямам. По принцип никой човек няма това право и точно затова съм против сурогатното майчинство.

И поради същата причина аз съм ЗА сурогатното майчинство.

# 227
Но законът, регламентиращ сурогатното майчинство ще направи точно това- ще определи кое е най-малкото зло за друг човек, но няма да може да предотвтари, "верижната трагедия".

# 228
  • София
Какво има да го въртим и сучем - болшинството от ставащите СМ го правят от финансов интерес, а не от алтруизъм. В този смисъл поръчители и изпълнители знаят много добре с какво се захващат.

# 229
Анди, имаше една съфорумка, която наскоро роди след инвитро, но докато имаше проблем със забременяването, преди година-две обсъждаше именно сестра ѝ да стане СМ. После сестрата се разколеба, после почна стимулации, за да стане донор на яйцеклетка, после имаше драми...

# 230
  • София
Не го зная този случай, но очаквано в семейството са най-много драмите, защото там ще им се налага да се гледат цял живот. Къде-къде по-лесно е човек да действа според принципа кеш-енд-кери.

# 231
По-лесно е, ама пак е гадно.

# 232
  • София
Анди, имаше една съфорумка, която наскоро роди след инвитро, но докато имаше проблем със забременяването, преди година-две обсъждаше именно сестра ѝ да стане СМ. После сестрата се разколеба, после почна стимулации, за да стане донор на яйцеклетка, после имаше драми...

Нещо си се объркала. Не е обсъждано сестра ѝ да стане СМ, а да дари яйцеклетки, което е и станало. Ин-витрото ѝ е с дя.

# 233
Може, или говорим за различни съфорумки.

# 234
За мен сурогатното майчинство трябва да се регламентира, да има ясен закон,правила и като цяло да бъде разрешено.
Във времена, когато нацията ни застарява, младите не се женят, нямат деца, ако някои има финансовата възможност да отгледа дете, но поради някакви причини здравословни няма тази възможност, НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРАВЯТ ПРЕЧКИ И СПЪНКИ, а трябва да се поощрява. Всеки нов живот е едно щастие!

# 235
За мен сурогатното майчинство трябва да се регламентира, да има ясен закон,правила и като цяло да бъде разрешено.
Във времена, когато нацията ни застарява, младите не се женят, нямат деца, ако някои има финансовата възможност да отгледа дете, но поради някакви причини здравословни няма тази възможност, НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПРАВЯТ ПРЕЧКИ И СПЪНКИ, а трябва да се поощрява. Всеки нов живот е едно щастие!

Браво на теб. Вземи да станеш сурогатна майка и да мирясаш.

# 236
  • София
Ха, дай сега, защото сега на младите не им стига акълът да правят и да гледат деца, да я караме като в супермаркета!
Между другото, на АМС дават един много хубав сериал - Хора - за едни андроиди и хората.

# 237
Личен пример трябва, не само захаросани приказки....

# 238
Добре,че тези неща не се решават от и във форум Laughing.Аз,лично,смятам,че е въпрос на време сурогатното майчинство да се узакони,колкото и да се рита срещу това/примери много/ От една страна имаме двойки,желаещи само и единствено по този начин да станат родители,от друга страна имаме жени,котови да направят този жест/и споко,не са само и единствено недохранение беднячки,продаващи утробата си и други подобни драми/ със или без заплащане. След като това е факт е редно да се изведе на светло,за да се следи и контролира стриктно.
И изобщо няма значение на кого какво му харесва и приема или не Peace
Аз,лично,не бих ползвала сурогатна майка,но и не бих могла да осиновя дете.Бих станала приемен родител,обаче. Хора всякакви

# 239
  • София
Какъв жест, става въпрос за пари! И не е задължително да е от бедност.

Общи условия

Активация на акаунт