Сурогатно майчинство

• 30 674
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
Основният проблем да търсиш сурогатна майка, ин витро процедури и др. Екстри на съвременната медицина са късната възраст на майката. Само в редки случай едно 20 г. Момиче, не може да забременее, на 40 г. Вече има много усложнения със забременяването и износването. Но такъв е живота. Да не съдим, за да не бъдем съдени.

# 61
Образ в главата нямам. И не, предполагам, че няма да владее три чужди езика, не е нужно.
Да, точно така. Ако човек има в главата си образ на човешко същество, което иска да ползва като матка под наем, нещата стават доста неудобни за душевния му комфорт. Най-удобно е тя да е маргинализирана мангалка, с която много-много да не се срещаш, а направо да достави поръчаната стока с куриер. Защото, ако помислим за нея като за човешко същество с разум и чувства, трябва да помислим и за себе си като за възползващ се от това човешко същество, а тогава нашата възвишеност ще вземе да пострада.

# 62
Най-приемливо от морална гледна точка е сурогатната майка да е от семейството - майка или сестра, в краен случай братовчедка на нуждаещото се семейство.

# 63
Най-приемливо от морална гледна точка е сурогатната майка да е от семейството - майка или сестра, в краен случай братовчедка на нуждаещото се семейство.
Не зная дали има приемлив вариант. Какво правим, ако сестрата-сурогатна майка изпитва майчинска обич към детето, което е износила? А самото дете?

# 64
  • София
Кристина, говорите некоректно, за да не кажа, че говорите глупости. Освен, че от устата ви осиновяването на дете звучи като да си избереш парфюм, излиза, че лекарите в БГ масово оплождат незаконни сурогатни майки и по-големият проблем е трудното намиране на такава. Ако имате да казвате нещо конкретно-ок, ако не- ми недейте говори хипотетични небивалици...
В чакалните на репродуктивните клиники що млади двойки има...Не възрастта е основният проблем.

# 65
То стана като вица дето един полицай хванал едно циганче да краде.Другото кражало около него и се молело -Пусни го бе чичо,той е сирак,пусни го ...няма нито майка,нито баща ...него леля му го е раждала...

# 66
  • София
Основният проблем да търсиш сурогатна майка, ин витро процедури и др. Екстри на съвременната медицина са късната възраст на майката.

Нищо подобно. И 70-годишна жена може да стане см. А за да търсиш см, трябва да имаш годни, т. е. достатъчно млади яйцеклетки.

# 67
А коя е всъщност майката, че взех да се обърквам? Гледащата го с любов, дарилата яйцеклетки или износилата го и родила?
Поредната тема за производство на бебета на всяка цена.

# 68
  • волно калдъръмче
Каква ти любов? Не е за разправяне, ако всички започнат да го искат едновременно.

# 69
  • София
Как коя е майката?! Винаги Ирина Тенчева е Майката  Naughty Laughing

# 70
Дори и да направят изкуствена матка пак не ми стои реално такова произвоство на деца.То сякаш го вадиш от консервена кутия.Или си купуваш кукла от магазина.То тогава и повечето кифли да не си развалят циците и тялото ще искат такова дете.И децата ще се превърнат в стока.И въпроса ”как съм се родил” ще бъде ”за колко ме купихте”.И ”вие не ме обичате ,защото заПетърчо са дали два пъти повече”.
Ама знае ли се...

# 71
Мен много повече ме притесняват случаите, като този на 62 г. лекарка от Русе, родила близначки преди няколко години.
Това пак си е вид сурогатно майчинство, износваш чуждото дете, с тази разлика, че си остава за теб.
Само че, узаконено сурогатно майчинство, което е недопустимо в подобен случай. Всяка смахнала се бабичка с пари, може да си позволи този каприз, ако й хрумне. Чисто престъпление спрямо създаденото дете.
Значи това при нас е допустимо, а другото не. Що за логика?!

# 72
Ако една жена иска нещо ще го постигне. Сега колко е морално е друг въпрос. Има много неморални неща, но са факт. Авторката едва ли иска да я оплюваме. След като в останалия свят този въпрос е решен законово е въпрос на време да се реши и у нас. В момента в бг не е законно и авторката трябва да търси други начини. Щом иска сурогатна майка, значи не иска да осиновява. Ние какво мислим на нея не и пука. Тя иска свое биологично дете. Аз и пожелавам да намери начин да се сдобие с такова, без да си разбие живота или този на другите замесени в ситуацията.
Аз нямам такива проблеми и за това излизам от дискусията, преди да е станала неприятна.

# 73
Хм, та то само след 15-20 години жените изобщо няма да износват, бременеят и тн. Ще си има изкуствени  матки в лаборатория и това ще е нормалното ....... че преди 100 години кой щеше да повярва за замръзените ембриони и инвитрото.

# 74
  • Пловдив
Не, за мен "майка" предполага много повече от износване.
Да.Майка е жена,която се грижи за дете.Затова осиновяването е добър вариант.
Не, не е добър, съвсем не и толкова добър за много хора, колкото биологично собствено дете. Важно е.
Няма нужда от глупости от сорта "толкова ли са важни гените ви за света" - никой не ражда деца заради света.
Възможен е и вариант, в който единият от двойката - мъжът, да речем - държи на биологично свое дете, а жената просто не иска да го изгуби като съпруг (нищо, че сега някой ще каже например, че не си струвало да държиш на такъв човек).

Абсолютно съпоставими са платеното "донорство" на органи и "обикновеното", безплатно донорство, със сурогатното майчинство. Дори платена сурогатна майка е нещо много по-безобидно от платено "даряване" на орган - зависи и кой орган, разбира се, едно е кръв, друго е бъбрек, трето е част от черен дроб, но на бъбрек, да речем.
Ако сурогатната майка умре (не дай боже)... а ако бавачката на детето ти я сгази кола по пътя към дома ти?
За протокола, ако дъщеря ми реши, че иска да го направи, за да помогне на друга жена, не бих имала нищо против.
За мен също е грозно и недопустимо да се прави за пари и особено когато желаещата да бъде майка жена може да износи дете, но не желае; това обаче не е причина за забрана изобщо на износването на чужди деца.

И верно "пак ли", както беше писал някой.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 07:34 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт