Сурогатно майчинство

• 30 673
  • 302
  •   1
Отговори
# 30
Аз излизам от спора, защото е безумен. Както Герда правилно отбеляза, това е Искам бебе, а не Клюкарник. Въпросът беше има ли някой информация как се случват нещата, а не дали трябва да се случват.
Няма законов начин да се случат нещата.Кой както си го направи.

Деси, не аз зададох въпроса, а авторката на темата. Аз си признавам, че никога не съм го проучвалa.
Опс.Извинявам се.

# 31
  • София
Ок, кръводаряването - не, но даряването на органи тогава. Даже е доста по-близо като пример. И е безплатно.

# 32
Идеята за даряване на органи веднага ме навежда на мисълта за хора, организиращи доходоносен бизнес като ловци и доствачици на поръчани органи. Направо дистопичен филм мога да направя по тази идея.

# 33
  • София
Идеята за даряване на органи веднага ме навежда на мисълта за хора, организиращи доходоносен бизнес като ловци и доствачици на поръчани органи. Направо дистопичен филм мога да направя по тази идея.
Ами то е доходоносен бизнес, когато е платено. Да се забрани ли даряването на органи в такъв случай?

# 34
Частта с лекарите е най-лесната. Там само пари да имаш.
Наскоро научих за едно бебе родено500 гр. Според стандарта в бг то е биологичен отпадък, но в частна клиника се грижат за едно такова. Родителите плащат и то вече е 1500 гр. Така че лекарите които ще извършат манипулацията са най-малкия проблем.

# 35
Не, няма нужда да се забранява. Но да износиш и родиш жив човек не е като да дариш бъбрек.

# 36
  • София
Не, няма нужда да се забранява. Но да износиш и родиш жив човек не е като да дариш бъбрек.
Това не би ли следвало да прецени износващата?

# 37
  • волно калдъръмче
А защо да е износваща? Това, че ще роди, не я ли превръща направо в майка?

# 38
  • София
Не, за мен "майка" предполага много повече от износване.

# 39
  • волно калдъръмче
Предварително си оперирала от чувства "износващата" ли?

# 40
  • София
Не, предварително съм решила, че не всички са като мен.

# 41
Преди да се съгласиш на подобна сделка трябва да се прецениш. Ако ще страдаш то тая работа не е за теб. Има всякакви хора. Наскоро даваха за една майка дето си изхвърлила новороденото бебе зад блока. Имаше други две деца, които изглеждаха добре гледани. После страдаше за детето. Защо го е изхвърлила не разбрах, вероятно безпаричие. Така, че има и жени, които ще станат сурогатни майки, без да драматизират от това.

# 42
  • волно калдъръмче
Не, предварително съм решила, че не всички са като мен.
Значи не ти пречи да разбираш поръчителите и връзката им с детето, но връзката между "износващата" и детето не е много за разбиране и приемане, щото само би попречила за осъществяването на споразумението.

Преди да се съгласиш на подобна сделка трябва да се прецениш. Ако ще страдаш то тая работа не е за теб. Има всякакви хора. Наскоро даваха за една майка дето си изхвърлила новороденото бебе зад блока. Имаше други две деца, които изглеждаха добре гледани. После страдаше за детето. Защо го е изхвърлила не разбрах, вероятно безпаричие. Така, че има и жени, които ще станат сурогатни майки, без да драматизират от това.
Не знам как разбра дали ще страдаш, без да ти е дошло още на главата.

# 43
Не, за мен "майка" предполага много повече от износване.
Да.Майка е жена,която се грижи за дете.Затова осиновяването е добър вариант.

# 44
Твърдо ЗА сурогатното майчинство съм. Въобще няма да тръгна да ги мисля чувствата на "износващата", защото никой не я кара на сила, решението си е нейно. За съжаление не мога да помогна с информация относно това къде подобно нещо може да се случи, как и колко би струвало (а все пак за това е темата!), но пожелавам на авторката успех! Надявам се да се легализира и в България!

Общи условия

Активация на акаунт