Сурогатно майчинство

• 30 698
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
По отношение на скрупулите относно осиновяването.
Наскоро БНТ излъчи неколконкратно много интересен документален филм, който разказваше историята на българче осиновено във Франция. След 20 г. момчето се завърна в България, заедно с осиновителката си и снимачния екип, за да посети родната си майка. Майката се оказа живуща в колиба, със стоте си други деца. Бяха от възможно най-мръсните цигани, живеещи като скотове.
Момчето беше видимо шокирано от гледката, но изключително добре възпитано( говореше само френски, с преводач бяха). Държа се много учтиво с майка си, с уважение, без да покаже нито за миг погнуса или разочарование от жестоката истина. Осиновителката му-изключиително фина и интелигентна французойка, от сърце се радваше на това, че синът й е открил корените си, въпреки гледката.
Момчето хем беше със силно изявен тен, хем иизглеждаше фино и интелигентно. Съвсем различна, облагородена физиономия, обноски, възпитание.
Направих това лирично отклонение, по повод споменатите притеснения на жени, които не желаят да осиновят децата на нискообразовани жени, от друг етнос.
Попаднали в подходяща среда, тези деца се променят напълно дори и визуално. Дъщерята на Силви Вартан също е циганче, но как изглежда и живее сега...
Дали забременяваме по естесвен път, дали ин витро, дали ползваме сурогатна майка...никой няма никаква гаранция какво дете ще роди и какво преживяваниия го чакат с това дете в бъдеще.

# 106
  • Пловдив
Офтопик. С другото съм съгласна, но дъщерята на Силви Вартан на снимките физически никак не ми прилича на циганче и според мен не е.
Само да повторя, че не знам за дамите, които ги притеснявала интелигентността, но желанието да имаш собствено, не просто от твоя етнос или нециганче и т.н., а биологично собствено дете, е напълно естествено. Не задължително за всички и не еднакво по сила у всички, но нормално и естествено. Това е положението и не върви на хора, у които този инстинкт е изразен, да им се казва: осиновете, бе, каква е разликата. Ми тая е.
Другото няма да го повтарям, Миленака го е написала. Само не знам, щом сурогатството за пари било проституция и оттам следвало, че дори когато не е за пари, пак е проституция, защо и сексът без пари на същия принцип да не е проституция.

# 107
Само не знам, щом сурогатството за пари било проституция и оттам следвало, че дори когато не е за пари, пак е проституция, защо и сексът без пари на същия принцип да не е проституция.
Да ти имам логиката, с която направи тези знаменити изводи. ooooh!

# 108
  • волно калдъръмче
Ама как собствено? Нотариален акт за собственост има ли? Биологично пак не може да е, защото биологията в процеса е майка му да го роди.

# 109
  • Пловдив
Да я имаш, ама я нямаш. Явно предпочиташ логиката от типа "така е, защото е така" и "това не е същото, защото е съвсем друго".

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 10:56 от Магдена

# 110
Слава Богу, че я нямам. В противен случай, щях да чета текст точно както Дяволът чете Евангелието.

# 111
В Бг не се ли приема,че жената ,която ражда детето е негова майка?
Сурогатна майка роди ли в Бг си му направо майка.Не питат как бебето е попаднало вътре.

# 112
  • София

Само да повторя, че не знам за дамите, които ги притеснявала интелигентността, но желанието да имаш собствено, не просто от твоя етнос или нециганче и т.н., а биологично собствено дете, е напълно естествено. Не задължително за всички и не еднакво по сила у всички, но нормално и естествено. Това е положението и не върви на хора, у които този инстинкт е изразен, да им се казва: осиновете, бе, каква е разликата. Ми тая е.

Хората, у които този инстинкт е изразен, се възпроизвеждат без проблем. Не наемат някой друг да им ражда децата.

# 113

Хората, у които този инстинкт е изразен, се възпроизвеждат без проблем. Не наемат някой друг да им ражда децата.

Ами ако по здравословни причини не могат?

# 114

Ами ако по здравословни причини не могат?
Ами значи,че тия качествени гени дето се старят да ги продължат не са толкова качествени...

# 115
Чета ви и ума ми не може да побере разсъжденията ви . В този форум явно има много жени без работа , които се чудят къде да развеят иначе липсващия им акъл . За протокола и за всички , които ровеха в профила ми - не търся сурогатна майка , предстои ми инвитро , дай боже да се получи . Темата бе направена , не с цел убиване на времето и чесане на езиците , на гореспоменатите субекти , а да помогне на хора , които нито една от вас не може да разбере . На хора , които са преминали през ада , за да търсят това решение на проблемите си . На хора ,които  разбираемо отказват да осиновят детето ( n-то на брой)  на поредната ( тук ми идват на ум много нецензурни думи , но ще се въздържа ) циганка . Циганка , на която - те , с парите от собствените си данъци плащат , за да ражда и пълни домовете за сираци . А вие раздавщите правосъдие - къде са законите тук в случая ? Всичко прочетено до тук , не само потвърждава , че държавата ни и повечето живущи в нея са закостенели , а доказва защо никога няма да се оправим . Пожелавам ви само , децата ви да не преживеят това !

# 116
  • София
Чета ви и ума ми не може да побере разсъжденията ви . В този форум явно има много жени без работа , които се чудят къде да развеят иначе липсващия им акъл . За протокола и за всички , които ровеха в профила ми - не търся сурогатна майка , предстои ми инвитро , дай боже да се получи . Темата бе направена , не с цел убиване на времето и чесане на езиците , на гореспоменатите субекти , а да помогне на хора , които нито една от вас не може да разбере . На хора , които са преминали през ада , за да търсят това решение на проблемите си . На хора ,които  разбираемо отказват да осиновят детето ( n-то на брой)  на поредната ( тук ми идват на ум много нецензурни думи , но ще се въздържа ) циганка . Циганка , на която - те , с парите от собствените си данъци плащат , за да ражда и пълни домовете за сираци . А вие раздавщите правосъдие - къде са законите тук в случая ? Всичко прочетено до тук , не само потвърждава , че държавата ни и повечето живущи в нея са закостенели , а доказва защо никога няма да се оправим . Пожелавам ви само , децата ви да не преживеят това !
До този пост бях на твоя страна. Но с думите си и с обидите си демонстрира същата закостенялост, в каквото обвиняваш мислещите различно от теб. Присмял се хърбел на щърбел.

# 117
  • Пловдив
"Всички, които ровеха в профила ти" дотук съм само аз, която поначало подкрепям горещо възможността жените, неможещи да износят дете, да имат биологични деца чрез сурогатна майка. Ти обаче не ми правиш по-добро впечатление с гъвкавостта (обратното на закостенялост?) на ума си от авторките на някои други изтъркани до скъсване "остроумни" изказвания в темата и извън нея като това за качествените гени, че и другото за нотариалния акт (надявам се да ги правят поне отчасти с цел да дразнят, ама надали). Явно просто по случайност и поради стечение на живота с тях сте се оказали на противоположни позиции по този точно въпрос.

# 118
1852р искрено ти желая да бъде успешно инвитрото и да имаш здрави деца, които да те радват. Но нищо закостеняло не виждам в изразеното мнение, че е нередно да ползваме друго човешко същество като матка под наем. Нищо закостеняло няма и в мнението, че сурогатното майчинство е съпътствано от немалко сериозни морални дилеми и сътресения и за износващата, и за поръчителите, и за детето. Ако излезеш малко от собствената си драма и неизбежно съпътстващия егоизъм, ще видиш, че желанието да сбъднеш мечтата си на всяка цена не води до нищо добро. Та в този смисъл, пожеланието ти към нашите деца ще го възприема по следния начин- дано никога дъщеря ми не изпаадне до там, че да бъде използвана като матка под наем и дано никога на дъщеря ми не хрумне безумната идея да ползва друга жена като матка под наем.

# 119
Дано да успееш да имаш деца.Дано децата ти да отговарят на стандарта,който искаш,защото иначе горко им.
На мен циганчетата са ми симпатични,но може би съм свикнала да гледам на тях ,като деца,а не цигани.
И за пореден път се убеждавам,че дълбоко нещастните хора става злобни и това им пречи в комуникацията.

Общи условия

Активация на акаунт