Сурогатно майчинство

• 30 700
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Чета ви и ума ми не може да побере разсъжденията ви . В този форум явно има много жени без работа , които се чудят къде да развеят иначе липсващия им акъл . За протокола и за всички , които ровеха в профила ми - не търся сурогатна майка , предстои ми инвитро , дай боже да се получи . Темата бе направена , не с цел убиване на времето и чесане на езиците , на гореспоменатите субекти , а да помогне на хора , които нито една от вас не може да разбере . На хора , които са преминали през ада , за да търсят това решение на проблемите си . На хора ,които  разбираемо отказват да осиновят детето ( n-то на брой)  на поредната ( тук ми идват на ум много нецензурни думи , но ще се въздържа ) циганка . Циганка , на която - те , с парите от собствените си данъци плащат , за да ражда и пълни домовете за сираци . А вие раздавщите правосъдие - къде са законите тук в случая ? Всичко прочетено до тук , не само потвърждава , че държавата ни и повечето живущи в нея са закостенели , а доказва защо никога няма да се оправим . Пожелавам ви само , децата ви да не преживеят това !

Май нещо ни вземаш за лапнишарани. Признай си, че ти е любопитно, разсъждаваш по въпроса, макар и неангажиращо, или каквото и да е там, но не и че било за помощ на хората. В България сурогатството е незаконно. На всичко отгоре има стари теми, в които вече всичко е изразсъждавано и изпонаписано. Така да се каже, тази тема вече не е модерна, след като зорлем една депутатка взе да я набутва в очите на хората. Гледай си инвитрото, молИ се да се получи и бъди жива и здрава!

# 121
Чета ви и ума ми не може да побере разсъжденията ви . В този форум явно има много жени без работа , които се чудят къде да развеят иначе липсващия им акъл . За протокола и за всички , които ровеха в профила ми - не търся сурогатна майка , предстои ми инвитро , дай боже да се получи . Темата бе направена , не с цел убиване на времето и чесане на езиците , на гореспоменатите субекти , а да помогне на хора , които нито една от вас не може да разбере . На хора , които са преминали през ада , за да търсят това решение на проблемите си . На хора ,които  разбираемо отказват да осиновят детето ( n-то на брой)  на поредната ( тук ми идват на ум много нецензурни думи , но ще се въздържа ) циганка . Циганка , на която - те , с парите от собствените си данъци плащат , за да ражда и пълни домовете за сираци . А вие раздавщите правосъдие - къде са законите тук в случая ? Всичко прочетено до тук , не само потвърждава , че държавата ни и повечето живущи в нея са закостенели , а доказва защо никога няма да се оправим . Пожелавам ви само , децата ви да не преживеят това !

Щом пускаш темата за сурогатното майчинство и търсиш информация от хора преминали през това, значи го обмисляш. Логично, след няколко неуспешни опита инвитро, това е следващата стъпка. И аз на твое място бих го обмисляла - финансово можеш да си го позволиш, имаш здравословни проблеми, които пречат на нормалното износване на бебе, твърде млада си и все още не си изгубила надеждата за свое дете. И това е съвсем естествено. Хората пристъпват към осиновяване, едва когато са приели факта, че не могат да се възпроизведат.  И съвсем не е задължително да е на циганче, макар и по-малкото има и българчета. Аз осинових две. Без подкупи и прераждане. С ясното съзнание, с какво мога да направя компромис и с какво - не. Просто на един етап от живота ми за мен бе по-важното да стана майка и да отгледам деца, отколкото да ги родя.

Пускайки темата, едва ли си очаквала да получиш само подкрепа, особено за нещо, което не е законно в България. Щом искаш мнението на другите трябва да си готова и за това, че не всички разсъждават като теб. Нарича се плурализъм. Грозно е да се нахвърлят така върху хората, изказали мнението си.

По темата за сурогатното майчинство не съм нито за нито против по принцип. Всеки случай трябва да се разглежда сам за себе си. И както писах в първия си пост има и ситуации, когато нещата не протичат гладко. Кой носи отговорността тогава? Какво се случва с "дефектното" дете? Сурогатната майка трябва ли да жертва живота си, за да роди твоето дете, ако възникне една прееклампсия например? Ще я съдиш ли тогава да ти върне парите? Дори и в страните, в които е уредено законово възникват ситуации, в които поръчителите се отказват от детето си. Явно законът не може да уреди всичко.

Пожелавам ти успешно инвитро и живо и здраво детенце за Коледа!

# 122
Питам се, Никол Кидман, Анджелина, Даян Кийтън, Сандра Бълок и още доста имена от този ранг, закостенели си са, прости ли са, бедни ли са, че са осиновили деца...И то не бели и синеоки ангелчета, а двайстото дете на някоя сомалийка, петнайстото на някоя негърка от гетото, дванайстото на някоя камбоджанка...
Аз също бях на страната на авторката, не мисля, че има нещо лошо в сурогатното майчонство, ако то е желано и от двете страни.
В същото време съм много "за" осиновяването, дори и семейството да няма репродуктивен проблем.
Разбира се, всичко е въпрос на личен избор, но се изумих от злобата, която прозираше в думите от последния пост на авторката.
Много често човек не може да сбъдне мечтата си( каквато и да е тя),ако не е дорасъл за нея.
А духовното израстване няма нищо общо със жаждата и жертвоготовността на цената на всичко, да имаш свое дете.
Духовното израстване е любов, обич, съпричастност към околните. Да имаш сетивата да видиш, че всяко дете е просто дете като всички останали, без значение при какви обстоятелства и от какви родители е произлязло. Ти това умение го нямаш.
Когато преминава през някое голямо изпитание-болест, загуба, преживяваме катарзис. И в резултат на това, или ставаме по-добри, по-разбиращи, по- съчувстващи,по-приемащи и даващи, или се превръщаме в озлобени и негативни хора.
Не случайно много от жените направили жест към някое бедно и изоставено дете, после изведнъж стават майки и на собствени деца, без да е имало грам надежда за това.
Със злоба и неприемане не се стига далеч.

# 123
Имаш ли осиновено дете ?
Цитат на: LADY JANE
link=topic=959964.msg34349889#msg34349889 date=1484153046
Питам се, Никол Кидман, Анджелина, Даян Кийтън, Сандра Бълок и още доста имена от този ранг, закостенели си са, прости ли са, бедни ли са, че са осиновили деца...И то не бели и синеоки ангелчета, а двайстото дете на някоя сомалийка, петнайстото на някоя негърка от гетото, дванайстото на някоя камбоджанка...
Аз също бях на страната на авторката, не мисля, че има нещо лошо в сурогатното майчонство, ако то е желано и от двете страни.
В същото време съм много "за" осиновяването, дори и семейството да няма репродуктивен проблем.
Разбира се, всичко е въпрос на личен избор, но се изумих от злобата, която прозираше в думите от последния пост на авторката.
Много често човек не може да сбъдне мечтата си( каквато и да е тя),ако не е дорасъл за нея.
А духовното израстване няма нищо общо със жаждата и жертвоготовността на цената на всичко, да имаш свое дете.
Духовното израстване е любов, обич, съпричастност към околните. Да имаш сетивата да видиш, че всяко дете е просто дете като всички останали, без значение при какви обстоятелства и от какви родители е произлязло. Ти това умение го нямаш.
Когато преминава през някое голямо изпитание-болест, загуба, преживяваме катарзис. И в резултат на това, или ставаме по-добри, по-разбиращи, по- съчувстващи,по-приемащи и даващи, или се превръщаме в озлобени и негативни хора.
Не случайно много от жените направили жест към някое бедно и изоставено дете, после изведнъж стават майки и на собствени деца, без да е имало грам надежда за това.
Със злоба и неприемане не се стига далеч.

# 124
  • София
Не ми се четат глупости за осиновяването и разни селебритита. Никой не е длъжен да осиновява. Всеки човек има право да реши за себе си дали изобщо въпросът да стои пред него или не. Да осиновиш не е като да вземеш домашен любимец, нито е акт на милосърдие, нито геройство. Осиновяването е едно много дълбоко лично решение, и ако на някого му е трудно да си представи, че трябва да приеме дете, което не е  негово генетично, много често и с тежка семейна история, като свое, по-добре да не се мъчи и да си живее по друг начин.

# 125
Имаш ли осиновено дете ? "

Да, две! И по ирония на съдбата не биха могли да приличат повече на мен дори и да ги бях родила. И нямаше да ги обичам повече и да ги бях родила. Но за да стигне една жена до идеята да приеме чуждото дете за свое, трябва да желае да бъде майка повече от това да се размножава. И да приеме идеята, че ще обича дете, което не е носила в себе си, не е родила и чрез което не се  е размножила. Не всеки го може. Някои предпочитат да изживеят живота си без дете, ако не могат да родят. И не всеки е способен да приеме дете от друг етнос или болно. Свят широк, хора разни. И нека не съдим различните от нас, че не мислят и не чувстват като нас.

# 126
Напускам спора . Темата бе замислена с цел помощ , но вие го обърнахте на махленска свада пълна с обиди и нападки . Бъдете здрави !

# 127
  • София
Хайде сега, Многострадална Геновева! Другите те били обидили и нападнали! Гроу ап! Това не е като да си купиш нов телефон.

# 128
Как някой да ти помогне ,като е нзаконно.Очакваш някоя да напише,че срещу сумата от ХХХХХ лв . е съгласна да ти износи детето? Или някой да ти каже направих това с тази жена,този доктор,адвокат и т.н.?

Все едно аз да питам дали някой има познат да ми приюти 30 саксии с канабис и да се грижи за тях ,защото ще ходя за месец на почивка.

# 129
Напускам спора . Темата бе замислена с цел помощ , но вие го обърнахте на махленска свада пълна с обиди и нападки . Бъдете здрави !
Единственият, който държи махленски тон в темата си ти.

Мама Ру, респект!

# 130

Съжалявам, че не можах да обединя горните три цитата в един пост. Според мен това изчерпва темата.

Мило момиче,  няма как да получиш конкретна информация от хора, преминали през това публично. Не само, защото е незаконно в България, а и за да не се излагат на критики. Въпросът е твърде спорен и както писах трябва добре да се обмисли. Не само, защото е свързан с много средства и трудности за преодоляване, а и, защото има много неизвестни и никой не може да гарантира безпроблемността на една такава процедура.

Предлагам, ако всички са съгласни модератор да заключи темата.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 15:44 от Mama Ru

# 131
Започнах да чета и спрях. Какви спорове, носене от 9 кладенеца вода.

Аз лично не бих станала сурогатна майка, но това не е важно в случая.
Имам колега, чиято дъщеря в момента е сурогатна майка. На 42г. Има 3 свои деца и е решила да помогне на други хора, които не могат да имат дете. Не съм разпитвала за каква сума, действието се развива зад граница абсолютно законно. Гледах тъпо, когато разбрах и се чудех.
Ситуации и съдби по света много. И все различни, една с друга не си приличат.
Никой не би отговорил 'Да' на въпроса бихте ли искали дъщеря ви да стане сурогатна майка.
Никой не би искал детето му да му каже: гей съм. Но ще го приемете и продължите напред.
Никой не иска детето му да заживее с 20г. по-възрастен от него партньор или престъпник, или наркоман.

Много негативизъм тук. Щом се прави, значи има и положителна страна.
Надявам се който има отговори за инициатора на темата да ги предостави.

# 132
Разбирам желанието на някого на всяка цена да има свое биологично дете. Но тези хора трябва да  си поемат отговорността за детето, което се е родило. И законът за сурогатното майчинство, в страните, в които го има, трябва да принуди поръчителите на едно детенце да си поемат отговорност за него, а не да го захвърлят след това. Както и да предвидят сурови наказания, вкл. затвор за тези, които не поемат тази отговорност
Предлагам на вниманието ви една статия за едно детенце, родено със синдром на Даун в Тайланд от сурогатна майка. Биологичните родители взимат само здравата му сестричка и зарязват болното дете.   

http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/baby-gammy-a … nds-10261916.html

Следващият случай е още по-потресаващ. Австралийски граждани от индийски произход ползват индийска сурогатна майка, но след това взимат само момиченцето. Момченцето е здраво, но го оставят за осиновяване с мотива, че вече си имат едно момче и момиченцето ще запълни семейната им идилия, както и защото нямат достатъчно средства за три деца, макар че бащата е счетоводител и най-вероятно е с добра заплата.

Като аджеба не искате три деца, защо наблъскахте на жената два ембриона, което е много по-голям риск за здравето й да износи и роди близнаци и после зарязахте едното близначе? Такива хора не заслужават да имат нито едно дете. Направо не мога да проумея как може да има такива хора.

Това е документираната история: https://www.youtube.com/watch?v=BUN2_sy3wtA

Но има и много щастливи истории със сугоратно майчинство. В това документално филмче - https://www.youtube.com/watch?v=PSXZSdMmRdg сурогатната майка - индийка - е толкова щастлива, че с парите от две процедури, е оправила живота на цялото си семейство. Построили са си къща, купила е рикша на мъжа си, за да работи самостоятелно и да изкарва прехрана за семейството и е осигурила по-добро бъдеще за трите си деца. Родителите на двете дечица, които е родила, също са  щастливи.

Относно сурогатството в България, незаконно е и точка по въпроса. Има в страни, в които е законно, може да се отиде там. Ако пък някой иска да си търси сурогатна майка в България, тогава да си поеме рисковете ако после го изнудват или му създават някакви проблеми. Не знам как става в България, не искам и да знам, защото е незаконно.

# 133
  • Пловдив
Цитат
Но тези хора трябва да  си поемат отговорността за детето, което се е родило. И законът за сурогатното майчинство, в страните, в които го има, трябва да принуди поръчителите на едно детенце да си поемат отговорност за него, а не да го захвърлят след това.
Хубава работа.
Едва ли някой в темата би допуснал обратното, тоест едва ли някой би допуснал възможност "авторите" на генетичния материал да могат по избор да не поемат отговорност за роденото дете.
Ако то би се смятало по дефиниция за тяхно, и последиците ще трябва да са като за тяхно дете.
А да принудиш някого да се грижи за собствените си деца, в това число например жена, която ги е родила лично по старомодния метод, все още няма стопроцентово действащ начин.

# 134
Цитат
Но тези хора трябва да  си поемат отговорността за детето, което се е родило. И законът за сурогатното майчинство, в страните, в които го има, трябва да принуди поръчителите на едно детенце да си поемат отговорност за него, а не да го захвърлят след това.

Хубава работа.
Едва ли някой в темата би допуснал обратното, тоест едва ли някой би допуснал възможност "авторите" на генетичния материал да могат по избор да не поемат отговорност за роденото дете.
Ако то би се смятало по дефиниция за тяхно, и последиците ще трябва да са като за тяхно дете.

E, да трябва да си поемат отговорността, но ето че има наглеци, което не си я поемат и няма никакви санкции срещу тях, а си живеят живота.  Sad 

Общи условия

Активация на акаунт