Майски мами 2016-Тема 3

• 58 205
  • 496
  •   1
Отговори
# 165
Аз съм давала печени чушки, много ги харесват  Grinning ти какво друго печеш?

# 166
  • На остров
Сладък картоф, Пъщарнак, Морков, Нормален картоф . Правя на пръчици намазвам ги със зехтин и пека за 20 мин. После му ги давам да хрупа и маже.

Днес му дадох да пробва пастет тук има един пастет който се реже на филийки хапна малко но не беше Уау.

# 167
А като му даваш да маже обличаш ли го по-специално  Wink Аз напоследък много трудно храня девойката, ако е на шезлонга напира да става, в столчето все гледа надолу и настрани, пепиодично си забърсва устата с ръкавите  Mr. Green

# 168
  • На остров
Харесала съм една като блузка лигавник в Икеа има много евтини, но засега му слагам само един лигавник с като купичка, че често ми повръща и го оставям, после преобличам.

От Икеа мисля да взема и за под, една като пластмасова прозрачна защитна плоскост, че по пода става ужас.

# 169
Аз имам лигавници с ръкави, но още не са влезли в употреба. А това за пода много ми харесва, трябва да постилам нещо и аз.

# 170
Благодаря ти Aмини. Да, рано е за такова меню.
Краставичка, дадох Верея 3,6%. Сложих малко пасиран банан и една натрошена бисквитка от обикновените на житен дар.
Момичета, кажете какви пюренца правите. Вече ми се изчерпаха идеите. Въртя, суча, все едно и също става.
Някой мисли ли да записва на кухня?

# 171
Аз мисля за кухнята, но може би като направи годинка. И моите пюрета не са много разнообразни. Днес правих картоф, морков и броколи +телешко. Сутринта беше попара с козе сирене, а следобед една каша от пшеница и овесени ядки с парченца сушени малини и банан + пюре от кайсии. В пюретата редувам картоф + моркови/броколи/карфиол/тиквичка/тиква/авокадо/чушка/грах. Днес за пръв път дадох телешко, скоро ще дам и риба. Пилешко, жълтък-също. Пуешко и заешко трудно намирам, а готовите месни пюрета не ги харесва много.
Амини, твоята педиатърка наистина много прогресивно действа Grinning За подправките нищо ли не казва? Предполагам, че вие готвите с подправки.

# 172
Йордан вчера си хапна за закуска круша, за обяд червена леща и за следобедна закуска банан с киви. Започнах и овес да му давам, но станаха 6 поредни дни и сега почивка. Правя му миш-маш, броколи с козе сиренце и жълтък на фурна, картофена супа, друг път добавям и цвекло, супа от праз лук и други. Много вкусно става сладък картоф с гий и малко чубричка на фурна. Към сладките пюренца, освен кокосово масло или авокадо, добавям и рожков от скоро. Сухари не давам все още. За да стане по-хранително, вместо фиде слагам елда или просо, но не винаги. Гледам да има поне 2-3 дни в седмицата без зърнени храни, за да не прекалява. Жълтък давам през ден-два. От подправките използвам по малко червен пипер, куркума, кориандър, магданоз, копър, целина, чубрица, канела.
Много хора дават Верея, може би и аз такова ще предложа. Ще пробвам да направя, ако не ми се получи... Grinning
И аз обмислям кухня, но когато въведа поне пилешкото, което не се знае кога ще се случи Grinning Лятото със сигурност ще сме на кухня, защото аз обикновено не се спирам и няма да имам време за готвене Simple Smile

# 173
Колко много неща сте въвели  Grinning
Аз домашно давам това, което наистина ми  е домашно, страх ме е да готвя с купени зеленчуци.
Подправки съм дала само магданоз и босилек-пресни, но с топлинна обработка.
Кухнята - около годинка.

# 174
Краставичка, много разнообразно хранене, поздравления! Simple Smile Аз пък не съм давала още никакви подправки. Може би е време.

# 175
  • София
Ние сме на кухня, само че избирателно, защото не съм давала бобови и свинско все още. Иначе му харесва, вземам на хер бебе менюто за от 8 до 12 месеца, което е пасирано и не включва десерт. Следобед си предпочита кашите.

# 176
Лалита и аз си мислех за Хер бебе без десерт. Доволна ли си?

# 177
Ние сме на кухня Беборани, менюто 6+. Доволна съм, а и тя си хапва с апетит, но някои от десертите не й ги давам. Като видя розово нищесте, направо в кофата. Гледам менюто за седмицата и избирам кое да взема и кое не, но 2 пъти ме "изненадаха" с подобно нишесте. А понякога й пека ябълки и добавям към десерта. При нас има голямо разнообразие от кухни, но тази ми я препоръча съседка, която е запозната заради професията си и заради това се спрях на нея.
Сега за 10+ се води преходна храната и май ще пробвам и останалите, за да изберем. След като въведа кисело мляко, разбира се.

# 178
Розово нишесте  Sick аз самата не ям нишестета под никаква форма и не бих дала на децата си.

# 179
Моите продукти са основно домашни Simple Smile Най-вече държа на животинските продукти. Зеленчуци и пресни подправки бях замразила през лятото, но запасите ми драстично намаляха... купените от магазина винаги ги кисна със студена вода и лимонов сок или оцет.
Поне в големите градове имате избор относно кухнята. Аз мога да избирам между държавна и една частна Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт