Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нетърпими съседи

 • 25 385
 • 196
 •   1
Отговори
# 15
 • Sofia
 • Мнения: 9 772
Изобщо не съм съгласна, че щом е дете трябва да му се позволява всичко. И че трябва да тормози безконтролно другите хора. Нито в къщи, нито в ресторант, нито никъде. Винаги има начин едно дете да се кротне. Поне в нужните часове. Ако не разбира от дума, ще играеш с него, ще го забавляваш по някакъв начин, в краен случай ще го изведеш навън да търчи. Никой не е длъжен да търпи непрекъснат шум, пък било и от дете. Аз имам две момчета и никога не съм им позволявала да тормозят хората, защото знам колко мразя мен да ме тормозят чуждите деца. Ненавиждам като седна в ресторант да ми търчат деца около масата и да ми дърпат покривката. Ама били деца и имали нужда от движение. Ми заведи ги на площадката тогава, не в ресторант. Аз не бях ходила на ресторант 7 год, точно по тази причина - защото децата няма как да стоят 2-3 часа седнали на едно място. Пък не умрях.
Иначе по темата - и аз смятам, че не трябва да се предавате. Търсете домоуправител, свикайте събрание на входа ако трябва, намерете съюзници между съседите.

# 16
 • Мнения: 5 981
Съчувствам ти искрено! Две години търпях едни такива над мен - за тях нямаше ден и нямаше нощ - бягане, скачане, викане, пищене, блъскане - оправданието беше, че са деца и толкова  Crazy Ми, за майка им сигурно са деца, ама за мен - маймуни.

Пробвай да поговориш с добро, да сложат поне някакви килими, които да обират шума частично. На мен лично ми е идвало да се кача и .... няма да разказвам подробности. Ако са наематели, свържете се със собственика и говорете с него.

# 17
 • Мнения: 17
И при нас е така отгоре, но поне е само три месеца през лятото, когато си идват от чужбина четирите внучета на съседите. Не мисля, че с жалба до институция ще се получи нещо. Съответната институция трябва да дойде и да замери при вас нивата на шум, които в този случай не са високи и най-вероятно ще са под нормата. Иначе няма да имат основание да им съставят акт за нарушение.
Аз понякога, докато приспивам детето и ми тропат отгоре, взимам дървена пръчка и удрям по нашия таван няколко пъти, за да се сетят, че ми пречат, но не винаги има ефект. Те начина си на живот няма да го променят заради вас, не можеш да принудиш някого насила в 22 часа да застане дежурен в детската стая, за да си стоят по леглата децата. Единствено можеш да се надяваш, че ако са под наем може да им писне да им правиш забележки и да си сменят квартирата. 

# 18
 • Nice
 • Мнения: 946
chiana2003, специално за моите съседи и тяхното дете, знам защо в полунощ не е легнало и търчи-те просто не го извеждат никъде. Не знам това дете от кога не е било на вън. Лятото беше същата работа.
Какво да я прави тая енергия.....в 22 започваше едно тичане от стая в стая до полунощ. Twisted Evil

# 19
 • София
 • Мнения: 3 951
Не е така, монетата има две страни. Наистина нашият е бесен и пречи и същевременно нищо не можем да направим. Малката ни е на почти две и няма нищо общо с батко си. Не вярвахме, че едно дете може да е спокойно. До такава степен съм си изпускала нервите с баткото, че съм му удряла шамар и после с дни съм ревяла. Но не разбира и не разбира. Няма как да му се обясни нещо да не прави. В детската градина учителката ми казва, че е най-кроткото дете  Shocked В интерес на истината от няколко седмици е по-кротък...  Whistling

# 20
 • Sofia
 • Мнения: 9 772
Не е така, монетата има две страни. Наистина нашият е бесен и пречи и същевременно нищо не можем да направим.
Винаги има какво да се направи. Ползваш консултант по възпитание и детска психология, ако не се справяш сам, за да разбереш защо това се случва. И променяш причината.
В детската градина учителката ми казва, че е най-кроткото дете  Shocked
Това е много показателно.

В краен случай, ако не се справиш, отиваш да живееш на първия етаж или в къща.

# 21
 • Мнения: 5 981
Да, бе, то сигурно и за майката не е приятно, но това не го прави по-приятно или успокояващо за околните  Peace
Когато отгоре караха ролери, изпитвах дълбоко презрение към това семейство. Както и към съседката, която пуска прахосмукачка в 6, защото се е наспала.

# 22
 • Мнения: 12 293
Качвам се в асансьора със съседите от горния етаж. Детето ме гледа накриво казва -  Пък ще тропам.

# 23
 • Мнения: 4 697
Първо говорете с домоуправителя.

А второ още докато стигна до факта, че имате дете, си мислех, че нямате или пък е бебче. Изчакайте още година и ще видите вашето ще хвърля, тропа, блъска и крещи  Peace
Не разчитайте на това. Моите съседи от долният етаж са същите, само дето не мъжа, а жената е гръмогласна, всеки ден крещи по децата без значение колко е часа. И те също не ги извеждат, при тях е защото майката е с мания за чистене, и предпочита да чисти, отколкото да изведе децата.
Моето стана вече на 3г и не че си е моето, но е много кротко, стъпва като котка, и аз не мога да я чуя ако е зад гърба ми и редовно ме стряска. Не хвърля, не тропа, не се тръшка, не блъска и не крещи. Ако реве за някаква глупост, то е рядко и обикновено до 3мин сме се разбрали и се приключва.
За съжаление с такива хора няма как да се разбереш. Опитвали сме многократно, излизат с номера "Деца са, нищо не мога да направя". Е добре де, ама и ние имаме деца, и винаги сме се съобразявали. Когато тяхното беше бебе, моята голямата в пубертета, все й забранявах да слуша силно музика и да набива пети като ходи, за да сме съобразителни. Ако съм знаела какво ме чака  #Cussing out
Установили сме, че когато климатика е пуснат на максимален вентилатор, обира малко от малко страничните шумове, и така пукваме от жега докато съседите си легнат след 00ч, по някое време един от нас става и го намалява на минимално, лятото пускаме само вентилаторната функция пак поради същите причини. ако сте на такова отопление може да опитате.

# 24
 • Мнения: 3 556
И в друга подобна тема писах, сега тук пак.
Освен всичко изброено да тук са погрижете и за шумоизолацията на вашия апартамент.
Гипскартон с минерална вата на таваните върши чудесна работа и във вашия случай със сигурност ще помогне при шум отгоре.
У дома има двама бесни тинейджъри, та освен горното имам и подове от естествен паркет /ламинирания дрънчи дори с твърда подложка - такъв е у родителите ми/ с дебели вълнени персийски килими, а вратите са правени по поръчка и имат едни гумени уплътнения между касите и крилата, т.е. не могат да се тряскат, дори ако се пробва със засилка.
Нямам оплаквания нито от горните, нито от долните съседи.
Проблем с шумни съседи бих решила с един звучен продължителен ремонт - хем бих си оправила жилището, хем бих им го върнала "с лихвите".

# 25
 • Мнения: X
Предполагам, че пречат най - вече на нас, все пак са над нашите глави, другите и да чуват, едва ли е толкова много. Ще говорим с хората над тях, ако и те имат проблем да дойдат заедно да говорим с дмоуправителя и да подадем жалба, ако не - сами.
Вече ми е ясно, че с говорене с тях няма да стане.

chiana2003, не съм казвала, че децата всяка нощ спят само от 23:00 до 06:00 часа. А че когато се случи да не спят по това време ТИЧАТ и хвърлят топчета по пода над главите ни. Ами в 06:00 сутринта можеш да им вземеш топчетата от ръцете, нали? Поне това може да се направи. Голямото дете е на 6, достатъчно за да разбира от дума, но просто се държи като изтървано защото явно е такова. Оснвният шум го вдига то според майката  Thinking

nikaia, и аз за такива опции говоря, но все пак ти си отгоре и можеш да им шумиш. Ама като си отдолу май няма как да стане. Каквото и да направя все ще смущава и другите съседи, а аз не искам, защото са свестни и с нищо не го заслужават.

Не са наематели, купиха го  Tired

Единственото положително е, че сме в процес на търсене на жилище, ама до тогава...пък и то никога не се знае на какви ще попаднеш...
Ето днес пак събудаха детето, спа само 40 минути и в момента е крива, а на мен ми идва да се кача горе и  #2gunfire

# 26
 • Мнения: X
И в друга подобна тема писах, сега тук пак.
Освен всичко изброено да тук са погрижете и за шумоизолацията на вашия апартамент.
Гипскартон с минерална вата на таваните върши чудесна работа и във вашия случай със сигурност ще помогне при шум отгоре.
У дома има двама бесни тинейджъри, та освен горното имам и подове от естествен паркет /ламинирания дрънчи дори с твърда подложка - такъв е у родителите ми/ с дебели вълнени персийски килими, а вратите са правени по поръчка и имат едни гумени уплътнения между касите и крилата, т.е. не могат да се тряскат, дори ако се пробва със засилка.
Нямам оплаквания нито от горните, нито от долните съседи.
Проблем с шумни съседи бих решила с един звучен продължителен ремонт - хем бих си оправила жилището, хем бих им го върнала "с лихвите".

Ще продаваме жилището така или иначе. На следващото със сигурност ще има шумозилация на таван, на под, на всичко  Laughing То човек веднъж като си изпати...
Само че не знам за ударния шум колко ще помогне  Thinking
Надявам се тези, които купят нашия апаратмент да правят шумен и дъъъълъг ремонт  Mr. Green

# 27
 • Мнения: 29 378
Щом ще продавате жилището, просто стисни зъби и изтърпи още малко. Пробвай и да поговориш с тях, да се разберете с добро. С лошо, само ще се вкараш в едни съсипващи нервите отношения, а чрез институциите нищо няма да постигнеш.

# 28
 • Мнения: 7 409
Калина, наистина ти съчувствам. Съседите над нас имат едно дете, вече е на 11-12 г и се кротна. Но до преди година-две вдигаха невъобразим шум и не през деня, а вечер след 22 като се приберат. И прахосмукачката беше най-малките. Детето с кучето започваха да скачат и да се гонят. Отделно, че гости с деца се канеха след 22ч, та се сещате какво се случва докъм 2-3 ч. На тези под наспим пораснаха децата, но продължават със скандали и тръшкане на врати.
А моите са  две на 2 и на 6. Голямото е хиперактивно. Добре, че аз съм на работа, а то на градина. Лягат към 21-22ч. Сутрин като излизам за работа малкият много плаче, така и не свикна. Не мога да напусна работа, а той от обяснения не разбира. Плаче си и вдига входа на главата. Голямото като го прихванат дяволите, разбирай като се превъзбуда никакви уговорки и забрани не стигат до него. И пищи, ама така, че ушите ме болят. И колкото повече обяснявам и забранявам по-зле става. Илна психолог ходим. Така, че не е само въпрос на родителско отношение, макар,че специално за моите комшии не се чувствам длъжна да се съобразявам. Отделно, че две деца все ще намерят за какво да се скарат.
Не оправдавам съседите ти, но може и да си има причина. И наистина се израства. Но е трудно, когато си потърпевшата страна. Късмет на новото място.

# 29
 • Мнения: 832
И в друга подобна тема писах, сега тук пак.
Освен всичко изброено да тук са погрижете и за шумоизолацията на вашия апартамент.
Гипскартон с минерална вата на таваните върши чудесна работа и във вашия случай със сигурност ще помогне при шум отгоре.
У дома има двама бесни тинейджъри, та освен горното имам и подове от естествен паркет /ламинирания дрънчи дори с твърда подложка - такъв е у родителите ми/ с дебели вълнени персийски килими, а вратите са правени по поръчка и имат едни гумени уплътнения между касите и крилата, т.е. не могат да се тряскат, дори ако се пробва със засилка.
Нямам оплаквания нито от горните, нито от долните съседи.
Проблем с шумни съседи бих решила с един звучен продължителен ремонт - хем бих си оправила жилището, хем бих им го върнала "с лихвите".

Ще продаваме жилището така или иначе. На следващото със сигурност ще има шумозилация на таван, на под, на всичко  Laughing То човек веднъж като си изпати...
Само че не знам за ударния шум колко ще помогне  Thinking
Надявам се тези, които купят нашия апаратмент да правят шумен и дъъъълъг ремонт  Mr. Green
Шумоизолацията няма да те спаси - пак се чува. Ако искате да нямате никой над главите, последен етаж или къща.
Колкото до комшиите,спокойно могат да ограничат децата с тропането. Аз също имам дете, което мята и хвърля предмети,тича и скача, но това му го позволявам, само докато комшията е на работа. От 18:00 на татък му взимам играчките които хвърля и не му давам да дрънчи по пода. На мястото което играе сложихме килим с мемори пяна. Досега оплакване не съм имала. Всичко си зависи от тях,ако имат желание могат да ги озаптят...

Общи условия

Активация на акаунт