Нетърпими съседи

• 37 921
  • 251
  •   1
Отговори
# 195
Говорих с домоуправителката, ще залепи във входа  правилата за ред, да видим докъде ще я докараме... Ще пиша пак за съвет ако се наложи, благодаря за отговорите.

Междудругото някой запознат ли е дали събота и неделя тишината важи за целите дни или отново е само за интервала между 14 и 16?

# 196
Мисля, че е за целите дни. Но пък е доста неудобно да не можеш да си направиш някакви дребни ремонти през уикенда, естествено при спазване на общите правила между 14 и 16 ч., като е добре да се съобразиш с това, че работещите хора искат малко да се наспят, т.е. да почнеш поне след 9 ч. с шумовете. Лично мнение.

# 197
Аз имам такива съседи с 2 деца отгоре. Тропат, крещят, по всяко време. Апартаментът им е пълен батак, върху терасата трупат всякакви вехтории и един ден от нея започнаха да падат празни буркани. Изметохме бурканите и ги сложихме на видно място, така че да забележат. Вместо това съседката ме обвини, че искам да и нараня децата, защото там където сме ги оставили, те играели (често ги виждам и без надзор, но това е друга тема). След като се извиних и казах, че никой не е имал умисъл за подобно действие, а само да си вземат поука, тя се развика от терасата, че сме пълни нещастници, нямаме деца, защото искаме да убием чуждите и Господ всичко гледа и ни наказва. Ядосаха ни и жена ми извика полиция. Съставиха им предупредителен протокол, а след като се помолихме на кварталния ги извикаха и да пишат обяснения. Ние също така си написахме жалба в която обяснихме, че систематично не се спазва нощна тишина и настояваме да им се обърне внимание и за това.
Това подейства чудодейно. Изведнъж всичките неукротими деца станаха кротки - не казвам, че няма никакъв шум, но започнаха да ги извеждат, през уикендите ги вдигат  с колата и карат явно сред природата. Нещата се промениха драматично. Е значи не ставало с морков, а с тояга. Сега искали да си продават жилището и да си купуват самостоятелна къща. Доста разумно решение е, за да не пречат на другите. Мога да им пожелая само успех.

# 198
  • София
Ох много е вярна приказката "съседите не можеш да си ги избереш".

Живеем в тухлен блок, но съседите отгоре явно са с паркет ли, нямам идея - много са шумни. Пускането на прахосмукачката им се чува. Жената ходи с токчета, което също дразни и се чува - стъпките им се чуват. Когато те се събудят, нас също ни събуждат, защото просто е нетърпимо. Опитвали сме да им намекнем, че доста се чува, но на тях сякаш не им прави впечатление и изобщо не се съобразяват.  Отделно са доста особени хора - бяха ни наводнили, като почнаха от сто кладенеца вода да вадят.. чак мазето го изкараха виновно, че оттам идва проблемът.

# 199
Аз имам точно такъв че и по сложен проблем,ние сме вилна зона,през една къща до нас имат дете,доста често след 9 сутринта почва да вика така вика че се чува чак вътре в нас,не можем да си отворим прозореца да се проветри,защото то се чува,и програмата е следна първо вика вика после почва да реве,това е слкед 8 или 9 сутринта ,и после след 16 часа,знам че това е позволено време за вдигане на шум,ама това викане и реване не се издържа,всеки ден репертоата е един и същ,викане викане и реване,какво да направим подадох сигнал в закрила на детето,дойде човека сам,не знам дали се води полицай или каква му е длъжността, говори с нас говори и с тях и с някой съседи,и след всичкото това той само каза ми малко дете е ще вика още малко и ще порастне и нямало да вика,ама това не ми решава проблема,хайде дойде зимата и не излизаше на вън и не се чувало,сега пак сме лято пак се почнс викането и реването,на нас ни егорещо имаме проблеми с кръвно и си отваряме да станне хладно уви не за дълго,то пак така вика и ревече че се чува у нас,е не ми издържаха нервите почнах да им викам спрете вече съсдисти терористи,знате ли какво стана те които вдигат детето им шум,се оплакаха на кварталния и дойде полиция,те написаха тям някакъв протокол и толкоз,не се разбра кой ще реши проблем,и аз сега за да не викат полиция не мога да им се карам да сапре този тормоз до къде стигнахе демокрация мила,крадеца вика дръжте крадеца,виновния се оплаква от мен че съм се оплакал за да може той пак да си реве и да ни тормози,и понеже майка ми здравето ни е добре,за дан е идват пак полциаи да ни тормозят заради това,аз гледам да не излизам на двора,защото то ще вика аз няма да се стърпя и пак ще ми пратят полиция че искам тишина,не вярвам че това ми се случва в 21 век.взех едно решение след като аз не мога да викам,почнах в разрешеното време да пускам силна музика е не беше баш музика пуснах арабския куран ,и те наистина 2 пъти го пусках и се прибираха и не вдигаха шум.но една съседка звъни на майка ми да съм спрял силния шум,извинете от 8 сутртинта до 2 следобед и от 16 часа следобед до 22 часа имам право да вдигам шум,как така тази ще ми забранява ,ние и казваме защо го правя ,и тая с това ама това е дете,абе тия хора нерви нямат ли ,значи всичко друго ще ми шуми ,единствено мога да се защитя с този шум,а сега излиза че след като по закон имам право се оказва че според съседката нямам право е как така ? и другото миналата година до нас едни чужднци имаха празник,толкова ислна беше музиката до 1 часа вечерта,че щяха да ни съборят къщата,и другите съседи ги чуваха,а на тях никой не им направи забележка да намалят,на мен ми забраняват на дургите не е до кога ,дори звънях на 112 подадох оплакване за шума но познайете нямаше ефект,моля някой да ми даде смислен съвет как да се оправи това не мога повече ,вдигам кръвно 150 и не се понася !

# 200
  • SF
Срещу навиците на дете трудно ще се преборите.
До къщата на мои познати направиха заведение. Нищо не може да направят. Идва полиция и казват, че е тихо. За момент става тихо, после пак не е тихо. Заведение е. Хората си имат разрешителни, обектът си има адрес.

# 201
Родителите трябва да работят по навиците на детето, но в повечето случаи не го правят. На мнение съм, че независимо от какво естество е шумът той не би трябвало да въздейства негативно на околните. Какво, като шумът идва от дете, след, като съм на ръба на нервна криза. Не ми става по-добре. Просто трябва да има разбиране и родителите да се заемат. Даже шума от купон например, не ме притеснява толкова, защото знам, че има начало, има и край. Докато шума от детето е ежедневен и никога не знаеш кога ще започне и още по-лошото кога ще приключи. Ужасна работа е това с малките деца! Сигурно ще ме помислите за лош човек, но според мен всеки човек има нужда и право от почивка, тъй като сме работещи хора, ставаме в 5 и домът е мястото, на което всеки би искал да се прибере и да си почине. А, се оказва, че трябва да търпи нечии невъзпитани деца. И отговора е просто... ми те са деца!

# 202
Ужасно е с малките деца! А родителите им са все по-нагли.
Нямало нищо по-хубаво от шум от дете, сигурно, ама не и ако живее над теб и шума е ежедневен и ежечасен.
Мисля че ако се продават апартаменти 12 плюс или се отдават, много хора ще се възползват.
Един килим поглъща 30 дб шум. Но и това не слагат. Защото ги мързи да го чистят. А това трябва да е задължително.

# 203
Не знам защо някои хора смятат децата за роботчета, на които само трябва да им нагласиш софтуера единствено да седят и да рисуват и редят пъзели? Да не би тези деца да шумят само на съседите? Какво си мислите, че чуват родителите в самия апартамент, класическа музика ли?  И защо смятате, че родителите (много родители) не полагат усилия да усмирят децата? И защо тупурдията от деца е неприемлива, а постоянно пуснатият на високо телевизор или радио "Хоризонт" на съседката-пенсионерка са по-приемливи? Или чалгарията на съседи (със или без деца)? По-добре ли е да чакаш съседката-пенсионерка да се пренесе в отвъдното или децата да отраснат и да спрат да реват и да карат разни неща из апартамента?
Може би съм писала в тази тема - жена на средна възраст, висшист, в центъра на София, не можах да я накарам да спре да свири на пиано от 14 до 16 ч., с тактуване с крак. Нито разговори, нито караници, нито тропане по тръби и входна врата, нито звънене по телефона. Нито спира да свири, нито отговаря на телефона, нито отваря входната врата.

# 204
Именно, едно и също е!  Дискомфорта е един и същ, но пък много хора считат, че точно щото "са деца" трябва да търпим! Не съм съгласна!

# 205
  • София
Ужасно е с малките деца! А родителите им са все по-нагли.
Нямало нищо по-хубаво от шум от дете, сигурно, ама не и ако живее над теб и шума е ежедневен и ежечасен.
Мисля че ако се продават апартаменти 12 плюс или се отдават, много хора ще се възползват.
Един килим поглъща 30 дб шум. Но и това не слагат. Защото ги мързи да го чистят. А това трябва да е задължително.

Мечтая си да си ми съседка от долния етаж. Ще ми купиш хубави килими и през ден ще идваш да ги чистиш.
Че от внуците - трохи, солетки, нарязани хартийки. Ограничавам внуците да не вдигат шум в т.н. тихи часове.
През другото време - може да тичат, да хвърлят, да си викат. Понякога кротко рисуват. 
С какво те пречат повече от съседите, седнали с каса бира на балкона в малките часове? Да, големите не викат, не дъни чалга. Но на отворен прозорец и разговорите им чувам. Знам им всички бизнес намерения за развитие на сем. фирма.
Та така и нагли баби се намират.
Който не иска да му се шуми да купува последен етаж и да прави шумова изолация.

# 206
Не е гордост да си нагла и да не се съобразяваш със съседите. В случая няма значение баба ли си, дете ли си или пиещ бира - създаваш шум, който пречи.
Нито пък е гордост да имаш невъзпитани внуци.
Grinning с тези внуци не върви да се оплачеш от съседите - лика-прилика сте си.

# 207
Освен това пиещите бира ще им викнем полиция и ще си платят, ако са в нарушение, но против невъзпитани родители/деца/внуци няма спасение, недосегаеми са и за това страдаме.

# 208
  • София
А защо решихте, че като се гонят и смеят са невъзпитани?
Не са хвърляли бирени бутилки от 13 ет, за разлика от горните съседи/мъжа е германец/.
За себе си знам - колкото повече внимание се обръща на "нервозните",  толкова ти се качват на главата. Един даже пробва да забрани на баща ми да  си проветрява спалнята в 21.30 и да дърпа пердето. Пробивали сме му мозъка. Нема късмет горкия - случих се в дома им докато командореше. Бързо си слезе в имота и заключи.

# 209
Защото независимо какво правят децата,  ако смущават е въпрос на възпитание ПОНЕ в общоприетите часове да не го правят. Да им бъде обяснено, като най-вероятно няма да разберат от първия път, но  зависи, повечето дори не опитвате, а считате, че щом са деца всичко им е позволено. Вие не правите изключение доколкото разбирам.
Но все пак, категоричното ми мнение е, че възрастните определяме правилата, не децата.
И ако считате, че хора работещи нощно време отговорни професии са "нервозни" и нямат нужда от почивка, така да бъде. Прави впечатление, че много се гордеете с въдворяването на ред, но не на място.

Общи условия

Активация на акаунт