Искам да кажа ... (104)_09.01-15.01

• 59 697
  • 959
  •   1
Отговори
# 915
  • Euskal Herria
Електронните издания ги предпочитам в  epub. Четецът ми поддържа почти всички формати, но този ми е най-"любим". Иначе на компютъра чета и pdf - нормален или сканиран текст. Рядко вече разгръщам хартиена книга, доста по-удобни са ми електронните. Цялата библиотека винаги е с мен  Grinning.

# 916
Здравейте, ние се прибрахме.

Да ми е жива и здрава ражденичката. Вече официално е тийн. Черпя ви с кой каквото иска - торта, шкембе, пача, зелева чорба  Mr. Green  Laughing
Мисля, че добре се получи. Двечките гледаха Ела изпей, а аз през това време такъв блейзер си купих от Том Тейлъра, че сега нямам търпение да се стопли. Още докато го пробвах и мъж ми го платил и вика - найш кви ц... ти прави  hahaha
Абе страшно ми стои  Flutter

Сесили, седнахме в Спиди. Ама така съм се наяла, че язък ми за тренировките. Поне седмица ще ми трябва да избия само днешния ден  Laughing

High, лабиринтите и на мен ми харесват. Чела ли си книгите. Почти нищо общо нямат с филма  Simple Smile
Сега търся третата книга да си я изтегля от някъде, но не я намирам.

# 917
Вчера ми беше ден за готвене -супа от коприва, боб, тесто за пърленки с чесън, тесто за мекици, фалафел, стейк....толкова тесто не съм месила през живота си.
Суб продукти ям, някой от тях. Крака и уши -не.
Морско всичко ям....за днес ще правя пълнени скариди  увити в бекон - плънката е месо от краб и халапиньо. А дробчетата най - ги обичам със сладко от халапиньо.

На мързеливите и господ помагал. След студа, всичко е умряло, вкл и 5 годишната ми чушка, и дървото ми от авокада. Направо ми се плаче. Една нощ -5с и след два дни 25с. Сега вали дъжд и е топло.

# 918
Развалих си стриктния режим аз...за закуска пълнозърнесто филийки с кашкавалче, запечени..и следобед излязохме с приятели с бебенце. Така съм го гушкала! Heart Eyes Но ходихме в някакво заведение около Костинброд, доста вкусно, и ядох десерт. Беше с много малко блат, отгоре ябълки, като щтрудел ама...веднага ми стана гадно. Утре ще се самонакажа!

# 919
мозък е много вкусно, леко паниран и изпържен в масло - на какво има вкус?  абе вкусно е много  Grinning
От всички субпродукти само мозък не мога да ям. Мирише ми на риба, а аз такава не обичам и не ям.

# 920
Честит рожден ден на рожденичката на Руми  Grinning
Всичко най-добро! За мен торта, благодаря  Simple Smile

Titina,
да дадеш рецепта за сладко от халапиньо? Моля  Grinning
а каква е тая 5 годишна чушка?

# 921
Честита рожденица, Руми!  bouquet

И аз не съм опитвала пача, мозък, езици, крака, уши, опашки, кожа, главички и т.н., но харесвам пилешка супа с воденичка, също така и пържени сърца и дробчета. За последно си хапнах дробчета с пиперлив сос в една любима Аржентинско-португалска верига за хранене  chef

Иначе аз съм голям чудак с яденето.
Когато ям нещо мога със седмици да ям едно и също по 3 пъти на ден и поле минавам на друго. От НГ насам съм на вълна руска салата и през 3 дена правя по 4-5кг и ям само това.  Blush

На вълна испанска музика, плажове и мечти за бял пясък и безбрежна синева съм. Ох...

# 922
руска салата ....как ми се хапва
и аз прявя по 4-5 кг и за макс ден и 1/2 е свършила

# 923
  • Пазете Гор
Готвенето на тяла телешка глава е сериозно начинание, най-вече заради размера. Правили сме банкет на строителна бригада само с една глава, вярно - беше практически говежда. Изпопреядохме и остана толкова, щото двама образи още почти месец си я дояждаха. Доставката ѝ обаче изискваше логистично усилие като за гардероб. Зорлем намерихме една фурна в Княжево, в София, която имаше нужния размер фурна, че я позапече. Те, овнешките и телешки глави, е хубаво да се дваряват до почти готовност, а после леко да се запичат, колкото за аромат.

Ще преровя домашния тефтер, че да намеря една чудесна и изпробвана рецепта за пастет от свинска глава.

# 924
  • Ямбол
Сега в новините казаха, че който чете, живее по-дълго: http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/mozhe-li-chete … i-zhivota-ni.html

# 925
  • Пазете Гор
Това е забавна статистстика, от сорта на онази, според която застрахованите коли катастрофират по-рядко.

То е абсолютно вярно, но между няма пряка причинно-следствена връзка между застраховките и злополуките.

Просто хората, които биха се застраховали, са по-скоро такъв тип, който по-рядко влиза в рискови ситуации на пътя и с по-голяма вероятност кара по-читави коли. Така и четящите, вероятно, бидейки по-разумни, живеят по-щадящо.

# 926
и не само.....
едно е детенце четейки да си представя ноктестата зелена ръка на вещицата и друго да получи наготово образа от екрана

# 927
Честита рожденичка! Да е жива, здрава и много отговорна млада дама!
Вие да се гордеете с нея!
Днес за малко да направя руска салата. Спрях се навреме. Добре, че го направих.

# 928
  • Варна
Да ти е здрава и щастлива рожденичката, Руми!  Hug
Жаки, приятно изкарване!  Hug Фащай нет и пиши по-подробно!
Преминах през рецептите за глави и копита набързо. Не са по моята част.
Моят мъж си яде шкембето в отбрани заведения, където знае, че ще е вкусно.
Но никога не казвам никога!  Mr. Green Може и да проям, да не ми се гади и даже и рецепти да търся. Поне знам къде! Лаленце  Hug

# 929
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Белинда, ами то тук вече сме си като роднини и без това. Освен това бонусът е, че можеш да избереш каква роднина да съм ти, а може и да сменяш вида роднинство, според желанието си. Joy Добре си ми дошла, считай се за роднина и давай по предназначение - ако ме искаш за баба - мога да ти оплета пуловер, шапка и т.н, да ти направя курабийки. Ако ти трябва някой да ти дудне - и това ще пробвам. Ако ти трябва щерка - съгласна да съм да ме заведеш на кино или на сладкарница.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт