КГБ = Клуб на Готините Баби - 175.

• 64 307
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Арита, честита ти пенсия!
Дълго време да я получаваш, често да я актуализират.
Луси, браво за диетата. Като сте солидарни става.
За мене това е трудно - щов реша да пробвам нещо Пл. на втория ден започва с подигравки и коментари.
На третия вече буйства, че няма сам да си яде яхниите по 1 седмица, трябва ло поне с 1 ядене да помагам.
Янке, и аз го знам за ашколсун къзъм, Дилайла.
Но нещо тогава не ме привличаха подобни песни.
Жабката, честити ти придобивки. Чакаме снимки на новата кухня после.
За оперетата - ами не знам дали ми се ходи. Цената не ми е проблем, но ако всички се откажат - сама не искам.

# 646
Обаждам се,пратиха ми да се лекувам рецепта,лесно изпълнима.С несигурен ефект,то сега доктори под път и над път,всеки става за професията.
http://skafeto.com/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%BA%D … 0%BA-%D0%B7/5840/

# 647
Аз все последна научавам за поредния имен ден.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ!

# 648
  • София
Кво да мъцна Фло ? Писна ми от проблеми. Както вече писах, дървата намаляха.Поръчах си ги и си спретнах един грандиозен скандал от ММ. Не съм го питала,  и пр. Докараха и ги нарязаха. ММ си беше в СФ и ич не му е на... Дойде си и го заболя кръста. И досега. Кво...болен здрав носи, има я поговорката и е вярна. Нищо, дървата вече са нацепени и прибрани.
На всичкото отгоре и хидрофора вчера здаде багажа.. Какво му е не зная. Утре ще ходим да се обясняваме.
Най вероятно ще олекна с някакви си 300-400 лева, ама пък пак си е нищо, ако сравняваме колко бих платила за всичките 5 години вода.
Та това при мен. Плета си пуловерчета, терлички, жилетчици. Заплела съм и чорапи, ама не ги мога, та съм стигнала до някъде си и ще ходя при една баба, да ми покаже как да продължа нататък.
В София не бих се върнала посмъртно, ако не ми се наложи.
Тук ми е едно....... приятно, свежо, чисто, дишам с пълни гърди.
Оооо, КАГ, тия има именни дни!18пъти в годината  Joy Joy Joy
Да са честити  bouquet

# 649
  • София
     К.А.Г. надявах се превода да направят двете баби със "западно образование".Ако не ,аз ще преведа.
     фло,сега се сещам,че  мислех да ти отговоря за коледарчетата. От както се прибрах от Германия до сега цъфтят всички.Едни цветове прецъфтяват,други са още пъпки.Около Великден цъфтят също.Знам,че това цвете не обича местене.Моите са на вътрешния перваз на един южен прозорец.През лятото са на голям пек,през зимата климатика  ги духа странично.Нямам друго място.
     Кари,много е хубава песента.Аз съм слушала малко ваши песни,но ми прави впечатление,че текстовете са хубави,а музиката е много нежна и приятна.

Това го писах преди 45 мин,но ме потърсиха по тел. и сега изобщо не се сещам какво още исках да кажа.

# 650
  • София
 Joy Joy Joy
Е нЕма такава тема. Чета и се превивам от две.

Как да не ви отговоря?

Ей я ЖАБУРАНА. Още не съм си затворила устата да я викам и тя вече поема и отговаря. Лелееее, колко работа си свършила, чак се изморих само докато те прочета. Наградена си с Първо място Flowers Jack O Lantern Flowers Jack O Lantern Flowers Jack O Lantern ( три тикви ) Wink

АЙША, я кажи на Пламчо, да не готви в казана и да иска да му помагаш,  а да приготвя гурме порции. Тогава в никакъв случай няма да надвишаваш допустимите габарити. Ама в същност какво ти пука? Нали знаеш, че от хубав човек трябва да има по много. Предай това на Пл. от мен Wink

БОРЯНЧИЦЕ, к'ъв е тоя елексир пенкилер? Прочетох, поразмислих и ето до какви изводи достигнах: погледнато процентно, всичко се свежда до следното-обираме 100 кокичета от двора, жертваме от ракийката на мъжо 1 литър. Кълцаш, заливаш и скриваш на тъмно и прохладно място. Като минат 20 дни вадиш шишето и лекуваш: тремор, намалено зрение, язва и плексит ( за предишните три пиеш, а за последното се мажеш), пак прибираш шишето с огнената вода, да отлежи още 20 дни. Вадиш го и започваш да лекуваш: настинка. Гледайте да се простудите точно по това време, защото иначе ще провалите експеримента Mr. Green Като се излекуваме и от това, прибираме на скришно място още 5 дни драгоценната огнена вода и на 45-я ден вадим и надигаме шишето-така ще прогоним Алцхаймера. Стига да не ни е обсебил толкова много австриеца, че да забравим къде сме скрили пущинята. Тогава язък за кокичетата и за зяносаната ракийка. Ама пък знае ли човек newsm78 от какво точно ще му мине.

ГРЕТИиии не си ти последна дето научаваш кой кога има имен ден и честитиш със закъснение. Не си присвоявай първото място в тази дисциплина. ТАНУТО е първенец! От началото много ме стряскаше, като я видя по Великден да поздравява Ивановците в темата rotfImbo. Много ѝ се връзвах и хуквах и аз да ги поздравявам, но после ѝ свикнах. Тану, миличка Hug

ХУЛИ, как да не те нагушкам. Hug Hug Hug Я какъв дълъг пост си спретнала. Молодец!За предишния ти пост още се носят легенди, как Байрактарката коментирала цели 3 дрЪжки hahaha Joy Що не ни викна да нарежем дървата и да ги подредим. Я колко сме много и сме млади, и сме хубави. За всичко ставаме. Аз не че си правя устата за нещо по-така, ама да подчертая дебело, колко сме уфатни и отресни ( оправни по брезнишки ). Говорят, что я старуха, ничего подобного. Тех. осмотр проходила ( демек минала съм на технически преглед ) и на все пригодная. В потвърждение на предишните ми думи- за всичко ставаме. Ооо, обявяваш ми състезание по плетки? Хвърляш ми ръкавица? Поради липса на ръкавица, може и терлик. Ами добре. Приема се Simple Smile

Мислех да прегладя поредното плетиво и да го сглобя, ама като ми е приятно при вас, плетивото ще почака. И утре е ден. Хайде останете си със здраве.  Утре пак smile3534

Дописвам заради Яжка: Що не си призна, че почти един час се смяхме по телефона и после забрави какво ще пишеш. Затова от утре-кокичетата в шишетата и лечение му е майката. Сбогом австриецо!
Градско, впрочем коледарчетата ти си ми ги дала. Бяха малки чепки, а сега доста са пораснали. Много им се радвам. Не съм забравила, че съм ти обещала амарилис. В момента съм ги извадила от пръстта и са в една кутия. Дано не ги забравя в кутията, че една година без земя, бяха пуснали листа и цветоноси и бяха тръгнали да ме търсят, да ги засадя в саксиите. Малееее, срам Embarassed дано не ме видят Алфея и Мери. Много ще си развалят мнението за мен Wink

ММ се върна от работа, погледна ме, че се смея и се халосвам, реши, че съм неспасяем случай, направи си сам салатата, сипа си една ракийка ( без кокичета ) и отиде да гледа любимите си сериали.

Хайде да се прицънцуря към него от кумова срама, да му засвидетелствам малко Фнимание Wink Нъл тъй?

Ето ви и филмче, за приспиване... 1countingsheep

Лека нощ, милички Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 23:22 от Flo 51

# 651
Наистина няма такъв смях ,младите да ни дишат праха...то като стигне на нашето човек цени хубавото в живота и прескача не толкова хубавото...

# 652
  • София
    Няма ми ги кокичетата тази година.Вече трябваше да са пред цъфтеж,а не са се показали.Дали нещо не ги изяде?  Да си накисна коледарчета hahaha или нещо друго.То и домашна ракия нямам но ще купя "мека топлина".
    Фло ,много си вредна! Кога заплете,кога го доплете?!
    Борянче,готини сме бабите. И свекървите и тъщите. Имаш ли кураж да го кажеш в оная тема? hahaha
    Хулииии,чак сега видях,че си писала. Исках да те поздравя за хубавите постове.
    КАг,утре ще ти преведа на лични.
    За приспиване  ви предлагам една песен от студентските години.

# 653
Яжке  и моите не са цъфнали ,сега се подават  връхчета  мъничко ,ще цъфнат ,по натам.
В оная  тема си има много готини момичета с разсъждения. Преди седмица ме изненадаха с отговорност пред родители всякакви. Че  като се ядосат  са резки,но   и ни е сме били така.Има и  недорасли.Както навсякъде.
Оставих ги,не ги следя вече.
Иде пролет ,работа ,кратуната не ще,ама тя ли ще ми каже на мен...

# 654
Кокичета казвате -за "илач".
Ама те нашите тази зима са все още дълбоко затрупани под снега.Друга година по това време са почти прецъфтяли.А помня,че едно време правехме букетчета за осми март newsm78;което ме навява на мисълта,че зимите са били като  сегашната.
Днес много музикално в къщичката ни.
Обичам да слушам музика.
Опитах се да науча и щерките да слушат.
Мисля,че успях.
Нищо,че установих как малката щерка почти не познаваше нотите ,беше в трети клас.Абе мамо-ние по музика решаваме задачи и правим диктовки Shocked
Е-амбициите на учителката нейния клас да е най-знаещ!
Истината е,че 90 процента от учениците и завършиха висше образование!
Нотите ги преподавах аз Joy hahaha

Лека нощ момичета-кокичета@ :hug  Hug

# 655

Добро утро...стоплете гърлото  и навън,че идва пак студ.За  няколко дни  земята се показа ,покривите са чисти,кокичето се подаде...Та  няма начин зимата да не си покаже рогата и властта ,връща се...ама да прощава,вече не може   да се вихри толкова дълго ,Атанас съблече кожуха и тръгна за лято...

# 656
Добро утро, ГОТИНИ !

Ако в душата ти е слънце, няма значение какво е времето зад прозореца.

Лято ще има. При това още тази година , евентуално през август ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Емо Чолаков

Рецептата с кокичетата сигурно ще я направи ...свекървата. ММ каза , че онзи ден в двора и имало поне 500кокичета. И моите във Варвара едвам са показали челце , но като споделихте и аз се успокоих , че не са се загубили.

Борянче , благодаря и за сутришната почерпка  Hug

# 657
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен!
Борянке, съгласна съм с теб по въпроса за зимата Hug Макар че малък Сечко понякога не се шегува, все пак идва пролет.

Да отговоря на Кари: децата са в междусрочна ваканция за 3 дена \ 5 с почивниците \ . В четвъртък са на у-ще.

Гъбче, не си спомням кога се учеха нотите по-рано, но сега ги учат в IV клас. В трети - само някакви първоначални знания. Във всеки случай, когато Анжела тръгна на китара, не ги познаваше. Но то има и големи хора, които или са ги забравили, или толкова са ги научили. Факт е, че начални учители ползват часовете по музика, физическо, или трудово да упражняват математиката, особено преди контролни и проверки. Това е порочна практика, но....Мисля, че и друг път съм ви разказвала за една колежка от Беловец. След като 3 години преподавах музика  \ без да имам такава специалност! \ трябваше за последната си там година да предам всичко \разпределения, учебници, грамофон, плочи...\ на колежката по биология, която, оказа се има специалност пеене. На следващият ден тя , след като е прегледала разпределенията и учебниците, ме пита: Всичко ми е ясно. Само едно ми кажи - ЗАЩО ЕДНИТЕ НОТИ СА ЧЕРНИ, А ДРУГИТЕ - ПРАЗНИ? Joy В първия момент дори не осъзнах какво ме пита newsm78
 Като казах грамофон - вчера по повод песните, които си пускахме, си говорим с ЛА за плочи и Анжелка пита: Бабо, на кого са тези плочи там в шкафа? Върху онази кутия с игличката! Joy Joy

При нас още много сняг - рано е за кокичета. Майка ми редовно правеше тази рецепта, заради коленете си. И все криеше буркана, че брат ми, като го открие, бързо свършваше #2gunfire

Днес предлагам да минем на вицове. Ето вицът на деня:

Старшината: Рота, мирно! Слушай моята команда: отиваме на гарата да разтоварваме алЮминий!
 От строя се чува глас: Не се казва алЮминий, а алУминий!
 Старшината допълва: А тези, които знаят много ще разтоварват ЧУГУНИЙ Joy  

# 658
  • София
Добро утро!

Денят е дъждовен, но ще гледам да го направя усмихнат и красив. Защото, ако ние не си го напривм хубаво, то кой?

Среднощни весели седенки съм изпуснала, смях се сутринта. Добре ми стана и като видях поднесените с любов напитки и хубави думички. Колко важни са думите! Замисляли ли сте? Когато кажеш поне една добра дума колко слънчево му става на човек! И усмихнато! Ето ви за днес от мен прегръдка!  Hug

Малко цвят и топлина в този сив и мрачен ден!

Eксплозия от цветове в дъжда

ХУДОЖНИК: ЛЕОНИД АФРЕМОВ

Скрит текст:
ВЕСЕЛИН ХАНЧЕВ

ПАРИЖКИЯТ ДЪЖД, ВЪЗПЯТ ОТ ЕДНА ШАРМАНКА

Това е история, стара, стара,
стара като Париж и тя:
един художник по тротоара
рисуваше момиче с цветя.
– Сбогом – бе казало то на прощаване. –
Аз си отивам.
Няма вече обич, хляб и платна.
От боите остава ни
само черна боя.
От Париж – само улици, водещи в Сена,
– Остани – бе отвърнал художника. –
От боите имам трите бои на лицето ти.
Златна, синя, червена.
От Париж – цяло небе светлина
и един тротоар,
дето падат едри монети,
щедри монети.
Това е история стара, стара,
стара като Париж и тя:
рисуваше момиче с цветя.
– Господин Тротоар – тихо каза художника
и коленичи. –
Позволи да рисувам върху твойто голямо платно
едно малко момиче.
Ще го рисувам в синьо, в златно, в червено.
С моите три тебешира.
И за да не му е студено,
когато на теб се намира,
доведи ми парижкото слънце да свети
през целия ден,
доведи покрай мен
стъпки, очи и ръце,
хвърлящи едри монети,
щедри монети.
стара като Париж и тя:
рисуваше момиче с цветя.
Той постави своята шапка встрани
и й каза:
„Проси!“
После, много внимателно,
сложи на плочите златни коси,
тежки и гъсти,
после — сини очи,
после – казващи сбогом – уста
и ръка, стиснала в своите пръсти
цветя
с аромат на асфалт.
– Остани – каза той и погали едва
своето русо момиче. –
Ще ти купя легло, по-добро от това,
и цветя, по-красиви от тези.
И когато довечера
заедно с черните шлепове
слънцето слезе
надолу по Сена,
ние ще бъдем богати.
Ние ще имаме много монети,
едри монети, щедри монети.
стара като Париж и тя:
рисуваше момиче с цветя.
Падаха сенки на птици, на облаци.
Падаха сенки на хора,
зачеркващи бързо рисунката.
Падаха мъртви листа и кори от банани.
После падна дъждът изведнъж.
Ах, парижкият дъжд!
Шегобиецът дъжд, който весело чука и свети,
червен и лъскав!
Той единствен се спря и започна да пръска
свойте едри монети,
свойте сребърни щедри монети.
– Спри – тихо каза художникът. – Тя ще замине.
„Тя ще замине“ – сърцето му страшно простена.
А момичето тъжно заплака
със сълзи златни, червени и сини
и тръгна към Сена.
стара като Париж и тя:
рисуваше момиче е цветя.

Със здраве!

# 659

Поклон пред живота и делото на големия българин Петко Киряков!  Flowers Rose Flowers Rose  Praynig
На днешния ден преди 117 години- 7 февруари 1900 година, във Варна е починал Капитан Петко войвода.
Днес ще има поклонение, както и всяка година, на градските гробища в града ни

Скрит текст:

Хубав ден, девойки! Аз излизам по задачи, после на репетиция и т.н......... [/b] smile3503

Общи условия

Активация на акаунт