Поклон пред живота и делото на големия българин Петко Киряков!
Много маТриал за четене,но всичко изчетох и изслушах.Върнахте ме в миналото,припомних си хубави моменти.
Луси,много хубаво стихотворение,копирах си го.
Маринка,все хубави стихотворения намираш.Чета ги с удоволствие,а в предишното много вярно и простичко е казано-„на мен ми стигат простите неща”.
Арита,добре дошла в отбора.Честито пенсиониране.Здрава да си и за хубави нещица да си харчиш пенсията, и дълго да я получаваш.
Фури,честита придобивка.И ние се оглеждаме за отделен фризер.Старият е ракла,но издава вече багажа,а само с хладилния не ни стига.
Шпунци,землячке,силно те прегръщам.
За диетите съм пас.Лятото в градината свалям излишното.
За концертите,оперите,оперетите страшно ми липсват.Когато живеех в Русе не ги пропусках.Особенно през м. Март,когато започваха мартенските музикални дни,майка ми,лека й пръст, ме водеше поне на един симфоничен концерт.Хубави времена бяха.
Като споменах за майка си,а тя се казваше Добричка,не знаех,че този месец има имен ден.Сега го научавам.
Та да честитя именния ден на добрата Доби,жива и здрава да си,Доби,и все така добронамерена.
Ако има и други именици,поздравени да са и честити.
При нас сняг още много,кокичетата скоро няма да се покажат.
Чета за лек от кокичета,ще трябва да я пробвам.
Сега се залавям да готвя.ММ си иска кекс от картофи и кайма.Много го харесва.
Ето рецептат,ако ви допадне.
около 1 кгкартофи
3-4 киселикраставички
2-3 печеничервеничушки
2 моркова
2 яйца
1 главалук
250 г кайма
кимион
галета
сирене - пожелание
сол
черенпипер
червенпипер
Начин на приготвянe
Картофите се сваряват необелени. След това се обелват и настъргват на едро ренде. Заедно със солта, черния пипер и яйцата се замесват, като по желание може да се сложи малко натрошено сирене. Морковите се сваряват и нарязват на кубчета. Нарязват се и краставичките, и чушките. В тиган се запържва лукът и се добавя каймата. Разбива се добре, добавят се червен пипер, сол и кимион. Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с галета. Половината от картофената смес се разстила внимателно във формата, като е добре да е леко вдлъбнато в средата, където ще се реди плънката.
В полученото улейче се слагат на един пласт киселите краставички, отгоре морковите, след това чушките. С ръка се притискат пластовете, за да се уплътнят в картофената смес, но така, че да не пробият картофите и да се допрат до формата. Отгоре се разпределя равномерно запържената кайма. Отново се уплътнява. С останалата част от картофената смес се покриват пластовете на плънката. Отгоре се намазва с масло или маргарин и се посипва хубаво с галета. Пече се до апетитна коричка.
Хубав дена всички!