Как да се обличаме по време на студ?

• 63 289
  • 571
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Ето, доста марки предлагат. И в Декатлона има. Но ... качествените не са евтини.

# 121
Именно. Истината е по-прозаична. Хората масово нямат по 200 лв. за обувка, затова взимат от по 60-100лв. и карат с по два ката чорапи.

# 122
http://bg.sportsdirect.com/karrimor-mountain-mid-top-ladies-walk … ?colcode=18607704
Не се пързаля,не пропуска вода ,ок до към -20,отговаря на номера и има доставка до тук (виж в пазаруване от чужбина.
Недостаък е че малко трудно за шофиране защото  поради дебелата подметка не усещам педалите добре.
https://www.amazon.de/Gabor-Damenschuhe-52-874-25-Schn%C3%BCrsti … mp;th=1&psc=1
също топли ,много меки (с мемори пяна по цялото ходило),изобщо не са високи въпреки че вида лъже извивката е реално не повече от 3см.Не се пързалят освен на лед.Удобни за шофиране и отговарят размерите.
Имам си и високи(2бр) с висок ток ,но не са ми удобни нито за ходене нито за шофиране.Сигурно остарявам.

Тези дни търсих мъжко топло яке до под дупето и не намерих по магазини. Обиколих от до мол Сердика и това което ми предложиха (изключвам тези за ски) беше есенно ,а не зимно. Седнах в амазон рових, рових и като харесах и поръчах се оказа....руско. Shocked Laughing
Половината ми рода е с руски корен и мога да кажа че дрехите и обувките им там са по-различни. По топли са. Там кожите са на голяма почит за разлика от тук,но пък и студа им е по друг. По-сух и по не се усеща като че ли. Тук заради влагата е различно и не може да се сравняват само числата които показва термометъра.
 Подкрепям мнението че вълнен чорап на голо топли много. Тези дни с часове се борих със снега и бях с вълнен чорап на  обикновен градинарски гумен ботуш в продължение на повече от два часа на темп под -13 и краката ми вряха а не съм млада.
Много е важно да се предпазва кожата на лицето, врата и скулите от студения въздух! Ако не поради друго от чисто естетични причини. Студения вятър е по-коварен за кожата ви дори от силното слънце. Щетите са такива ,че няма козметика с която да бъдат оправени от раз.
Чудя на дамите дето уж от естетични съображения не носят шал ,дали се замислят за това.
 За мен най-голям проблем е с дисплея на телефона и студените ми пръсти. Често  дори пропускам обаждания, защото екрана не ме усеща.

# 123
  • Пловдив
Именно. Истината е по-прозаична. Хората масово нямат по 200 лв. за обувка, затова взимат от по 60-100лв. и карат с по два ката чорапи.
Обаче като дадеш 200лв си оправил няколко зими. Моите са на 5 години и още ще има, активно ги използвам.

# 124
   Такива боти или обувки не съм виждала в моя град до сега.
Щото ходиш по магазините за обувки. Отиваш в спортни магазини, в магазини за туристическа екипировка, такива места.

Благодаря за информацията. Наистина ходя само по магазините за обувки. Затова не съм виждала такива стабилни обувки.

# 125
Обаче като дадеш 200лв си оправил няколко зими. Моите са на 5 години и още ще има, активно ги използвам.
Ще дадеш, ако имаш. Иди го обясни на човек, който просто няма свободни 200 лв.
Обувки на кредит. Crazy

ПП. Казвам го най-отговорно, защото аз самата нося скъпи обувки, и съветвах така една позната. Много е лесно от страни. Peace

# 126
  • Пловдив
Уф, ами.... напролет тия ги намаляват, май-юни можеш да си купиш такива от стара колекция за под половината цена като нови. Приложимо е за възрастни, на които няма да им расте крака.

# 127
И 5 години да издържат, на този етап аз не виждам смисъл да дам толкова пари за обувки. Защото от малка живея в райони, където сняг има сумарно до към 10 дена в годината. Тази зима и изключение. Затова и за сефте се сдобих с аперски. Laughing
Качеството и издръжливостта оправдават цената, когато активно ползваш дадена вещ. Ама за 10 дни в годината няма смисъл да дам 200лв. Предпочитам да дам 20 за чорапи. Grinning
Ситуацията естествено се променя, когато човек живее на по-суров климат. Wink

# 128
или ходи по горите редовно Peace

# 129
Цифра са си и дори намалени хората се стискат.
Аз също съм на принципа, че човек трябва да си купи едни и за години си е решил проблема при студове.
Апреските са добър бюджетен вариант.

# 130
Оф, тази година си купих някакви супер уж апрески, с не знам си каква непързаляща се подметка. Всичко е ок, топлят, не се пързалям, но в офиса бия ток. Нищо не мога да пипна. Хвърчат искри и много боли. Днес си взех старите ботушки за вътре, на вън с новите, че не издържам вече. Давайте съвет как да се заземя, зануля или каквото там му се вика. Вчера имахме едно бебе за малко при нас. Пипнах го по главата, милото изпра го тока. Вече не пипам никого.

# 131
  • I want it all and I want it now.
deskatta  Joy Joy Joy
Оправи ми настроението  Joy

# 132
  • София
Свестни зимни планински обувки могат понякога и от OLX да се купят от хора, които са ги купували навън. Разликата с магазините е 30-40%. Модел на Саломон, който тук се продава за 300+ лв, в Щатите е около 180. Номерът е да се дебнат разпродажби, онлайн аутлети и т.н. В нашите магазини тези стоки са неоправдано скъпи, защото е малък пазара.

Добрите марки за зимни обувки - Salomon, North face, Merrel, Wolfskin.

# 133
Оф, тази година си купих някакви супер уж апрески, с не знам си каква непързаляща се подметка. Всичко е ок, топлят, не се пързалям, но в офиса бия ток. Нищо не мога да пипна. Хвърчат искри и много боли. Днес си взех старите ботушки за вътре, на вън с новите, че не издържам вече. Давайте съвет как да се заземя, зануля или каквото там му се вика. Вчера имахме едно бебе за малко при нас. Пипнах го по главата, милото изпра го тока. Вече не пипам никого.

Пробвай с нещо такова да ги напръскаш.
http://www.himirex.eu/2015/07/20/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81% … 1%82%D0%B8%D0%BA/

# 134

Ти сгряваш хората само с допир  Wink
За нулиране - да се хванеш за нещо метално или да стъпиш бос на плочки, цимент, нещо от този сорт, което едва ли е удачно в работата. По-добре ги сменяй, както и правиш в работата с нещо друго, но и се хвани след това за нещо метално.

Общи условия

Активация на акаунт