Как да се обличаме по време на студ?

• 63 312
  • 571
  •   1
Отговори
# 195
С две ръце гласувам за Рикер. Поредна зима съм с ботуши от тях - кожени, подплатени с вълна, меки, топли и равни. Най-хубавата, зимна, топла обувка която съм имала. Фен съм им от доста време защото обувките им са много удобни, особено за стъпало, което не е тясно тип "цигулка", както се бъзикаме у нас.

# 196
  • София
Аз съм с проблемни крака, защото си имам голям номер, 42-ри български, широко стъпало, висок свод и много нежна кожа, която моментално се протрива, ако обувката не е достатъчно мека. Освен това много ходя пеша, и гледам подметките да са  удобни, равни, но не съвсем, достатъчно дебели, и да се сгъват добре. Като цяло предпочитам ортопедични марки. Обаче много трудно си намирам нещо в България, само в София понякога (но аз рядко стигам до София), а в Бургас, за съжаление, просто не зареждат моя номер никъде. И като съм толкова ограничена с избора, за мен остават само немски обувки. Например, Рикер. Добре, че ги има тях. Прекрасни са, но за жени с тесен крак, мисля, че не стават.
  От миналата година в България в SportDepot продават Skechers, няма по-удобни обувки от тези, има и широк, W вариант.

# 197
..., че искам нови ски гащи Simple Smile
Моят любим магазин (сайт) е Hervis, но не знам дали имат междунароен сайт. Много доволна съм и от Intersport (линкът е на българския сайт). Единственото, което ми е странно, че на дрехите за ски нямат обзначени mWS (милиметри водна стълба). Над 5000 взимах на децата, защото много се валят в снега.

# 198
  • Пловдив
..., че искам нови ски гащи Simple Smile
Моят любим магазин (сайт) е Hervis, но не знам дали имат междунароен сайт. Много доволна съм и от Intersport (линкът е на българския сайт). Единственото, което ми е странно, че на дрехите за ски нямат обзначени mWS (милиметри водна стълба). Над 5000 взимах на децата, защото много се валят в снега.
Аз искам (знам, че направо нищо не искам) долнище, мъжки размер ХЛ, воден стълб 10хил мм поне, 15 ми се иска, ама Money Money , задължително презрамки, но в никакъв случай комбинезон (якето и долнището обединени в едно) и това до 200, ай 250лв. Laughing Laughing Laughing Laughing Цветът няма значение.

Масово по тия сайтове няма воден стълб! Никакво описание. "Ски панталон" - толкоз!

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 10:46 от Янтра

# 199
Ако може да ползва тирантите на друг панталон, ето тук има 10 хил мм за 120 лева и ще ти ги пратя по пощата. Няма да е повече от 20 евро. Има и в Intersport на Icepeak с 10 хил мм за 140 лева (може да го има в българския сайт?).

Аз точно гледам за ски, защото ми ги откраднаха отново и точно в Хервис са най-изгодните предложения в момента.  Grinning

# 200
  • София
Откраднаха Shocked???  Отново? Това къде и как newsm78

# 201
Разбиват ни избата. Карай, те не бяха скъпи, аз спортните неща само на разпродажба купувам.
Добре, че скрихме виното  Laughing За да съм по темата, мога да кажа, че и то топли.

ПП
Забравих, че може и в Амазон да се разгледа.
Например това на O'Neill. Доставят до България (общо 100,15 евро).

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 11:03 от Анонимен

# 202
  • Пловдив
Ох, засърбяха ме ръцете да си купя нещо, светят ми очите Money

# 203
Пиши ми на лични, ако мога да ти съдействам, като избереш.

Ако се подхлъзват обувките, има и по-евтина алтернатива- едни гуми, които се залепят на подметката и не се виждат. В Магазините за обувки може да има. В Амазон предлагат и някакъв нов вариант на неподхлъзваща подметка, но не е много шик.  Grinning

# 204
Някой сподели, че му се мокрят обувките отвън.
Вкъщи използваме импрегниращ спрей. Едно напръскване издържа до 2-3 дни. На третия ден май си иска подновяване. 
Пръскаш преди да излезеш. Кожата се намокря от спрея и изсъхва за минутка. Върши разкошна работа. После мога да цопам в локвите, като дете. Пробвала съм само върху естествена кожа.
Има на различни марки. В момента сме с Казабланка, но май всички вършат работа.

Продължавам да издирвам ефикасен лек срещу измръзващи крака. Нося вълнени чорапи и ботуши подплатени с агнешка козинка. Пазят до 15 мин. Rolling Eyes Мажа с разни затоплящи кремове и гелове, след 1-2 часа обута измръзвам, често и в затворено помещение. После вряла вода с едра сол, ама писва ми. Само краката ми измръзват.

# 205
  • където ми харесва
goddess, аз също имах този проблем. Ами реших го малко трудно Wink
Обувам термо чорапи, отгоре вълнени и задължително ботуши с подплата.
Има ефект.Ама ботушите трябва да са поне един номер по-големи от обичайното. Rolling Eyes

# 206
  • България-Швейцария
А с ръцете как си, goddess?
Аз имам проблем с кръвообращението, под определени градуси периферното не работи. Няма значение как съм обута, дали съм с ръкавици и т.н., трябва да е топло, в противен случай ръцете и краката ми ще замръзнат, помощните средства вършат работа точно 15-ина минути. Всъщност иначе изобщо не ми е студено, не ходя навлечена, пуловери не нося от години, буквално се сварявам в тях. Като змиите съм, с околната температура Mr. Green, не издържам и на екстремни жеги през лятото.
Отначало се напъвах да съм като нормалните хора, но след като разбрах по трудния начин, че с въргалянето в снега, боя със снежни топки и зимните спортове няма да ми се получи, сега съм си подредила живота около тази ми особеност (зимата плътно в автомобила, лятото на климатик) и се чувствам чудесно.

# 207
  • Пловдив
Ами ето, аз например съм ок на сняг, - 25 ме прави щастлива, карам си ски и се радвам. И децата си влача. Малкия ми син вечно с дихателни проблеми, подозирам от свинския въздух в Пловдив, на Снежанка при - 15 не кашля изобщо, едно изкашляне не се чува.

# 208
Нося вълнени чорапи и ботуши подплатени с агнешка козинка. Пазят до 15 мин.
Ако и агнешката козина не ти помага, може би е проблем с липса на витамини (магнезий, калий или Д) или пък някакво състояние, което стеснява кръвоносните съдове? Аз съм с ниско кръвно и проблем на щитовидната жлеза, което автоматично води до студени крайници, но с агнешка кожа и дебела подметка, която да пази от ледения под, мога да изкарам доста време.

Има едни пакетчета с метална пластинка, пълни с някаква течност от натрий, които топлят ръцете през зимата, може би са измислили нещо такова и за краката.

Нали знаете: "Няма студено време, има неподходящо облечени хора."  Simple Smile

# 209

Има едни пакетчета с метална пластинка, пълни с някаква течност от натрий, които топлят ръцете през зимата, може би са измислили нещо такова и за краката.

Има подгряващи стелки за обувки с батерии. Професионалните (за алпинисти) са доста скъпи, но знам, че има евтини варианти по немските магазини, а май и в Лидл по едно време пускаха.

Общи условия

Активация на акаунт