Как да се обличаме по време на студ?

• 63 256
  • 571
  •   1
Отговори
# 90
Жилетка имам и я разкопчавам. С нея, риза  и обикновен потник + не особено дебело яке  ми е ок.
В БГ отдавна зимите са меки, а споменаването на вълна е свързано с пуловерите на баба.
Рядко се намират, скъпи са и т.н.
Така, че е нормално. Peace

# 91
Дайте ми съвет за ледени крайници !  Flowers Rose
Само за пет минути отвън в това време и краката ми замръзват и започва режеща болка.
Вълнени чорапи, термочорапи, агнешки стелки, импрегниращ спрей за обувки, гел за затопляне, гинко билоба, ВСИЧКО пробвах ! Нищо не помага !  Sad
Бях ползвала едни затоплящи стелки за еднократна употреба- супер бяха, ама няма как да си слагам всеки ден, много скъпо излиза.
После си купих затоплящи стелки с акумулатор - дефектни ли бяха, не знам, ама нищо не правят.
Гелът за затопляне също е трагедия- хем краката ти остават ледени, хем парят и боли двойно....
Агнешките стелки вършат някаква работа, ама доста слаба.
Материалът и броят на чорапите няма значение. Видът обувки при мен също...
За ръцете си купих едни джобни грейки - много са добри, но за 30 мин. изчезва ефектът. Жалко, че не мога да ги пъхна в обувките си, щях да съм на седмото небе !

# 92
  • София
Авторката на темата ако е рускиня, то аз съм камбоджанка.  Laughing
Това обида ли беше? Laughing

Другото, което много ме радва тук, че има малки магазинчета, които продават дрехи на ишлеме, и там намирам чисто вълнени прекрасни дрехи на съвсем прилични цени. В нашия край не съм открила все още такива, но в София знам няколко.

И аз имам леко съмнение, че си рускиня, но само заради перфектния ти български.
Иначе, впечатленията ми за рускините са, че са доста зиморничави и се обличат топло, за разлика от мнозинството българки.
Може ли да споделиш адреси на такива магазини за вълнени дрехи в Сф.

# 93
Например, всеки ли в България знае, че ако му премръзнат сериозно краката веднъж, после ще замръзват и при най- лекия студ?
Аз лично това не го знаех, но обяснява много, защото дори и 5 градуса да е краката ми замръзват ако ще и с вълнени терлици да съм(от тези до глезена), а като бях малка веднъж си играех в снега и не казах, че са ми се намокрили краката, за да остана по- дълго навън и после се бяха надули и посинели чак :Х и освен ако не си стопля краката- цялото ми тяло замръзва. Слушайте рускинята тя знае!
Между другото имам въпрос пак към руското женско съсловие- когато търся неща свързани с руска мода през зимата, все виждам жени с чорапогащници (които според моето скромно мнение са прекалено тънки, въпреки че изглеждат плътни), поли до коляното и връхна дреха- палто- как, как, ама наистина как не замръзвате? или това не се носи по улиците, въпреки, че част от ключовите думи включва "sreetstyle". Наистина ми е интересно, защото обмислям ходене до Москва и Сан Петербург и то през следващата зима и искам да съм подготвена с нещо модерничко, но да топли, не мога да си представя как бих излязла облечена толкова леко, както описах, на мен и в България ще ми е студено, пък да не говорим за там :О:Х
ПС: ако на някой наистина му се занимава, ще бъда изключително благодарна ако има приложена поне една снимчица, за да се ориентирам по- лесно- Благодаря много!!!

# 94
Розичката, вероятно е да страдаш от слабо оросяване на крайниците. Раздвижване помага донякъде,  както и евентуално dry brushing (пусни едно търсене в гугъл).
Обърни внимание на дебелината на подметката и материала, от който е изработена - от обувка до обувка има огромна разлика понякога.  Peace

# 95
rozi4kata,да нямаш проблем с кръвообращението?ПробвалА ли си добавка с гинко-билоба? Мен само това ме спасяваше при студ-ама сега покрай детето или не остават пари ,или не се сещам.Иначе и аз съм почти като тебе.Нито естествена кожа,нито дебели чорапи или стелки помагат.Моите пръсти буквално побеляват,изтръпват и не ги усещам.Като се затоплят болят Sad
Момичета и аз Моля за съвет за обувки-такива ,които не се пързалят, спортно-елегантни.Кажете ,ако може марка,или вид.Какво носите,за да не се 'пързаляте'?Много съм 'чуплива' наистина,а съм спортист и всяка травма вече по-трудно се възстановява.Предстои ми много път -пеша и по автобуси докато стигам да университета. Мерси предварително!
Иначе за обличането-много ми е студено ,ама и се потя ,особено под мишниците Simple Smile Ужас пълен!Досега зимата все с потници карах и дебело яке.За първи път сега съм си взела пуловери-много ме дразнят,хем са с хубава кройка и меки,чувствам се като мишелин
 SadЧорапогащници или клинове под дънките не мога и да си помисля да обуя,не ги понасям .Поло-яките и шаловете ме задушават,понякога нося шапка и ръкавици.Та си мръзна-не от гъзария ,а от нетърпимост .
Половинката се навлича много-тениска,блуза с дълъг ръкав,суитчър,отгоре дебело яке,под панталона вълнен клин , вълнени чорапи 2 чифта с кубинките+шапка,шал и ръкавици.Не му пречи,добре му е.
Детето ми е потливо като мен ,излизат и пъпки или обриви,ако се претопли.Е,слагам боди и чорапогащник под дрешките,но от бебе е по-леко облечена от останалите дечица.

# 96

И аз имам леко съмнение, че си рускиня, но само заради перфектния ти български.
Иначе, впечатленията ми за рускините са, че са доста зиморничави и се обличат топло, за разлика от мнозинството българки.
Може ли да споделиш адреси на такива магазини за вълнени дрехи в Сф.
Благодаря много, не ми е перфектен, от време на време правя грешки, но се старая. Embarassed
Магазините, единия беше някъде на Графа, в един двор, казва се Яна, оттам се сдобих с прекрасен вълнен пуловер, не беше на ишлеме, но май, оутлет беше. А другия на Пет кюшета, точно зад автобусната спирка за да пътуваш към Пирогов, имаше едно такова магазинче с пуловери и жилетки на ишлеме. И още едно подобно някъде на Цар Асен. И още едно, не знам дали го има все още, не помня, как се казва онази малка уличка, Позитано може би, тя минава покрай Хепи, които до Св. Неделя, отляво, и там има едно магазинче за биодобавки и до него въпросното с пуловери, но напоследък имаше само мъжки. Ето тези, които знам, но, мисля, че са доста, просто трябва да се обръща внимание, пуловерите са изложени по витрините.
Omion, ти ме озадачи, половин час се ровя вече из руския интернет, и, наистина, почти няма снимки на обикновени хора по улиците, не знам защо, това което виждам или са някакви снимки на мода, която става само за тези, дето се возят с коли, или на някакви фрикове.   Има и млади гъзарки, които са облечени несериозно, но не ги пропоръчвам като ориентир. Laughing
Обикновени хора изглеждат така

или така

децата

мъжете

Като цяло, трябва да е нещо подобно плюс шапка-шал- ръкавици.

Трябва да имаш предвид,че зимата в Москва обикновено става киша под краката, и трябва да имаш много здрави обувки, апрески стават. А в Питер климата е по- влажен.
Другото, което е от значение, че заведенията са много скъпи, и не става да се топлиш по кафенета постоянно, а, значи, ще обикаляш из улиците и ще мръзнеш.

# 97
  • София, България
Здравейте, нова съм в темата, но ви прочетох и ви следя, понеже съм много зиморничава.

rozi4kata,да нямаш проблем с кръвообращението?ПробвалА ли си добавка с гинко-билоба? Мен само това ме спасяваше при студ-ама сега покрай детето или не остават пари ,или не се сещам.Иначе и аз съм почти като тебе.Нито естествена кожа,нито дебели чорапи или стелки помагат.Моите пръсти буквално побеляват,изтръпват и не ги усещам.Като се затоплят болят Sad
Момичета и аз Моля за съвет за обувки-такива ,които не се пързалят, спортно-елегантни.Кажете ,ако може марка,или вид.Какво носите,за да не се 'пързаляте'?Много съм 'чуплива' наистина,а съм спортист и всяка травма вече по-трудно се възстановява.Предстои ми много път -пеша и по автобуси докато стигам да университета. Мерси предварително!
Иначе за обличането-много ми е студено ,ама и се потя ,особено под мишниците Simple Smile Ужас пълен!Досега зимата все с потници карах и дебело яке.За първи път сега съм си взела пуловери-много ме дразнят,хем са с хубава кройка и меки,чувствам се като мишелин
 SadЧорапогащници или клинове под дънките не мога и да си помисля да обуя,не ги понасям .Поло-яките и шаловете ме задушават,понякога нося шапка и ръкавици.Та си мръзна-не от гъзария ,а от нетърпимост .
Половинката се навлича много-тениска,блуза с дълъг ръкав,суитчър,отгоре дебело яке,под панталона вълнен клин , вълнени чорапи 2 чифта с кубинките+шапка,шал и ръкавици.Не му пречи,добре му е.
Детето ми е потливо като мен ,излизат и пъпки или обриви,ако се претопли.Е,слагам боди и чорапогащник под дрешките,но от бебе е по-леко облечена от останалите дечица.

Ако мога да дам съвет за обувките, които да не се пързалят, тази година преоткрих едни апрески - хем топлят много, хем не са от най-грубите, хем не се пързалят, хем са удобни и се връзват цветово с гардероба ми. Иначе имам още куп боти и ботуши, но никои не ми държат толкова топло и повечето се пързалят много. Водят се юношески, но си има номерация и всичко.

Скрит текст:

# 98
  • София
Вярно много луд народ има. В София в момента е -20, в рамките на половин час видях две девойки с клин и дънки до глезените, гола част и кожени кецове. И якенца до кръста, разбира се. Лицето на втората имаше вече морав цвят.

# 99
на девойките кръвта им кипи  Wink Grinning

# 100
  • София, България
И аз се мисля за девойка на 21 съм, ама честно казано гледам да не мръзна хаха  Whistling

# 101
Най ме радват из офисите.
Лятото климатикът бичи на 18, направо те прерязва, а зимата отоплението на 28.
Защо бе, джанъм? Thinking
Защото служителите не плащат сметките Mr. Green

Абе аз пак не го разбирам... Ние не плащаме сметките в офиса, но над 24 градуса зимата си е задушно. И под 20 лятото си е студено.  Confused

Аз в такива офиси не съм стъпвала. Но, за такива амплитуди мнението ми е: Обикновено, ако е разрешено да не се спират климатиците, се зарежда една базова температура от 20 градуса и не се пипа (целогодишно). Ако климатиците се спират, се получава това-ту топло, ту студено, защото се играе с дистанционното, за да се наваксва-да се отопли, защото сградата много изстива, или да се охлади, защото сградата е като пещ.
ПП. Девойки са 16-18 -годишните, след 20-те къде се врете у девойките? hahaha

# 102
  • София/Севлиево
Е,то е вярно,че на девойките кръвта им ври.Едно време и аз бях така,ама като родих детето и нещо ми стана-почнах да треперя още при нула градуса.Да не говорим,че шапката ми е постоянно на главата от октомври до април.Дори в сравнително топли дни я нося,ако я махна се разболявам и стигам до АБ Sad

# 103
Според мен просто нямат други дрехи, а и опит в студове.
Моята девойка няколко години мрънкям, че всяка жена трябва да има едни сериозни обувки(не кубинки и кецки) и връхна дреха за сериозни студове.
Глас в пустиня, все ми се обясняваше как не и студено. 
Миналата година едвам се наложих за подарък да и купим обувки.
Тази си купи в началото на зимата лачени кубинки и в първите дни на студовете беше го обула. Mr. Green
Сега я гледам и вълнения пуловер носи, и вълнени чорапи, та си купи покрай Коледа топло и по-дълго  яке.

# 104
  • София, България
Най ме радват из офисите.
Лятото климатикът бичи на 18, направо те прерязва, а зимата отоплението на 28.
Защо бе, джанъм? Thinking
Защото служителите не плащат сметките Mr. Green

Абе аз пак не го разбирам... Ние не плащаме сметките в офиса, но над 24 градуса зимата си е задушно. И под 20 лятото си е студено.  Confused

Аз в такива офиси не съм стъпвала. Но, за такива амплитуди мнението ми е: Обикновено, ако е разрешено да не се спират климатиците, се зарежда една базова температура от 20 градуса и не се пипа (целогодишно). Ако климатиците се спират, се получава това-ту топло, ту студено, защото се играе с дистанционното, за да се наваксва-да се отопли, защото сградата много изстива, или да се охлади, защото сградата е като пещ.
ПП. Девойки са 16-18 -годишните, след 20-те къде се врете у девойките? hahaha

Всеки с мнението си. Има жени на по 60-70 и се смятат за девойки   Wink

Общи условия

Активация на акаунт