Как да се обличаме по време на студ?

• 63 330
  • 571
  •   1
Отговори
# 225
Тайна,и аз съм като дъщеря ти от малка-слаби капиляри казваха на майка-постоянно бях със синини(и още съм).
Ледените крайници ,обаче са ми от тийнейджърка-ръцете не толкова ,колкото краката.
Освен Гинко билобата,се сетих че ми е по-добре в обувки, по -широки при пръстите -да си ги раздвижвам .Обуването на няколко чифта чорапи ме обездвижва и влошава проблема.
Спорт при мен не помагаше-явно ,защото ми е  ежедневие ,но силно го препоръчвам Simple Smile

# 226
Всеки се облича според начина на живот, работата и мисията, която я приел за деня...
Едни тичат за здраве, други тичат към гарата да спират влакове, трети тичат по "срещи"....Е как да си сложат всички  еднакви одежди, че да са и спретнати удобно, подвижни топли и секси.
Няма как... а и здравето, възрастта и амбицията са различни в хората.
Едни залагат на здраве, други на възможности, трети на перушина за да ги забележат.

-------
Закуската сутрин е задължителна в зимния сезон
-----------------------------------------------------------

Моля да ми кажете , ако утре имате важни срещи  в три институции, как ще се облечете ? 
С валенки на чук и гег  ?   Joy   

# 227
  • България-Швейцария
Е как не видя? Обличат се в кола/климатик, изобщо не стъпват по земята и не си подават носа навън.  Simple Smile
Никак не е смешно, Александрия.
Аз отдавна не съм толкова зле, но моя роднина дори не е нужно да излиза навън - със самото идване на зимния сезон и по-ниските температури се подува и целите й ръце са в рани. Преди няколко години дотолкова се беше влошила, че един лекар спомена и ампутация при липса на подобрение, психически да се настроела, че може и дотам да се стигне.
Много е лесно отстрани и като нямаш проблеми.

# 228
  • София

Моля да ми кажете , ако утре имате важни срещи  в три институции, как ще се облечете ?  
С валенки на чук и гег  ?   Joy  

"Валенките чук и теК" ги видях със собствените си очи: културното аташе на едно посолство на прием при посланика на същата страна. Седна си като пич в гардеробната, извади си "цвичките", смени обувките и си влезе на приема. А аз, будалата, с кожени ботуши до колене...поне бяха равни, та не брах срам като "за рускиня", за които разказваха, че ходели на токчета на работа и в най-страшните студове. С коли, за разстояния 500 м от тях.

А за "важни срещи в три институции": с кола.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 11:43 от Sharky*

# 229
Освен качествените дрехи, от изолиращи съвременни материи, на слоеве, със залепени отгоре шевове, трябва да се обърне внимание и на храната
Няма да ти е топло ако си ял мюсли сутрин
Но два резена бекон помагат

"Няма лошо време, има лош избор на дрехи"
Или нещо подобно беше цитатът

За здравословни проблеми обаче не знам
Там си трябва професионална помощ

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 11:33 от Анонимен

# 230
Палто от естествена кожа, закриващо дупето. Сегашното ми е от лисица, десета година го нося.
Падне ли първият сняг го обличам и го нося до края на март, или докато е студено. Ама изглеждала съм смешно, като раздадено ми било, нали ми е топло- носете си късите кожени якенца и треперете. Сега си купих пухенка, топли, но не можах да се пречупя и пак си обличам палтото. На краката- домашно плетени вълнени чорапи. Понеже работата ни позволява, колежките нахлузват върху ботушите си рязани ръкави от плетени блузи- става като калци. Шапка, шал, ръкавици, без чорапогащник, перфектно ми е.

# 231
  • София
Е как не видя? Обличат се в кола/климатик, изобщо не стъпват по земята и не си подават носа навън.  Simple Smile
Никак не е смешно, Александрия.
Аз отдавна не съм толкова зле, но моя роднина дори не е нужно да излиза навън - със самото идване на зимния сезон и по-ниските температури се подува и целите й ръце са в рани. Преди няколко години дотолкова се беше влошила, че един лекар спомена и ампутация при липса на подобрение, психически да се настроела, че може и дотам да се стигне.
Много е лесно отстрани и като нямаш проблеми.

Смешно ми е, защото тези, които се обличат в коли и климатици, споделиха, че не могат да понасят да са навлечени с по 5 ката дрехи, вълнено е абсурд да сложат, защото ги бодяло и се изприщват само от мисълта да обуят чорапогащник под панталона или да си сложат шапка. Наистина, при толкова много непоносимости, какво друго им остава, освен да не си подават носа навън.

# 232
Освен това, аз не видях с какво и как да се обличат хората. които не ходят на ски, не ползвает Декатлон...
В центъра на града и по работа не мога да си облека екипировка, естествено  Grinning При много ниски температури ходя с агнешка кожа- палто до под коленете, вътре в кожените ботуши такива стелки и шапка. В много студените райони направо с Moonboots или ботуши от планинска коза, но в града досега не ми се е налагало.

На ботушите обръщам особено внимание- дебела кожа, дебела подметка с грайфер и да не са тесни. Преобувам се, ако трябва да съм с официални някъде. Децата обичат да са навън и не мога да подтичвам на ток след тях следобед; лятото няма значение, но зимата си е направо опасно. За щастие живея сред практични хора и правят предимно така.

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 12:17 от Анонимен

# 233
....но с грозни, груби, мъжки обувки няма да тръгна, колкото и да замръзвам !
...

Hug

Освен това, аз не видях с какво и как да се обличат хората. които не ходят на ски, не ползват Декатлон/леле, това не знаех дори, че го има Laughing/, и най-вече няма къде да си държат ескимоската екипировка 360 дни, след петте дни в годината, когато евентуално биха я ползвали.

Не всеки е сложен за красота на работното си място, че да му се налага да прави жертви в името на красотата. Някои се обличат с цел да им е топло и сухо    Peace

п.п.
Кое е ескимоска екипировка - 1 палто или дебело яке, 1 шапка, 1 шал, 1 ботуши ли?

# 234
 Simple Smile Коли, коли, обаче на колеги масово им изпозамръзнаха колите и тръгнаха пеш

# 235
освен замръзнали коли доста хора няма да извадят колите докато не се изчисти до асфалт навсякъде

# 236
  • София
Всички в семейството сме облечени в топло и удобно облекло. Който първи се прибере от работа, затопля апартамента.

# 237
  • София
"От студ умри, гъзар бъди."   Rolling Eyes

# 238
И с кола да се придвижваш, нали все се налага да преджапаш някъде. Неподходящи обувки стават на г*з с все краката точно за половин пряка. Днес реших, че не е студено и излязох с кожени боти. Изобщо не прецених, че по улиците ще има стичащи се реки и киша до глезените. Паркирах на една пряка от целта и горчиво съжалих. За следващото излизане вече бях с обувки с мембрана. Дали ми дремеше къде стъпвам. Wink

# 239
Абсолютно не мога да разбера, защо хората са толкова категорични, при тях или черно или бяло. Обувките според тях или красиви или топли, но грозни, вълнените дрехи са дебели и бодливи, а синтетичните са красиви, шапките не им отиват, значи по- красива е без шапка (а по- красиво от менингит точно няма  Laughing). Има и обувки и дрехи, които хем са топли, хем са елегантни. Аз вече споменах немските ботуши, не е задължително да ходиш в офиса с декатлонски, но те са прекрасни за разходки. Просто човек трябва да се замисли за това, и да отдели време и някои средства за да му е удобно и красиво. А хората сякаш не ги касае това, сякаш някой друг ще замръзва, а не собственото им тяло, по- скоро ще дадат пари за купони, цигари и глупости, и голи ще се разкарват на студ, отколкото да се погрижат за себе си. Много ми е чудно това мнение, че студовете ще са само няколко дни. Все едно да отидеш в друг град за няколко дни без да си осигуриш спането и яденето, ми нали е за няколко дни само... А следващите зими няма ли пак да има тези "няколко" студени дни, не е ли по- хубаво да си подготвен за това?
Аз сега се замислих дали да не си поръчам едни апрески от Спортдирект, щото ми останаха едни пари в сайта, и не знам, как да ги оползотворя. Те ще пристигнат чак в края на януари, и може вече и няма да ми трябват, но да съм спокойна че си ги имам и за после.
Така стана с гумените ми ботуши. В Созопол рядко вали, но понякога не мога да излезна от вкъщи, че водата е по глезени, няколко години се мъчих, после ми писна и си взех едни красиви гумени ботуши с есенни листа по тях. Да, заемат известно място в гардероба, и може би ми трябват два пъти в годината, но тези два пъти ще съм спасена.

Общи условия

Активация на акаунт