Десети клас 2018/19

• 110 936
  • 709
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Тинкърбел, на зелена  Grinning

Глобата за лична карта мисля е 20 лв. Но не помня колко беше давността ѝ. Някой път това дали ще те глобят или не зависи и от настроението на служителите в паспортна служба.
А и някой път наистина се налага да имаш лична карта на тази възраст.  Peace

# 91
Бети, Косето нали свиреше на пиано, мислех че поне децата слушали и свирещи са застраховани от това, ама явно не би. Мишето поднови заниманията си по пиано, след 3 години прекъсване, и това определено успява да я уравновеси от многото и тегаво за нея учене по английски.
И още свири, макар и с намалено темпо. Участва си в коледния концерт, ще участва и в този за края на годината. Освен това, понеже с още едно момче са най-напредналите ученици на госпожата, ще участва и през ноември в специален концерт по случай някаква голяма годишнина на читалището.
Тинкърбел, не беше ли розова?  Simple Smile Не ти е лесно. Аз се успокоявам, че само още веднъж ще минавам през пубертета, ако оцелея този път...
Днес имаме родителска среща...

# 92
  • столицата
Рецептата е зелена,хапчетата-розови,а жълта е книжката Laughing,с която според градските легенди се удостоверява психическото състояние.

# 93
мили мами, някоя отвас да е наясно къде да проверя резултат от областен на НОМ 2017, защото от училището се оправдават, че не са им изпратени, в РИо софия няма информация, а и в петък никой не си вдига телефона, и дали някой е наясно при оцветяване на чертеж с цветен молив дали ще анулират работата на детето и може ли да се успорва тази анулация някъде?
благодаря  bouquet

# 94
Голямо затишие в темата.
jolie21, дано да си намерила отговор на въпросите си. Аз не мога да помогна.  Peace
Нашата родителска както обикновено беше почти безсмислена. Пак не се появи учителката по математика. Но класният обеща да й предаде, че искаме да виждаме контролните. Аз го помолих, но бях подкрепена само от една майка, другите не реагираха. Той обаче каза, че вече имало нареждане да не дават контролните на децата да си ги носят вкъщи. Имат право обаче да ги снимат с телефоните или да ги ксерокопират в училище.
"Най-важно" на родителската среща беше да се съберат парите за летния курс по френски - 360 лв за две седмици - не е задължителен.

# 95
  • София
Моля, дайте съвет за проблема с пърхута в тази възраст. Добре, от хормоните е, ама трябва да има и решение. Аз не съм го намерила.

# 96
  • Пловдив
Моля, дайте съвет за проблема с пърхута в тази възраст. Добре, от хормоните е, ама трябва да има и решение. Аз не съм го намерила.

При нас се получи, след като открих подходящите шампоани, които редувам. Но първо започнах със Здраве, синя опаковка, мисля, че пише форте. Сега редува шампоан Здраве /бял/ и Дав /за пърхот/.
Борбата с акнето я водим с почистване на лице, измиващ гел и от време на време с домашна маска за лице с куркума, мед и прясно мляко. Но положението не е много страшно, педи това ползва Зинерит.  Peace

# 97
Ние също решихме проблема с пърхута, използвайки шампоан "Здраве", всички разновидности. Смени ли го, пърхутът се пояеява пак. Открих, че напоследък яде много шоколад и пъпките пак се появиха.

# 98
  • София
Против пъпки тийнейджъра използва пяна за измиване на лицето, тоник за стягане на порите и лекуващо кремче. Има сравнително малко, най-вече по челото му излизат, но се борим. Наистина от шоколад се влошава положението. За пърхот - имаше по едно време миналата година и му купих един шампоан от аптеката - на Клоран, с божур, за чувствителен скалп.
Бети, френски ли ви е вторият език?
Нашата родителска за 2-рия срок предстои.

# 99
Да, френски. Мисля през лятната ваканция със сестра ми малко да се позанимават, да има някаква представа от този език, че досега не се е сблъсквал с него.

# 100
  • Чукарландия

Какво ли не сме пробвали против пърхут - с шампоан Здраве имаше само временен ефект, ползвали сме и Себамед, противопърхутен и какво ли още не... Единственото, което помогна е противопърхутния шампоан на Rene Furterer, Melaleuca - страхотен, нежен към скалпа, не само премахва пърхота, но и прави косата мека, блестяща, супер е. Има два вида: за Сух Пърхот и за Мазен Пърхот, зависи какъв е  пърхота. На мойте синковци им беше сух пърхота, но вече наистина нямат. Наистина работи. Peace

# 101
  • Бургас
моят младеж беше с ужасен пърхут
никакви шампоани не помогнаха, но намерих това лечение в интернет и направо се оказа вълшебно, за 1-2 седмици нямаше и следа от пърхут
купувате от аптека  таблетки Нистатин или Низорал - мисля, че са за гъбички, 2-3 таблетки се стриват и разтварят в малко вода и с тази вода се облива косата, хубаво се втрива в скалпа и после не се изплаква, направо се оставя така да изсъхне върху косата, така няколко дни, при нас точно 3 пъти правихме, и то не последователни дни, и пърхутът изчезна

# 102
Здравейте, дами!Някоя от пловдивските мами знае ли по какви критерии избират децата за немска диплома в ЕГ"Пловдив"?

# 103
  • Пловдив
Здравейте, дами!Някоя от пловдивските мами знае ли по какви критерии избират децата за немска диплома в ЕГ"Пловдив"?

За каква немска диплома става въпрос? В ЕГ "Пловдив" няма такива паралелки, както е в НЕГ в София.

# 104

За каква немска диплома става въпрос? В ЕГ "Пловдив" няма такива паралелки, както е в НЕГ в София.

За DSD

Общи условия

Активация на акаунт