Връзка от разстояние

• 14 251
  • 254
  •   1
Отговори
# 90
Виж, авторке, може да ти звучи като клише, но любовта изключва страха от обвързване.
Изключва всякакъв страх по принцип.

# 91
  • Бургас
А майка му знае ли, че си разведена с дете? Защото проблемът може да се корени и там?
Мисля, че няма как да опознаеш някого само с две срещи на седмица. Казваш, че ти е помагал, но освен с пари и да му поплачеш на рамото, с какво друго ти е помогнал? Завел ви е на лекар теб, детето, напазарувал ви е, измил ти е колата,, донесъл ти е топъл чай, цветя, какво?
Вашата връзка ми прилича на детска задявка. Всичко е цветя и рози, но в един момент може да се окажеш влюбена в представата за него, не в реалния човек.

# 92
Авторке, в никакъв случай не заживявай при майка му. По-добре не се събирайте да живеете заедно тогава и си прави изводите за в бъдеще. Не забравяй, той е живял с нея 40 години, а с теб нито ден все още. Представи си кого ще слуша, ако се съберете под един покрив.
Не те съветвам да го водиш и при родителите си. Големи хора сте, трябва да сте самостоятелни, ако ще живеете заедно и особено ако ще създавате общо дете. Бабите могат да помагат, вие на тях също, човешко е, хора сме, но трябва да живеете отделно.

# 93
Не съм изчел всичко написано, сигурно някой го е казал, но има ли желание, ще се намери и начин. Всичко друго е прах в очите.

# 94

Ама, тя иска съжителство. Той се дърпа.

ами и той не е ясно дали се дърпа, защото тя му е казала, че бракът е грешка и тн. може пък човекът да се съгласи, ако нещата се поставят ясно и точно. много е възможно да я обича и просто малко да го е ударил по инерция. не всеки мъж е супер нахъсан да предлага брак, ако възката така и така е хубава. да му каже, че иска, че го обича и има потребност да заживеят като семейство, да имат деца и тн  в прав текст.

# 95
  • Варна
Всъщност, аз я разбирам.
При тежък развод жив мъж не искаш да видиш, какво остава да мислиш пак за съжителство?
Тя е на 30, за къде толкова да бърза?
2 пъти в седмицата ангажирана приятно и през останалото време свободна да обърне внимание и на себе си, и на детето, и каквото още реши- какво лошо има?
Не казвам, че е лошо, а че не е сериозна връзка.

# 96
Преди няколко часа бях афектирана и дори съжалявах, че публикувах темата. Но си седнах на дупето, изчетох всичко и лека-полека се поуспокоих. Картинката се изясни в главата ми. Благодаря на всички, които писаха и взеха отношение по моя проблем. Вече знам какво трябва и ЩЕ направя. Извинявам се, ако съм реагирала остро на някой коментар ( някой беше писал, че подскачам като ужилена  Mr. Green ). Ще говоря с моя човек и нещата ще се решат. Ако до сега не съм повдигнала сериозно проблема то е било, защото съм се страхувала от отхвърляне и отказ, но съвсем наясно си давам сметка, че в противен случай си заравям главата в пясъка. На всички, които казаха, че приятелят ми  несериозен, страхлив, нерешителен и т.н. искам да кажа, че може би е така, но аз съм го приела точно такъв, какъвто е, с всичките му качества и недостатъци, както и той мен. Другото нещо, което държа да подчертая, е че е бил винаги до мен при нужда - и с пари, и със съвет, и със съдействие под всякаква форма. За детето ми е направил повече, отколкото родният баща. Може да съм емоционална, но не съм глупачка с розови очила и мога ясно да направя разлика между залъгалки и реални действия. С риск да се повторя пак ще кажа, че той е човек, за когото си заслужава да се боря. Но стига съм ви занимавала вече с мен, ще действам. Благодаря още веднъж, момичета! Хубава вечер на всички  Hug

# 97
Аманче, проблемът е, че след 2 години връзка той не е поискал да променят нещата и вместо 2 пъти седмично да се срещат като тийнейджъри, да заживеят заедно. За брак не става дума. Авторката каза, че имал страх от обвързване. Милият! На 40 години е сериозно обвързан с мама, та как да не го е страх от обвързване с друга жена?

# 98
С риск да се повторя пак ще кажа, че той е човек, за когото си заслужава да се боря.

miss_m, не се бори, ако някой трябва да тича след някой, нека той е този, който тича след теб  Peace

Най-добре е и двамата да искате едно и също, и нещата да стават по естествен път.

# 99
Аз смятам, че без да говорят директно, тя ясно да заяви за своите нужди и желания, и той да каже как ги вижда нещата и какво ще предприеме, не е редно да го съдим човека и то от два три параграфа.

И на мен ми се иска за много неща моят мъж сам да се сеща, това е най-големият проблем, който имам с него. Но пък досега не е имало случай да съм казала и да не го е направил. Заради това намирам умението спокойно, внятно и категорично да заявиш какво искаш за много важно в една връзка. Така и двамата души са наясно и няма хък мък. Също така е много важно човек да е готов за най-важните неща да си вдигне чукалата при несъвпадане на желанията.

# 100
  • Бургас
Май го сравняваш с бившия си мъж и ти се струва, че едва ли не е принца на бял кон.
Дано не се разочароваш.

# 101
  • Mars Hotel
С моя приятел също имаме връзка от разстояние вече 2.5 години. С него сме и в различни държави обаче. Аз също имам предишен брак, от който имам дете. Виждаме се за по седмица-две на около два месеца, грубо казано, и почти никога на неутрална територия. Изключение правят само почивките ни. Още от момента, в който стана ясно, че нещата при нас са сериозни, започнахме да обсъждаме общите ни планове за бъдещето, с ясни стъпки и срокове. Защо не говорите за тези неща? Ако те е страх, че ще се отдръпне или ще се уплаши, за какво ти е изобщо този мъж?

# 102
  • София
Ти си голям оптимист, поздрави за което, но с притеснение....... Hug
2.5 години да си говорите как ще се съберете, като се виждате на двата месеца в жилище на родители, е същото като резултат от не обсъждането от тях, но пък те се виждат 2 пъти в седмицата, което е доста по- добре с оглед запазване на физическата и емоционална близост.

# 103
  • Mars Hotel
Това за моя пост ли се отнася? Ако е така, виждаме се в собствените си жилища - никой от нас не живее с родителите си от много години. Споменах, че сме в различни държави - няма как от днес за утре да се преместим при положение, че с малко дете не мога да се изнеса от България току-така, а той има дисертация за писане. Както и да е, темата не е за мен, просто исках да споделя опит с авторката и да кажа, че за връзките от разстояние комуникацията е фундамент.

# 104
  • Сф
Не бих нарекла подобни отношения сериозна връзка.Още повече и срещите на неутрално място.Предполагам,че този човек е удовлетворен нещата да са така и няма да иска промяна.За мен той не е поел никакъв ангажимент към теб и детето.Просто си прекарвате добре и толкова.Не мога да повярвам, че тези отношения са ти достатъчни.Дано скоро излезеш от тази илюзия, защото виждам, че вече не ти е достатъчно.Слагай картите на масата.Въпреки, че би трябвало той да го е направил вече, ако искаше да сте постоянно заедно.Живота не е само розови преживявания, а и отговорности.Като такива дребни неща да се напазарува, да се заведе детето на градина/училище, да се планира общ бюджет и още и още..да се будиш до любимия човек всеки ден също не е за пропускане..😀

Общи условия

Активация на акаунт