Четвърти клас - 2

• 71 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Мили мами, когато е Състезанието Питагор?

63 точки на Кенгуру добре ли са?

Благодаря ви!

# 391
Мили мами, когато е Състезанието Питагор?

63 точки на Кенгуру добре ли са?

Благодаря ви!
Питагор е на 14.05.
63 точки са 63% от максимума. От 6503 явили се деца 1514 имат над 63. Зависи за какво дали е добре?

# 392
 maria77bg я кажи сега за СМГ матурите като оценка влизат ли или не? Или само трябва да си се явил? Вече всичко ми е на каша  Crazy

# 393
maria77bg я кажи сега за СМГ матурите като оценка влизат ли или не? Или само трябва да си се явил? Вече всичко ми е на каша  Crazy
НВО не е балообразуващо за СМГ, но пък трябва да се е явил на НВО, като не е изрично споменато НВО по математика, а пише само НВО Simple Smile. Оценката от НВО по математика е решаваща само ако 130-тото и 131-вото дете имат еднакви балове, еднакви точки на ОМТ, еднакви точки на Модул 2, еднакви точки на НОМ и еднакви точки на ЕК. Е чак тогава детето с по-висока оценка от НВО ще е приетото Simple Smile.

# 394
И аз бях спокойна за НВО-то,  сега обаче учителките ще ги е страх да напишат с повече от една единица нагоре над НВО,  че щяло да има проверки и тн, и тн
Значи детето може да е учило за 6-ца, ако има точки за 4-ри в НВО, то учителката няма да се престраши да напише 6-цата, а ще сложи компромисната 5-ца .. А грешки могат да се правят мнооого и мнооого глупави #Crazy

# 395
  • София
Рая,би ли споделила линк към сайта с онлайн тестове и проверка

# 396
Бе и аз нещо такова разбрах, но вече ме обземат съмнения във всичко  Thinking То рейтинги, то чудеса
Благодаря ти  Hug

Ами глупави я, у дома си решават за секунди на спокойствие, ама там е друго
И все пак...доста са лесни  Rolling Eyes Спокойно  Hug

# 397
Вижте си Вътрешните правила на СМГ. Директно си ги изчетете, ако ви интересува кандидатстването там.
http://smg.bg/uploads/Pravila%20priem%20za%202017-2018%20new.pdf

Чл. 24. Ако след класирането по Чл. 23 все още се надхвърля държавният план-прием, то тези кандидати /с равните балове/ се класират в низходящ ред по резултат от национално външно оценяване по математика.

# 398
Рая,би ли споделила линк към сайта с онлайн тестове и проверка

Заповядай  Heart Eyes
http://www.bgtest.eu/?f=list_tests&class=4

# 399
  • София
Мен пък толкова ме дразни напъването на класната за въпросното НВО , защото явно имат  значение за оценката на госпожите, че чак се изкушавам да накарам дребното да ги оплеска Mr. Green Е, то няма гаранция и че без да го карам няма да ги оплеска , де Crazy  Но това нейното е вече доста дразнещо. Ако се полагаха толкова усилия да научат нещо тези деца, нямаше да има за какво да се притеснява #Cussing out
Моите диванета са с 5 години разлика. До скоро си караха като да са връстници. Интересуваха се от едни и същи неща, гледаха и играеха на еднакви игри, но баткото вече си пораства отчетливо и започва да се дърпа и да изолира дребното. Той страда, разбира се, и малко повече се дърлят сега, но такива са нещата от живота.
Никога не са се били, най-много подмолно да се дразнят и да си повишават тон Peace

# 400
  • София
Моите са с 8 г. разлика и пак се дърлят на моменти. Иначе много се грижи за малкия баткото ни. Но той си е вече мъж, така да се каже. Споко, колкото повече порастват, толкова повече ще се успокояват нещата Simple Smile

Иначе, при малкия ново двайсе. Днес и утре им правят някакви изпити за Компетентност по природни науки. Доколкото успях да разбера - анонимно, на PISA. 25 класа в България щели да го правят, произволно избрани, и ние сме изтеглили късата клечка Sad

# 401
Моят пък е с температура след зеленото
Вирус или прекалено вълнение

# 402
Мен пък толкова ме дразни напъването на класната за въпросното НВО , защото явно имат  значение за оценката на госпожите, че чак се изкушавам да накарам дребното да ги оплеска Mr. Green Е, то няма гаранция и че без да го карам няма да ги оплеска , де Crazy  Но това нейното е вече доста дразнещо. Ако се полагаха толкова усилия да научат нещо тези деца, нямаше да има за какво да се притеснява #Cussing out
И мен ме дразнят подобни неща.
Децата не са виновни, че някой си решил някого да атестира, като взема предвид техни резултати от едни смешни контролни в края на учебната година.
Не ме вълнуват никакви оценки, най-вече пък поставяни върху тестове, съставени от МОН-аджии - най- некадърната форма за преценка на знания. Нито пък нечия принципна субективна преценка върху нещо, наречено "знание".
Животът далеч не е БЕЛ и математика. Повече баланс е нужен. И повече свобода.

Иначе, при малкия ново двайсе. Днес и утре им правят някакви изпити за Компетентност по природни науки. Доколкото успях да разбера - анонимно, на PISA. 25 класа в България щели да го правят, произволно избрани, и ние сме изтеглили късата клечка Sad

Защо да е късата клечка? Да не ви зависи нещо важно от това?

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 12:31 от Judy

# 403
  • София

Защо да е късата клечка? Да не ви зависи нещо важно от това?

Защото им губят времето. Два дни по 2-3 часа. Не беше възхитен вчера, днес ще видим. Още повече, че имат спортен празник днес и утре, и те няма да участват, тъй като трябва да са на този тест Simple Smile

Друго нещо забелязах - онзи ден правихме тестовете от 2012 май, за да го видя как стоят нещата. Всичко ОК, обаче по ЧО - дупка, особено географската част. Викам му - дай ми атласа ви, за да ти покажа по картата кое къде се намира, защото явно не може да си ги представи нещата. И на какво попадам?!?! ние ползваме Атлас на изд. Просвета, който уж трябва да е съгласуван и одобрен от МОН. На втора и трета страница, една голяма карта на природните области на България. дотук добре, но всъщност това не е карта, а рисунка на карта, при това изключително неправилна - нито градовете са разположени на местата си, нито шрифтовете са коректни, въобще - една художествена измислица! И после се чудя, защо той ми пише, че главен град на Горнотракийската низина е Ст. загора - ми той Пловдив така е сбръчкан и с такива малки букви е написан. А при него по-силно работи визуалната памет. Писах на Просвета, постнах снимката и на ФБ страницата им - никакъв отговор. Смятам и към РУО да се обърна - не е допустимо да се публикува и издава атлас, без да се консултира с географ.

# 404
Мими 75, те специална подготовка ли ще имат за това препитване? Ако е така, значи пак го играем по тъча - принципно за това изследване децата следва да не се готвят специално. За да може да се изследва обективно тяхната училищна подготовка.  Sunglasses
Или тези допълнителни часове ще са само за препитването?
Между впрочем никой не може да ги задължи да участват в такова. Редно е хората у нас да са информирани, че изследвания се правят само с изрично съгласие.

Хубаво си направила, че си сигнализирала за гафа с атласа. Повече активни хора са нужни. От спането си страдаме.

Общи условия

Активация на акаунт