Четвърти клас - 2

• 71 765
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
И на нас се е случвало, платиха го
Но ако не бяха платили, какво, нищо... Деликатно е

# 361
Оф, аз знам, че трябва да го платя, ще мисля от къде и как. Въпросът е как да ги наказвам, какво да ги правя  #Cussing out

# 362
Ми удържаш си сумата от тях

# 363
Ми удържаш си сумата от тях
Гладни ли да ги държи? С какви джобни разполагат на тази възраст? И моята я бутнаха и чупи, никой нищо не е дал, добре че не беше скъп.

# 364
Да, ама те нямат от къде  Rolling Eyes Нямат спестени, освен да чакам до рождения им ден, които хич не еблизо. Оф, ще ме уморят тези същества. Как пък може толкова да се карат и да не се разбират. Все едно не са брат и сестра, ами смъртни врагове  Sick
Джобни им давам по лев, на кино и подобни ходят 2-3 пъти в годината, толкова мога да си позволя, изобщо нямат кой знае какви удоволствия, от които мога да ги лиша  Thinking

# 365
Е чак гладни
Но от спестени пари, подаръци и т.н. примерно

# 366
Е чак гладни
Но от спестени пари, подаръци и т.н. примерно

Не всяко дете има такива "доходи".

Цитат
а аз даже няма пари да го платя, нито пък те имат някакви  #Cussing out

Въобще финансовата санкция на тази възраст не е нещо, което е широко приложимо и дава някакви положителни резултати.

Джина, а те принципно така сериозно и често ли се карат? Всъщност това ли е основният проблем при вас? И какво ги провокира конкретно да се скарат?

# 367
  • София
Финансово на тази възраст няма как да се накаже дете. Аз наказвам със забрана за игра на компютър или телефон (тъй като изключително много ме дразнят), често му давам и сам да си избере наказание. За да видя дали е разбрал какво е направил.

# 368
Джина, първо поговори с родителите- предполагам, че  хлапетата вече са се извинили на детето. Възможно е за скъп телефон родителите да са направили застраховка, която да покрие ремонта, а ти сега излишно да се вкарваш във филми.  Като обясниш човешки, че нямаш откъде да вземеш пари, за да заплатиш ремонта на телефона, не вярвам да има неблагоприятен развой. Отделна тема е колко скъпи телефони трябва да имат 10- тина годишни хлапета.  Crazy

# 369
Точно това щях да пиша. Ако аз съм купила на моето за 100 лв, как да платя чужд за 1000 newsm78 Затова все набивам и аз да не пипа чужди неща ама...деца, за минути стават белите

# 370
Аз мисля да не плащаш нищо. Учителката е предупредила всички да не носят никаква скъпи телефони в училище
. Щом родителите са преценили друго, си поемат отговорността. Просто ако е необходимо се извини на другата майка, и й предложи да й дадеш до 20 лв-толкова струва ремонт на евтин телефон. Това е. Аз не съм виновна, ако някой иска да се хвали чрез децата си в училище

# 371
Ако някой счупи неволно телефона на моето дете (не ги носят в училище, но може да се случи на друго място), то за виновно ще смятам моето. В крайна сметка, да не го е давало. Всеки трябва да си пази вещите.

# 372
  • Бургас
Ако някой счупи неволно телефона на моето дете (не ги носят в училище, но може да се случи на друго място), то за виновно ще смятам моето. В крайна сметка, да не го е давало. Всеки трябва да си пази вещите.

И аз съм на същото мнение.
Джина, дано се разберете нормално с родителите.

# 373
И това подкрепям

# 374
  • София
Точно това си мислех през цялото време докато четях. Миналия срок едно дете беше седнало на чантичката на дъщеря ми и съответно екрана й се беше спукал. Нито съм търсила другата майка, нито нещо съм казала на детето. Платих си ремонта, оправихме телефона и в нито един момент не съм смятала, че друг има отговорност към това. Ако си беше пазила чантата, нямаше да стане така. Как пък никой не сяда върху мойта...Щом като чужд телефон е бил в ръцете на дъщеря ти, значи собственичката му го е дала, надали го е взела насила. Да, децата, трябва да понесат някакво наказание, за да си поемат отговорността, но чак пък ти да плащаш безумни пари за ремонт на телефон, чиято цена е несъотносима към действителността в училище, не смятам, че е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт