2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 186 975
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 840
Ето какво мога да ви кажа:
1. Паулин продава парцела за Оазис 8. Интерес е проявен от инвеститор с добро име.
2. Няма да се строи Оазис 10 на терена на бирената фабрика. Там ще строят Сиенит.
Кажете какво мислите сега?

# 841
Ето какво мога да ви кажа:
1. Паулин продава парцела за Оазис 8. Интерес е проявен от инвеститор с добро име.
2. Няма да се строи Оазис 10 на терена на бирената фабрика. Там ще строят Сиенит.
Кажете какво мислите сега?

Много се радвам за това.
А какво ще строи Сиенит?

# 842
Мисля, че жилищна сграда, но не съм сигурен. Няма да е 16 етажа със сигурност Wink

# 843
  • до най-прекрасния мъж
Това е супер.  Дано построят функционални,  качествени и смислени сгради.

# 844
Мисля, че жилищна сграда, но не съм сигурен. Няма да е 16 етажа със сигурност Wink

Многофункционална сграда жилища+магазини, мина на обсъждане в общински съвет Wink

# 845
Дано и в Тракия и бирената направят по-хубави проекти. В Тракия, където щеше да е оазис 8 ще е добре, ако го вземат от Олимпия. Макар, че интерес ще имат доста инвеститори, но за сега те строят с наи-много отстояние откъм улици и между самите сгради, имат достатъчно гаражи, надземни и подземни паркоместа дано продължават така и с новите проекти!

Последна редакция: нд, 09 юли 2017, 10:09 от BigmamaBigmama

# 846

Многофункционална сграда жилища+магазини, мина на обсъждане в общински съвет Wink

Браво! bouquet

# 847
# 848
?.Тук все още няма решение от нап.Проверката и е удължена до май2018.Сделки ще се изповядат както и се правят в момента.Оазис строй и прехвърлена на друга фирма която ще довършва започнатото.Името й .... имоти.???

# 849
Сделки надали ще се развалят, но ще си търсят парите, за които са измамени т.е. откраднати като задължителни данъци и др.такси. А освен това, никой не каза какви му са данъчните оценки на апартамента в оазис. Подочух, че имат много ниска оценка спрямо останалите нови сгради, което е странно за една и съща квадратура в един и същ район. Как ще е нормално и това нов монолит да има данък колкото 50 годишен панел. .. лудаа раотаа: ) Stuck Out Tongue Winking Eye

# 850
                 Здравейте, от около месец започнах да следя темата, върнах се от отначало, прочетох всички коментари, и честно ви казвам, съм не потресена, а направо смазана първо от злобата която лъха от повечето коментари. Самодоволството на някои от коментиращите е чудовищно...., въобще не им пука, че едни хорица там може да "изгорят", няма  капка съчувствие към тях, макар че повечето от тях са  взели кредити, за да осигурят дом за себе си и децата си, тъй като не са имали, като някои от пишещите "вуйчо владика" или  богати мама и тати.... На тях бих казала, живота е "въртележка", утре вие може да сте на тяхното място.
                   Второ съм поразена от "откровените глупости", които се пишат, като например, че апартаментите са се продавали за 1 000 лв., че ще се обявят всички сделки за недействителни, че задълженията на фирмата са 80-100 000 000 лв., че ще им вземат апартаментите, че фирмата е във фалит.....  Не желая въобще да коментирам мненията за гета, общежития, предимствата на новото строителство и панелките, тяхното събаряне и т.н
                  Искам да попитам, като има конкретно зададена тема и част от хората търсят помощ, не от "мното хубаво" това ли е начина да им се помогне в днешния достатъчно забързан и натоварен с какви ли не проблеми свят?  Съгласна съм, че всеки има право на мнение, но трябва да има някакви граници........., морални и каквито си харесате там други.
                  Другото, което исках да кажа, без да съм "адвокат" на фирмата, по никакъв начин е:
                  - От нотариалните актове, които съм видяла издадени от различни фирми на въпросния предприемач, никъде не прочетох, че с тях се продава апартамент, магазин и т.н  за  1 000 лв. С всички тях се продава вещно "право на строеж"  и ид.части земя, което е нормално да има данъчна оценка  около 1000 -3000 лв., по които се изповядват почти всички сделки /виж как се изчислява данъчна оценка в ЗМДТ/.
                  Някой, ще каже да ама пазарната цена е по-голяма, да съгласна съм, но искам да попитам кой от всички изброени в този форум, а и всички останали предприемачи /дори не само в Пловдив/ продава апартаменти след акт 16 и то по реални пазарни цени?  Занимавам се с имоти вече 17 г. и искам да кажа, че сделка изповядана на пазарна цена е голяма, ама много голяма рядкост. Така, че мили господа от НАП, прокуратура и т.н самосезирайте се!   
                  Всичко това е обществена тайна, и докато не се приеме всичко и всички сделки с недвижими имоти да се плащат само по банков път, мисията е напълно обречена.
                 - Относно плащанията в брой, "цирка" при абсолютно всички останали предприемачи е същия, с тази разлика, че за другите не съм виждала или поне аз не съм срещала такава наглост, парите за СМР на апартаментите  да се плащат по банковите сметки на членове от семейството.
                 Ето за това, мисля, че "господа тарикатите", следва да си получат заслуженото..... Тези пари фирмата не е отчитала, като не е издавала фактури за извършеното СМР на апартаментите, за  които лицата са закупили права на строеж.  Дори и да има издадени такива фактури, те са на доста  по ниски цени от това, което реално са платили купувачите. /това е също всеобхватна тенденция/.
                  Купувачите, обаче тези пари са ги платили и всеки има някакъв документ за това /квитанции, ордери, банкови извлечения и т.н, които доколкото знам имат доказателствена сила в съда/
                 Строителя, като не е отчел тези пари, няма как да си плати и данъците, но има начин да му ги начислят, като задължение, дали ще си ги съберат, обаче това е вече друга тема........, но.......времето, ще покаже.
                  Засега в търговския регистър фирмите не са обявени в несъстоятелност, доколкото разбирам ревизията е удължена, което означава, че размера на задълженията не е ясен, а и същите не са изискуеми....   
                 Това е което исках да кажа и дано съм помогнала на някои хора, поне от малко, малко да се успокоят.
                  Добра е публикацията в линка за недействителност на сделките, там също ставят ясни някои неща, още повече, че са дадени мнения на юристи.                                         

# 851
pipi.132414, браво, най-накрая някой да е толкова подробно изчерпателен и ясен. То от толкова злобари почти не се говори какво става наистина.

# 852
- От нотариалните актове, които съм видяла издадени от различни фирми на въпросния предприемач, никъде не прочетох, че с тях се продава апартамент, магазин и т.н  за  1 000 лв. С всички тях се продава вещно "право на строеж"  и ид.части земя, което е нормално да има данъчна оценка  около 1000 -3000 лв., по които се изповядват почти всички сделки /виж как се изчислява данъчна оценка в ЗМДТ/.
 Някой, ще каже да ама пазарната цена е по-голяма, да съгласна съм, но искам да попитам кой от всички изброени в този форум, а и всички останали предприемачи /дори не само в Пловдив/ продава апартаменти след акт 16 и то по реални пазарни цени?                                     
Явно ти ще можеш да ми обясниш, защото аз питам за не знам кой път - как се затваря сделката след като се продава само право на строеж? Накрая нали все пак трябва да се прехвърли и апартрамент, а апартамент имаме едва след акт 14 и оценката вече е различна от 1000 лева. Даже да се скрият довършителните работи и да се направят на черно, как купувачите получават нотариални актове за апартаменти на края? Защото това право на строеж е...нищ newsm78 За да могат да си имат имот трябва да имат нотариален акт, в който имотът е описан детайлно с идентификатор, съседи и т.н.

Иначе аз купих апартамент със 100% реални плащания. Предварителния договор беше на зелено, прехвърлянето на акт 14 и окончателното плащане бяха на акт 16. И беше платено всичко както е по закон, в нотариалния акт е записана истинската цена и има издадени фактури за всички платени пари (100% по банков път на името на фирмата). Явбно има такова животно, макар и в София Twisted Evil

# 853
И аз купих така с реални плащания, фактури и всичко по банка и не в София, а в Пловдив и така трябва да бъде! Още в предварителния ми договор на зелено пишеше сума, начин на плащане( на кой етап каква сума и какъв % е тази сума) и задължително плащане по банков път по сметката на фирмата!

# 854
  • Пловдив
И аз купих апартамент и сделката си мина на реална цена. Пак в Пловдив. И понеже е с кредит, нито банката, нито нотариусът бяха съгласни сделката да е на данъчна оценка. И всичко до последната стотинка мина по банков път.

pipi.132414 е реагирала много емоционално и всъщност не разбра, че въпросите по отношение на плащания и документация се задаваха именно с това да се помогне на тези, които са се хванали на хорото Оазис. За да знаят от тук нататък какво да правят и какво да изискват, за какво да следят, за да си получат жилищата, а не да останат излъгани. С пари, преведени по сметки на части лица и хвърчащи разписки, трудно ще докажат каквото и да е било. И дано не им се налага.

Общи условия

Активация на акаунт