2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 187 858
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Защото някои други банки не отпускат кредити за Оазисите. Дано никой не остане излъган и да изгуби пари. Че примери много...

# 211
Каквото и да си говорим, сигурно има далавера. Сравнете оазис 1,2,3 с 4-6,7.... парите са с огромна разлика.  Приципно след фалита на КТБ фирмата върти парите някакси без да ги държи в банка. Дано скоро всичко да се изясни, защото говорим за много хора с много пари и за много имоти.

# 212
Charity3172, не искам да Ви обидя, но, съдейки по постинга Ви, на Вас лично нищо няма да Ви се изясни. Абсолютен нонсенс!

# 213
Charity3172, не искам да Ви обидя, но, съдейки по постинга Ви, на Вас лично нищо няма да Ви се изясни. Абсолютен нонсенс!

И защо да е нонсенс? Thinking

# 214
"улица „Димитър Талев“, Пловдив, България
Цена
€ 12 000
Тип на имота:
2-стаен
Статус:
В ПРОДАЖБА
Площ   :
49 m2
Етаж   :
6
Етажност   :
непоследен
Спални   :
1
Тераси   :
1
Баня / WC   :
1
Вид   :
Монолит нов
Състояние на сградата   :
с АКТ 14
Състояние на имота   :
шпакловка/замазка
Рейтинг:
1 2 3 4 5
Описание на имота

Двустаен апартамент с разпределение - хол с трапезария и кухненски бокс - заедно, една спалня, една тераса към двете стаи, баня и тоалетна. Към апартамента има изба. Жилището е в новострояща се сграда с АКТ 14. Издаване м. Август 2017. Апартаментът се издава с четирисезонни ПВЦ дограми, интериорни врати, блиндирана входна врата висок клас, на шпакловка и замазка. Сградата е с контролиран достъп. Цената е за частично плащане.. Остатъкът от сумата е приблизително равна на посочената и дължима директно на строителя на АКТ16"

Как разбирате последните изречения на тази обява?

# 215
Аз го разбирам, че ще дължиш още толкова на акт 16. Значи към 24-25000 €.

# 216
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Каквото и да си говорим, сигурно има далавера. Сравнете оазис 1,2,3 с 4-6,7.... парите са с огромна разлика.  Приципно след фалита на КТБ фирмата върти парите някакси без да ги държи в банка. Дано скоро всичко да се изясни, защото говорим за много хора с много пари и за много имоти.
Разлика в цената в Оазис 3 и в Оазис 4 няма - 380 ев. на кв.м. А тези комплекси,които се строят в ж.к. Тракия са на други цени,защото там имотите са по-скъпи като цяло Peace
Какво общо има КТБ? Crazy Mr. Green

# 217
  • Пловдив
 ♥ LoVeLy Wife ♥, как реши, че имотите в Тракия са по-скъпи? Поне данъчните оценки говорят обратно. Една и съща квадратура, панел в Южен до Оазис 3 е с по-висок данък от този на апартамент в Тракия.
Че дори и наемите в Тракия не са толкова високи, колкото в някои други райони на града. 

# 218
Ами то и от Тракия до Тракия има разлика.
Обаче специално Оазис-ите са на много хубаво място и е логично да са по-скъпи от тези до Бялата воденица.

# 219
Ами то и от Тракия до Тракия има разлика.
Обаче специално Оазис-ите са на много хубаво място и е логично да са по-скъпи от тези до Бялата воденица.
🖒

# 220

Възможно е да съм се изказъл трудно разбираемо. Simple Smile Не се обиждам.

Мисълта ми беше, че схемата за плащане за новите обекти ми изглеждат завишени като цени. Малка разлика, но апатамент в оазис 6 е малко-по-скъп от същите квадрати в оазис 4... а са залепени двата комплекса.
А за КТБ и другото имах предвид, че ако в началото строяха малки комплекси с малко апартамента и строяха по един обект и всичко минаваше по банка без първите 10 процента, сега въртят обекти с по 800-1000 апартамента и сега оазис 8 може и повече да са апартаментите и строят ударно по три обекта едновременно. Това означава моного повече постъпления и продажби и това за плащане на каса и заобикалянето на банка много озадъчава макар, че след фалита на КТБ доста фирми с по-голям паричен поток търсят вариант за въртене на парите така, че при нов фалит на банка да не си загубят капитала.
Дано сега да съм бил по-ясен Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 07:57 от Charity3172

# 221
Струва ми се, че някой здраво се филмира заради 8мицата и после айде... слуховете започнаха. 8мицата се строи вече на друго място. Ако имаха такъв проблем нямаше да я започнат. Иначе, ако искате слухове - фалирали са и собственика го съдят край на слуха. 😂

# 222
Лъжа.Просто тече проверка.Ако е фалирал няма да строи.Не бъдете така груба.Хората дават маса пари и НА притеснени

# 223
Започнаха ли я осмицата?! Аз не знаех. И къде точно ще я строят?
Значи, по отношение на фалита, фирмата би била застрашена ако и запорират сметките и тя не може да се разплаща с доставчиците и подизпълнителите. За запор може да се провери в търговския регистър. Истина, а не слух, е, че през декември 2016 до 27 януари 2017 година Оазис строй имаха такъв наложен. В момента не знам как е положението. Не знам и дали е започнато следствие, но слуховете са потвърждаващи, но са наистина само слухове. Дали фирмата дължи данъци все още не е доказано, а собствениците знаят как да забавят или възпрепятстват доказването, с което ще спечелят време. Аз им пожелавам да се разминат със закона или поне да се отърват леко. Така че, както виждате, реална заплаха от фалит наистина има, но аз мисля, че по случая работят умни хора и ще измислят начин да запазят парите на хората и да не унищожат една наистина коректна с клиентите си фирма.

# 224
  • Пловдив
Коректна с клиентите си- може би, коректна с държавата - едва ли. Самият факт, че се плаща в брой в офиса е показателно за некоректност поне към държавата, а и могат да злепоставят клиентите си /да им навлекат глоби и на тях/.

Общи условия

Активация на акаунт