2. Мнения за "Оазис строй" Пловдив - Оазис1-8

• 187 111
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 690
П.п.с. По нотариален акт апартаментите от Оазис са на стойност 1000лв, така че нищо не пречи да се платят в брой. Друг е въпроса, че Оазисстрой докараха по-ниска цена, дори от тази на Общината хаха.

Shocked Shocked Shocked

Не е ли много скъпо?! Направо по 100 лв. да почнат да ги продават! Twisted Evil
За затвор са тези, не за глоби! #Cussing out

# 691
Днес случайно в Кадастъра бях слушател на разговор по темата /проверката на Оазисите/ и там е нашумял скандалът , та чух за суми от 4000 лева, ама за 1000лв явно още не им бяха занесли за отразяване нот.акт да се посмеят и те.  Whistling

# 692
  • до най-прекрасния мъж

За затвор са тези, не за глоби! #Cussing out

Укриване на приходи, данъци и такси в особено големи размери определено си плаче за затвор, та това са в пъти по-ниски цени от пазарните, та ако щете и от обявените от самите тях по билбордите. Не може на билборда да пишеш 390 евро, а в НА, както казвате, 5000-6000 лв. Какви са тези апартаменти от по 8 кв. м.? То да е сделка, две, ами това са хиляди жилища.
Според мен ще пострадат и собствениците най-вероятно, защото те също са извършили нередности, като са плащали в брой и по сметки на физически лица.
Интересно как банките са отпускали ипотечни кредити и аджеба на каква сума са ипотекирани имотите. Много ми е чудно.

# 693
Да отговорят от банките.

# 694
Аз ви бях писал по едното време, че нарушение няма, ама вие ми се нахвърлихте без да мислите.
Прави ми впечатление, че собственици на имоти в Оазисите вече не пишат в темата. Ако се върнете в началото на темата ще видите, че там се коментират въпросните 1000лв. Може би и аз не трябва да пиша повече...
Ще ви оставя ден-два да поразмишлявате и може накрая да ви отворя очите как се става милионер, без да се нарушава закона. Щото законът е тъп. Ама има умни хора, които се възползват от това.
И стига сте ми повтаряли, че сделки над 10000лв трябва да минават по банков път, дори и да са на вноски по 1 стотинка. Това го знам!!! Знам, че се гласят да свалят границата на 1000лв. И това го знам!!! Айде сега дунди и дева пак да поразмишляват.
Вие сте ми като едни пИтомчета, на които им хвърлям храна за размисъл. Ама да не прекаляваме с количеството, да не се угоите, че сте доста лакоми.

# 695
Да отговорят от банките.

Те ще отговарят, не се притеснявай.
Защо мислиш, че спряха кредитирането?

# 696
Синьо ангелче, че се укриват данъци няма спор, но се укриват по законен начин. Ама че оксиморон се получи  Laughing
Или може би си тъжно ангелче? Sad  Защо така, бе миличко?..

# 697
По въпроса: Как става прехвърляне на ап. за 1000лв, или за 5000лв, или за 15000лв?
Предполагам, че всички Вие сте закупили ап. по време на строителството на сграда, т.е. преди да има Разрешение за ползване.
Първи вариант - Купувате право на строеж. Обикновено сградата е още на изкоп или до кота 0. в Зависимост от площта на ап. може да е и 500лв.
Втори вариант - На някаква степен на завършеност. Издава се удостоверение от Общината на базата, на което пък се издава дан. оценка. Тук отиваме вече да речем на 5-10-15 хил. лв.
И в двата случая след подписване на нот. акт трябва да се подпише договор за строителство със фирмата, на базата на който тя се ангажира срещу остатъка от договорената сума да изпълни строителството на сграда до окончателен етап съответон и да издаде фактури за СМР.
Прочетете си внимателно нот. акт, който сте подписали. Там подробно е описано на какъв етап от строежа сте купили ап. и какви са представените документи за това.
Предполагам, че никой от Вас няма издадена фактура за СМР и това е проблема.

# 698
  • Пловдив
zenkou, те данъчните са тревопасни и нищо не разбират от строителство. И не, те няма да проверят какви и колко материали се вложени е обекта, това трябва да го има в строителната документация, няма да проверят и колко струват тези материали, няма да потърсят фактури и ще приемат съвсем безропотно, че Оазис са благотворителна организация и продават под себестойност. И мислиш, че от всички, привикани в икономическа полиция никой няма да е казал как се е извършвало плащането. Всички са тревопасни, Оазис са най-хитрите.
Той и Анастасов беше хитър, ама един обект му стои недовършен, а той забегна в чужбина, че тук ще гледа света през решетките. То и за хитреците от Оазис се говори, че са се изчезнали зад граница, но това е от агенция ЕЖК.

# 699
Прочетете си внимателно нот. акт, който сте подписали. Там подробно е описано на какъв етап от строежа сте купили ап. и какви са представените документи за това.
Предполагам, че никой от Вас няма издадена фактура за СМР и това е проблема.

Преди акт 14 апартамент няма и не може да се купи апартамент, а само право на строеж. Нотариален акт обаче се издава само за имот с идентификатор, а такъв има чак след акт 14. И тогава цената не може да бъде 1000 лева.

# 700
Абе, пипинце, мила моя. Защо бързаш? Остави ги да помислят.  Като им дадеш отговора наготово, те сякаш са тъпи и се правят, че нищо не си им казал. Ей сега ще видиш, че никой няма да обърне внимание на написаното от теб и пак ще почнат да повтарят едни и същи бръщолевения като развалена грамофонна плоча.
И, щото виждам, че си наясно, ще ти отговоря на чуденката:
Абсолютно всички клиенти на Оазисстрой имат фактури за извършени СМР! И не са на стойност 20лв!
Е, видяхте ли че няма нарушение?
Тази практика на покупко-продажба е повсеместна.
П.С. Вече от няколко седмици научих, че магистрати, не само, че не възнамеряват да вкарат Паулин Томов в затвора, ами даже му се подмазват! А чиновниците в институциите просто се намират на работа!

# 701
Има нарушения и то големи. Опитали са да избегнат закона по някакъв начин, но не им се е получило, всеки закупил е платил и накаран да плати в брой или по лична сметка независимо дали е за довършителни или не знам си какви дейности и накрая пак ще пострадат бедните хора както винаги в бг. А милионерите си печат гъза на малдиви и т.н. И даже според мен е трудно доказауемо, че си собственик на това жилище като имаш една педя земя и право на строеж чрез някаква си фирма , на която реално не си плащал повече и кво праим? Това е все едно комшията да Ви продаде апартамент, а да преведете парите в моята сметка, или обратното все тая! Ха па и гледай, има такива дето искат да купят и да оттърват някой. Докато сме племе ще ни мачкат, това е!

Последна редакция: чт, 29 юни 2017, 20:35 от BigmamaBigmama

# 702
Бигмама, напоследък пишеш много смислено, няма го предишния хейт в мненията ти. Само с едно не съм съгласен с теб. Ако беше трудно доказуемо, че сме собственици, аз и много други като мен нямаше да можем да си продадем апартаментите. Според нотариуса всички документи ни бяха редовни.

# 703
Zenkou, аз не искам да пиша с хейт, и не мисля на никой лошото, ама да знаеш нотариуса, ако утре стане нещо не в конкретния случай, а по принцип ще си измие ръцете, че към момента е имал необходимата документация, па ти ходи се спасявай. Дано тук не е така и не се стига до там, но случаи всякакви. Знам, че и ти си наясно с доста неща,  но знам,  че и аз съм наясно и то просто от житейски опит, не съм адвокат, не съм и съдия. Та дано не се оцацат нещата за хората, защото и аз съм от нулата, и аз имам ипотеки и т.н. знам какво е  Wink

# 704
Бигмама, напоследък пишеш много смислено, няма го предишния хейт в мненията ти. Само с едно не съм съгласен с теб. Ако беше трудно доказуемо, че сме собственици, аз и много други като мен нямаше да можем да си продадем апартаментите. Според нотариуса всички документи ни бяха редовни.

Интересно ми е какъв нотариален акт ти е издал адвоката - за 1000 лева на апартамент ли? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт