Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 902
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Лейла, каквото ти е на сърце, това да стане  Hug

Chuby, на мен ми е супер сама. Ако искам да чуя някой, просто се обаждам по телефона. Но като цяло обичам самотата Simple Smile

# 316
  • София
А децата ще ги поверим на детегледачка сигурно и частично на ясла (голямата ще ходи веднъж седмично). 
Аз също мисля на първо време да е с детегледачка вкъщи (дори имаме супер готин човек предвид, с години гледаше децата на вуйчото на ММ). Не за друго, просто не ми се иска да ми я разболяват други деца на тоя ранен етап. Все пак дотук нито веднъж не ми е боледувала и ми се ще тази тенденция да се запази максимално най-дълго.  На мен ми предстои и работа, и специализация и не мога да си позволя да отсъствам. И да трябва да се вземе болничен, ММ ще стои вкъщи с нея. Иначе гледането ѝ сама грам не ми тежи, тъкмо и никой не ми дава ненужно акъл и премъдри съвети, и ако можех, бих останала по-дълго с нея, но в случая няма как домакинството да се лиши от пълната ми заплата.

А за повиването, не става дума бебето да е стегнато и изобщо да не може да мърда, а просто да няма прекалено много свобода да се размятва и стряска на сън (технически погледнато ръцете пак са нагоре). Бебенцата много се успокояват в по-тесни пространства. Развитието на моториката се осъществява през времето, в което бебето е будно, нощно време е важен качественият сън. baby_neutral

За второ бебенце мисля да се пробвам на около 35. Много ми се ще да си имам и момченце. По някаква причина обаче от 5 поколения насам в рода на майка ми само момичета се раждат Shocked И близнаци имаме, ама пак жени. Аз явно продължавам традицията... Laughing
Иначе има лекарствени препарати, които стимулират свръховулация и съответно много увеличават шанса за близнаци, но като цяло е лоша идея, защото като нищо да се озовеш накрая с пет. #Crazy

# 317
И аз съм секцио,ни доколкото разбрах 2години трябва и пак може, макар че живи и здрави края на тази година мисля да съм бременна пак! Дай Боже, че при нас момата не ставаше година и нещо...

# 318
Кристи, от твоите уста, в Божиите уши  Hug !!!
  Иннер, сподели за медикаментите, да си сверя часовника. Естествено нищо не бих взела без лекарско разрешение. Имам в Бг лекар, при който редовно се преглеждам и заедно взимаме решения.

# 319
  • София
Иннер, сподели за медикаментите, да си сверя часовника. Естествено нищо не бих взела без лекарско разрешение. Имам в Бг лекар, при който редовно се преглеждам и заедно взимаме решения.
Клостилбегит се нарича препарата на българския пазар. Съдържа кломифенов цитрат и струва под 10 лева. С него лекуват жени, чието безплодие се дължи на липса на овулация. Употребата му често води до многоплодие, особено ако се приема от жени без проблеми. Ако има близнаци /тризнаци и т.н., ще са разнояйчни.

# 320
Обаче изтънява лигавицата на матката и се пие само след проверка на тръби, при това лимитиран брой пъти.

# 321
  Благодаря ти, Иннер  bouquet И аз за него съм чувала. Засега обаче аз кърмя и още нямам цикъл, ще видим кога ще се нормализират нещата първо. Но разбрах от моя позната, че пак е бременна, а роди средата на юни. Каза че в болницата не са я предупредили да чака, въпреки че второто бебе не е планирано....и все пак ще ражда  #Crazy ...а, пропуснах - също е секцио
   Да, Кристи, аз си го правих това изследване за тръбите по мое желание преди 2 - 3 години. Само незнам дали не се прави след определено време пак.... newsm78

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 18:52 от leila16

# 322
Аз пък за мин 2 годишно изчакване четох, че трябва ако искаш второто раждане да е естествено. Аз обаче си мисля, че и 5 да минат пак ще ме рвзнат. А нямам време да го чакам.

# 323
Аз не съм чула след секцио след 2 години някой лекар да се е навил за естествено раждане. Имам колега, чиито деца нямат година разлика. Жена му е забременяла още при първия цикъл след раждането на първото дете, което е секцио. Подобно нещо обаче крие своите рискове, момичето роди преждевременно, не можа да дочака 9 месец и бяха в кувиоз. Моята лекарка ми каза да изчакам да е минала 1 година от раждането преди да започнем с опити за второ дете, т.е. до другата есен минимум. Всичко си зависи до организма де, както и как е протекло първото раждане и за колко време се е възстановила майката.

# 324
Пожелавам на всички ни да видим пак двете чертички, кой когато пожелае, много обичам децата искам още едно, не искам госпожица да остане сама.

# 325
И ние скоро планираме опити за второ, ще пробваме с прост секс на първо време пък да видим Laughing Аз успях да отърва кожухчето от ножа, въпреки дългото раждане и голямото бебе, така че нямам ограничения за времето. Само не знам как се получава с кърменето, че искам да го докарам до годинка. Един лекар казва, че тялото има нужда от почивка, друг че няма проблем и не знам. Една малка мадама чудно ще ни дойде, пък и има тоолкова красиви дрешки за момиченца, определено завиждам Mr. Green Ама пък и мъж знаем вече криво-ляво как се гледа, няма да го върнем  Heart Eyes

# 326
Оххх аз много се притеснявам дали ще успеем второ дете да имаме като знам колко много време нямах бебе, тъкмо минала година по това време мислех да ходя вече на лекар и хоппп имах най-голямата изненада на този свят!В моето семейство е тенденция трудното забременяване, имаме си и инвитро бебе (той вече е на 5г де) и ме беше страх дали и аз нямам проблеми

# 327
  • Шоплука
Точно съм мислила и аз за бавачки, при второ бебе, защото когато живот и здраве го имаме, ще се старая максимално с кърменето и ще ми трябва обезателно помощ. Всичките ми приятелки, ползвали бабавки, за да се върнат на работа споделят, че детето се влюбва в бавачката си и започва свирепата ревност на майката, но живот и здраве, като стигнем до там ще го видим ...

Под възрастни хора имах превдид приятели, с които не сме се виждали отдавна, понеже заради грипа с никой не се виждаме. С радост бих ползвала и помощ в домакинството, да има човек за раздумка , а и бабите ни дават сегиз тугиз някой акъл, но то няма лошо. Ние сме отгледани с тези акъли, пък като гледам станали сме хора.

Днес си отспа, лудее с играчките. Вече определено си има сериозен интерес към играчките, още я наболват крачетата обаче, трудно ги вири. Много е смешно при нея, че като усвои нещо ново, започва да го прави до откат. Днес нов бълбукащ звук е усвоила и постоянно си го повтаря.
Аз пък, ква съм офцъ, слагам я на люлката и по навик и слагам коланите, а те точно на боцканото минават, люшна се два три пъти и като писна това дете, рев, рев, час не мога да я успокоя.

# 328
Аз не съм чула след секцио след 2 години някой лекар да се е навил за естествено раждане.
И аз така мисля, но не посмях да обобщавам Simple Smile
Иначе наесен ще е минала почти година и докато дойде време за раждане - почти две

# 329
  • Шоплука
Предполагам, че повиването на ръчичките го правят по метода на Крап, но въпреки че го считат за безопасен, също ограничава дихателната функция дори на сън, честно казано не бих го практикувала.

Моята си изяде ръцете, не ще ни гризалки, ни биби. Само ръцете се признават, момичета вашите бебета ползват ли гризалките, които им купихте? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт