Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
Лид, предната нощ и при мен беше така. Изкъпахме го, яде и заспа в 20ч и примрънка за храна чак в 5ч. Това са 9 часа пауза. Но всяка нощ е различно. Ето тази нощ закова 6 часа, в 20ч и после в 2ч. Сега се размрънка в 7, но аз докато стана да сложа водата, той пак заспа. Не мисля да го будя, той ще си сигнализира, ако е гладен.
Минавам си обаче пак на 150мл, тези 180мл май му идват в повече и затова коремчето е в шок и се тормози. Той ги изпива от лакомия, ама при него не е решение да му давам колкото изпие. После не може да ги обработи, повръща, трудно се изхожда, вади газове, втвърдява му се корема. По-добре 5 пъти по 150мл да продължа, няма да заслабне.

# 61
Рафи, 199 е на промоция. Не е от най-евтините, но мисля, че ще си заслужава цената. Фен съм на нещата на Jane. А и като знам, че ще се ползва още поне година и половина, ми се вижда резонно  newsm78

Dalivali, слагаш парче плод в мрежичката и хлапето хем смуче сока, хем си чеше венците. Не може да се задави по този начин и свиква с плодовете под формата на игра.

Лид, това е много хубава пауза.

Ели, аз преди месец минах на 180, но се наложи да се върна на 150. Не му се получи и на моя  Simple Smile

# 62
Сега като Кристи писа, се сетих и аз, че имам ето такъв фийдър подарък.

http://www.kidsmeusa.com/products/food-feeder-1

Не знам до колко ще му се хареса, ама ще го пробвам като му дойде времето. Иначе тези с мрежичките съм виждала в ДМ. Изглеждат готини за плодове, според мен ще е забавно за детето.

# 63
Лид, нашия от няколко дни прави по-голяма пауза.Заспива към 21ч. и после се буди към 7-8 сутринта.

# 64
Ние онази нощ за първи път направихме пауза от 12ч до 6 сутринта,но днес се събуди в 5ч.Пак съм доволна,че увеличи времето.
Относно захранването,няма да се впускам в големи покупки и скъпи уреди.Имам сокоизтисквачка и пасатор.Купих две купички и няколко лъжички с различни размери,че незнам коя ще й е удобна.Аз си варя зеленчуците на котлона,изцеждам ги и ги пасирани,като разреждам в купата на пасатора с АМ до кашава ,леко рядичка консистенция.
Мисля,че е още рано при нас за захранване.Ще изчакам да направи пълни 4 месеца и ще видя как е.
Мисля само да купя от тези биберони,в които се слага плод с мрежичка.Мисля ,че ще са удобни за пролетта и лятото когато е пълно с пресни плодове да й давам и да опитва нови вкусове.
Вече изтрещяла у нас,а пред блока изобщо не е изчистено.Едни големи преспи,нито са насипали поне с пясък да не се хлъзга,а количката е в гаража и да я изкарам сама с бебка на ръце е мисия невъзможна.А нетърпение чакам да стане утре та таткото да си е нас и да излезем.

# 65
Запис и от мен.
Ние от доста време правим паузи 8-9 часа. Снощи наппимер започна да яде в 23 часа (до около 0часа на смесено хранене ), заспа в 0 часа и 30мин., а сутринта аз го субудих да яде в 8 часа. Това са 9 часа пауза, но съм го оставяла да се събуди сам и  това става към 9— 9.30 часа. На мен ми се струва, че това е доста голяма пауза за него (нямаме още 3 месеца)  и не можм да направим 6 хранения за деня.

# 66
Устина, аз честно казано искам да си спестя тенджерата. В това слагаш месо, зеленчук или каквото искаш, нагласяваш времето, после обръщаш купата и си пасира. Без пресипване, прехвърляне и тн. Дано да си заслужава парите  Simple Smile

# 67
Сериозно сте се захванали със захранването момичета. Някой от вас има ли крусти и как ги борите? Точно бяха изчезнали и отново се появиха. Мажа ги с колд крема на био дерма изресвам и къпя със шампион, ама пак има.
Ние също нощем правим пауза от 10 часа

# 68
Мойта заспива в 22-23-24 и се бъди в 6-7-8. Момичета тези които ще готвят отделна тенджера ли ще си купят или стара ?

# 69
Значи да го оставям да си спи колкото му е кеф. Но вчера с тази пауза направи само 5 хранения. Поне сега увеличих на 150 милилитра. Дано да не е било инцидентно, а да стане тенденция, че от 2 седмици не ме е оставял нощно време да спя.
Относно захранването й аз много съм го загледала този уред, въпреки че имам и пасатори и блендери и не знам има ли смисъл и рентабилно ли е.
Но също съм решена да правя домашни пюрета. Друго се чудя - вие от къде ще купувате зеленчуците и плодовете?
Попадна ми статия, че в Лидл са най-чисти, но бих предпочела нещо, произведено от някоя баба, отколкото от магазин , пък бил той и био.

# 70
Аз зеленчуците мисля да ги правя в уреда за готвене на пара, който имаме. Трябва да купя пасатор обаче, защото нямаме. Месните пюрета не съм убедена, че ще ги правя сама, по-скоро ще разчитам на купените.

Момичета, днес излизахме! Престраших се и реших, че ще излезем с количката. Само едно ще кажа, АД е! Температурите се нормализираха, времето е чудесно, но няма почистени тротоари, аз се движех по пътя, на улицата, в коловозите от колите. Страшно бутане падна, едвам издрапах. Имам мускулна треска на ръцете, краката ме болят и най-лошото-белегът от секциото ме придърпва много, може би защото ми се наложи на няколко пъти, за да се измъкна от една преспа сняг, да вдигна количката. Иначе количката се държа перфектно, не мога да си представя какво би било в това време с количка с малки колелета, нашата е като трактор, на външен вид грубовата, но високопроходима Simple Smile Тези снегове не знам кога ще се стопят, а в малките улички снегорини не влизат. Та сигурно на пролет ще е.
В нашия квартал други мами не видях, освен една още по-луда от мен, която беше с ергораница или нещо подобно. Ама това на мен ми се струва опасно, ако паднеш (а вероятността я има в тоя сняг), пада и бебето.

# 71
Лид, това е основния проблем и е въпрос, на който и аз не мога да намеря отговор Sad Откъде изобщо ще си набавям продукти, така че да съм сигурна, че са качествени. Друго е да си знаеш, че плодовете и зеленчуците са от градината, яйцата са домашни, месото..Нямам никакво доверие на никакви купешки, а напоследък чувам и за много издънки и по био магазините и разните там фермерски пазари.
Ако някой има идея, да казва, че ще е зор.

# 72
Аз пък имам пасатор, имам и блендер, но това ми харесва, защото става и за пътувания. Компактно е и всичко е накуп, може да приготвя месо дори Simple Smile Даже за малки порции картофено пюре за мен примерно, ще е идеално.

Зеленчуци мисля да купувам от кварталното магазинче. Хубава им е стоката. Мога евентуално и до био магазина до Хемус да ходя, макар че съм леко предубедена Simple Smile

Ели, аз мислех днес да взема малкия с мен, но не посмях точно заради кишата. Нещо страшно е, едва издрапах Crazy

Имат вече ваксината! В сряда ще я слагаме, дано да мине леко Praynig

# 73
  • София
Няколко пъти почвам да пиша и все нещо се случва...  Simple Smile

Вчера ходихме на преглед и ваксини - 6540 гр и 63 см. Даа, натежава ми.  Simple SmileКак издържате момичета с по-пуФкавите бебешоци...  Hug

Питах и педиатъра за захранването. Каза, че от 4 месеца и половина мога да почвам, когато реша. Каза и зеленчуци за начало. Само нещо малко ме озадачи - препоръча готови пюрета.  newsm78 На въпросът ми и защо, тъй като доста негативи се обсъждат, спомена, че все пак тези пюрета са правени по рецепти и имат точното съдържание на протеини, въглехидрати и т.н. Не сме говорили за марки пюрета. Каза, че това трудно мога да го постигна вкъщи, освен ако не си взема такива книги, везни за измерване и т.н.

Малко ме замисли... Аз също съм се настроила да готвя, макар и това да ми е едно от най-омразните неща. От една страна съм съгласна с нея, от друга обаче ми е малко трудно да го приема. При моно пюретата какво по-различно ще има в готовото пюре? Надали докарват повече или по-точни пропорции на хранителните елементи. При комбинираните може и така да е. Ама надали ще объркам чак толкова пропорциите, седмици наред, че да го лиша от някоя група хранителни вещества.  Rolling Eyes

Със сигурност ще имам и купени пюрета, не живея с идеята, че винаги ще сготвя, никога няма да ме домързи или нещо друго... ама ми се иска и аз да правя повечето. При положение, че сега съм в нас и готвя много често за нас.

За хранителните продукти - мислех си да ги вземам от някоя верига.. и ние пазаруваме често от Лидл. За Био-то - доста скъпички са  Confused Да кажем, че съм на село, ама някакси и тук не мога да им се доверя. Малко е мит това, че на село са чисти продуктите. Пак се пръска с кво ли не, за да се избият вредители. Въпросът, на който нямам отговор, е кое е по-малко пръскано или повече контролирано с какво е пръскано... Много е спорен въпроса, а и май е твърде дълга тема.

# 74
Хах, ние също излизахме  Mr. Green с ергораницата, леко, леко, клатушкайке се, ала пингвин, седнахме на едно заведение на слънчице, чудно беше  Mr. Green. Мен също ме беше страх да не се подхлъзна, но се престраших и добре, че така стана. Моята количка също е танк, но определено не е снегорин.

Chuby, аз също правя много масажи, държа я изправена, по корем, но си има спазми и болки в коремчето. Днес смених фризовома с хип комбиотик, та, да видим как ще е. Хич не усети смяната, хапна си го бързо, бързо, че е доста рядко  Laughing Дано не се започне отново с повръщането.
Курстички има по веждите и ги мажа с хидратиращ на Мустела, та, когато съм стриктна сутрин и вечер се махат, пропускам ли - появяват се.

За захранване, на мен също ми се струва много рано. Нека почне 5-ти месец и ще пробвам със захранване водено от бебето, но преди края на 6-ти месец не мисля да има цяло ядене с  твърда храна. Ще й давам АМ+кърма и така. Та, тя все още има "тихи" колики, как пък ще й тормозя коремчето отсега. Мисля, когато започне да проявява много интерес, докато ядем и след като се научи да сяда.  Това ми е плана, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт