Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 904
  • 751
  •   1
Отговори
# 345
Ели, аз пък бих избегнала секциото. Много ми беше гадно първите два дни пуууу Sick
Моят пък биба не признава, чак се чудя какво не е наред. С такъв мерак съм му ги купувала!
Вечер заспива сам, а през деня основно в количката Mr. Green

# 346
Аз родих естествено след първо секцио. Точно две години разлика, безкрайно благодарна съм на доктора за професионализма и увереността, която ми даде. В днешно време операциите ги правят по-ниско долу, по-щадящи са от едно време и не е табу раждането естествено след секцио.

# 347
Много е индивидуално наистина, при всеки е различно. Аз още в реанимация станах и се раздвижих много бързо. На следващия ден припках, даже момичетата в болницата, в която раждах, мислеха, че съм естествено. Имаше мами, които много зле изглеждаха след секцио Sad Благодарна съм на чудесните оператори и пак бих избрала моята лекарка, този път с планово секцио, а не по спешност (надявам се). Но моят случай си беше особен и затова имам много горчив опит от мъките по нормално. Секциото го приех като спасение от ада Simple Smile

# 348
  • София
Как лека, как лека.. аз едва сега стигнах до вас  Confused

Хем се радвам, че вече почти няма дежурни нощем, хем не мога да се натуткам през деня да пиша. Пък искам по всички теми да се изкажа  Mr. Green

Почвам да мрънкам. lid каза, че може  Mr. Green

Нещо много ни се разминават мисленията с майка ми. Очаквах по-различно поведение в някои моменти. Много се дразня, когато не ми се зададе директен въпрос, а се подмятат някакви изречения в стил "Казвам ти дъще, сещай се снахо" или ако има въпроси ги задава, говорейки на детето и очаквайки отговор от мен. Това направо ме вади от равновесие. И се правят едни такива умозаключнения...

Споделям за неспокойствието и това, че не може да спи през деня. И следва въпрос: Какво каза педиатъра? Ми нищо не е казал, щото не съм звъняла. Не смятам, че трябва да звъня за такива глупости. В крайна сметка за мен това е лекар, а това, че детето не е успяло да заспи няколко пъти през деня не е причина да търся такъв. Вечер спи и заспива сам, смее се, играе, жив и жизнен, няма подути венци, яде, пълни памперси и т.н. - всичко нормално за едно бебе. Просто не успява да заспи и се изнервя след това. Не винаги трябва да има медицински проблем. В общи линии - ако не си ухилен и всичко да е наред и си позволиш да се оплачеш или споделиш - ми то сигурно му има нещо. Още повече се дразня, че е медицински работник... Сега вече не искам и да споделям, защото получавам реакции, които ме изнерват.

Иначе и тя ми е доста далеч и се виждаме рядко. Ама това не пречи да се ядосвам.  Close

Някакси ми е спокойно, всичко е наред с детето, а отстрани само ме подпитват и побутват към лекари, изследвания и "нещо има". Ми не, няма. Незнам защо, може би аз съм виновна... ама пък дори и не споменавам такива неща. Сякаш, ако не се оплакваш и мрънкаш относно здравословни проблеми, то задължително имаш такива и то сериозни и ги криеш. Или пък не се отнасяш сериозно към здравето си. Спирам. Благодаря  Hug (Наистина действало добре да си излееш Laughing)

Val202 Относно ушния термометър - нямам наблюдения и може би няма да ми е адекватно мнението. Но като цяло аз съм против покупки, особено на аналози, които като цяло ми вършат работа. Покупката трябва много време/труд/пари да ми пести, за да се навия. Може би съм скръндза  Mr. Green

Най-вероятно и аз ще се върна на работа след първата година. Заплатата на мама ще се отрази добре  Laughing От сега съм се зачела по темите за детските ясли. Най-вероятно няма да имаме шанс за държавна, та оглеждам въпросите за частните.

leila16 Винаги мечтата ми е била за близнаци. От как се помня е така  Laughing Ама няма в рода и не се и надявам вече. А и в по-трезвите си години не съм сигурна вече толкова  Mr. Green

Chuby Изяде ги тези юмруци  Mr. Green Аз му се лигавя, като се правя, че ги ям от другата страна. Много ми се смее  Laughing

Иначе си дъвче и бибата. А по някое време я хваща за дръжката, вади я от устата и почва да се смее. После се опитва да я върне обратно. Обаче сега с такива гъвкави дръжки и като се завърти на другата страна и не му се получава. Хем му мирише на биба, хем я няма  Laughing

Раниците обсъждате.. И аз взех още на черния петък с голям ентусиазъм. Само че същата работа - като го сложих вътре и то се изсухли на една страна. Хич не можех да му наместя крачетата, че и да стои добре. Прибрах я за по-добри времена  Laughing Сега от няколко дни съм я извадила. Излизат двамата с баща си. Чистят колите от сняг, пазаруват, хвърлят боклук. Днес вали сняг, ама почнахме да подивяваме из нас. Облякохме се, в раницата и навън. Спа няколко часа. Съседът също гледа децата и полудява вкъщи, та мъжете се организираха с децата да ходят на разходка  Mr. Green Аз пък пих кафе с приятелка няколко часа.  Crazy

# 349
Мисис, коя ясла хареса?  Simple Smile

# 350
  • София
Най-вероятно и аз ще се върна на работа след първата година. Заплатата на мама ще се отрази добре  Laughing От сега съм се зачела по темите за детските ясли. Най-вероятно няма да имаме шанс за държавна, та оглеждам въпросите за частните.
То всъщност какви са изискванията за държавна сега? newsm78

Много е индивидуално наистина, при всеки е различно. Аз още в реанимация станах и се раздвижих много бързо. На следващия ден припках, даже момичетата в болницата, в която раждах, мислеха, че съм естествено. Имаше мами, които много зле изглеждаха след секцио Sad Благодарна съм на чудесните оператори и пак бих избрала моята лекарка, този път с планово секцио, а не по спешност (надявам се). Но моят случай си беше особен и затова имам много горчив опит от мъките по нормално. Секциото го приех като спасение от ада Simple Smile
И при мен мина супер леко. Simple Smile Мисля, че беше именно понеже беше планово - имала бях време да се настроя и страшно позитивно подходих към събитието, отделно че си бях избрала и много добър специалист именно в оперативното раждане. Като се наложи по спешност вече е по-различно. Там и мама, и бебчо са стресирани и изморени след часовете неуспешни напъни и си е голямо напрежение и за тялото, и за духа. Малко са имали късмета да им е така добре като на теб Mr. Green

# 351
Cristi, пробва ли различни видове биби? Аз на моя му избирах едни симпатични, криви, прави, каучук, силикон... намерихме нашта - най обикновен прав силикон си харесва. Всички останали ги отказва. Заспива си с него.
За заспиването - денем не приспивам, когато му е кеф си дремва. Вечер се къпем, мажем, хапваме и хоп в кошарата (с бибата). Понякога заспива веднага, а по-често ни отнема известно време. Ако много се е ококорил, галя по лицето или държа ръчичката и така си заспиваме.

# 352
  • Шоплука
Значи май само ние се приспиваме на ръце и е време вече да се отказваме. Лошото е, че тя заспива много особено, играе си с играчките или с нас, и като се умори и и се приспи, но не може започва да плаче. Тогава заспива на ръце с едно особено люшкане. Мисля да се пробвам да я приспивам без ръце помалко, дано свикне.
Аз родих нормално и не съжалявам, само съжалявам, че разреших да ми сложат упойка, но както и да е.
Боба мислех и аз да купя или слинг, но още не съм решила.

# 353
Ааа Чуби, не сте само вие на ръце Simple Smile, през деня и нашия го приспивам на ръце, поревава малко и заспива...Вечер след къпане яде и е размазан, много рядко да е на ръце.
Аз раждах секцио по спешност и след 12 часа бях на крака, опъваше ме операцията, но кръстосвах коридорите.Мога да кажа, че нямах почти никакви болки и бих родила пак така стига да стане чудо 2.

# 354
Моят пък биба не признава, чак се чудя какво не е наред. С такъв мерак съм му ги купувала!
Вечер заспива сам, а през деня основно в количката Mr. Green
Радвай се, че не иска. Баткото още не можем за го отучим. Бяхме му ги взели всичките. Отиваме веднъж до ДМ и докато си пазарувам нашия отишъл, взел си биби, сложил ги в количката и си мълчи. Чак на касата видях.  ooooh! Малката в началото не искаше, но я научих и нея. После пак ще бера ядове ама какво да се прави.
Аз за третото мисля да поизчакам поне 3г.

# 355
  • Шоплука
Сега провам нова тактика, поприспивам я на ръце, и като е леко оспана я оставям в кошарата, през деня става, нощем - не.
Преди след баня и папо заспиваше одма, обаче от три дни не ще да заспива до 2 сутринта, може и да е реакция от ваксините, ще видим.
 newsm78

Бамбина бибата я мрази, много рядко, с големи изключения успявам да и дам да я посмуче за две три минути, после я изплюва.

Гледах сайта на НОИ, обещететията за 2017 още не са обработени, някой да знае нещо по въпроса? newsm78

# 356
Малката за сега заспива сама, но спи на спалнята. Трябва вече да я връщам в кошарата, ще видим как ще е там. На ръце не съм приспивала.

# 357
  • Шоплука
Момичета искате ли и ние да си направим акаунт във Fliker.com и да си качваме снимки на бебоците Hug

# 358
Пробвала съм биби всякакви, но не иска. Не настоявам де, ако ще  Grinning

# 359
Момичета искате ли и ние да си направим акаунт във Fliker.com и да си качваме снимки на бебоците Hug
Ти на болнични ли си или на вече на майчинство? Ако си на майчинство чак февруари

Общи условия

Активация на акаунт