Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 901
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Щастлива майка, щастливо бебе. Това е есенцията и за мен. Хората са различни и имат различни потребности, не може да се слагаме всички под общ знаменател, само защото сме октомврийски майки Simple Smile За всеки формулата за щастие е различна и не мисля, че трябва да осъждаме тази различност. Не се съмнявам, че всяка майка иска и прави най-доброто за детенцето си.
Аз съм от тези, които нямат никой в София, освен мъжа ми. Той е на работа от 7 до 19ч в общи линии и въпреки че ми помага много, основната тежест и умора пада на моите плещи. Справям се, защото нямам избор. Ако обаче имаше кой да ме отмени за час-два, за да не ходя с мазна коса или да си оформя ноктите, не бих му се разсърдила. Иска ми се много освен майка, аз да продължа да бъда съпруга, дъщеря, сестра, приятелка, колежка. Аз бих се обезличила, ако съзнанието ми се затвори само в мисли за ако и повръщано. Но това съм аз, с моя характер и усещания, за друга мама може да е друго и това не значи, че някоя от нас греши. Просто светът е пъстър и шарен и затова е интересен Simple Smile
Който има помощници, да не се чувства гузен или виновен, а да бъде благодарен и да се радва.

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 09:38 от eli_dzh

# 481
Chuby, гризалката се хареса у дома. От хубав материал е, не е твърде голяма и тежка, за да се губи в ръцете на детето, както повечето. Освен, че става за гризене, и дрънка, което го кефи и забавлява. В общи линии съм доволна и не съжалявам, че я взех, занимава си се с нея.
Вчера от Метро взехме Памперс 4 на добра цена. Като свърша наличните тройки, ще го пробвам.

# 482
  • Шоплука
Ели точно се чудех каква гризалка да и взема, понеже постоянно си смуче ръцете. Обаче тя биба не иска, вчера и дадох една купена гризалка, не иска. Започнала е да си натиска подутите венчета с пръстче и така и е най-добре.
Ние сме още на тройка памперс. Даже и е леко големичък.
Какви помпи за нос ползвате? Ние имаме една от комплекта на Авен, но нищо не върши работа. Вадя и сополите с фитил с памук, но не искам, да не се откъсне някое фитилче.

# 483
Аз съм с електрическата на Барбабебе. Много съм доволна.

# 484
  • Шоплука
Кристи от къде си я купила?

# 485
  • София
+1 за мнението на Кристи Party
Като чуя реплики от типа "баба ти все с компютър е играла" .... hahaha
А за удавянето в мляко - за съжаление е напълно възможно , Чуби. И не мисли, че като твоето бебче в вдигнало шум, слава Богу, всички правят така... Нещо повече - не мисли, че твоето ще направи същото следващия път! Преди година имаше случай с едно приемно семейство и 40 дневното им бебе ...  Cry  Задавянето с повърнато мляко е различно от синдрома на внезапната детска смърт, междудругото.
Иначе всеки си преценява потребности, приоритети и си отговаря за нехайството или пренавиването си. Тук сме, за да се подкрепяме.  Hug
Чуби, аз съм с Медела от първата бременност, ама така и не успявам да цедя ...

# 486
Анита, даже супер си направила като си се откъснала малко от бебето.Така си се заредила с нови сили и бебка, ще има усмихната мама.
Ние планирахме да идем един уикенд на спа, уж бабите бяха готови да го гледат , ама той им взе акъла с туй реване и те сега се дърпат.Та и аз обичам сина си безкрайно много, но след тежката бременност и еднообразното ежедневие ми се иска да си взема малко въздух.
мерси мила супер ще направите Simple Smile по въпроса с помпите имам от комплекта на авент преди да я ползвам слагам физиологичен разтвор в носа и ако не стане с помпата от разтвора киха изкарва не го правя всеки ден защото не дава

# 487
  • Шоплука
Марша аз питах за сополките, какви помпички ползвате, ако и ги извадя от нослето вечер, си спи спокойно цяла нощ иначе хърка, дави се и не спи добре.
Вече е започнала да се върти и това е новото голямо забавление. Оставя ли я легнала по гръб и започва упражнението.
Не знам, на мен ми се струва, че времето лети, а тя расте с всеки миг. Като прибирам поредната умаляла дрешка, даже си поплаквам от сантименталност и си спомням колко мъничка беше и какви и вършеше. Има едни малки ританки с мишчици, като ги носеше беше на 8 седмици, най- големия Ад с коликите. Ревеше нон стоп, постоянно на ръце беше и на мен ми идеше да се гръмна. А сега след седмица е на четири месеца и си играе с пердетата, а все едно е било вчера.

# 488
Мариша, тя Chuby за помпа за нос питаше май, за сополките, не за цедене. Ние сме с на Чико, никаква работа не върши. Първоначално бях против, но вече се замислям да взема такъв аспиратор с накрайник за прахосмукачка, някой има ли опит да изкаже мнение?
Chuby, сестра ми му е взела охлаждаща гризалка, както и такава, дето е с формата на биберон. Другият уикенд ще дойде от Германия и ще му ги донесе, ще кажа после как са се приели. Тази с формата на залъгалка ми е много любопитна, защото сега другата често я изтървава и после невинаги успява да се координира да се я напъха в устата.
Момичета, забравих да споделя. Бъбреците ни са добре, бяхме на нефролог вчера и го гледаха на ехограф. Докторката там пък беше на мнение, че антибиотик не е наложителен за Ешерихия коли... Въобще колкото лекари, толкова и мнения, може да се побърка човек. Изказа неласкав коментар за лабораторните резултати, каза че на Рамус никога не може да се има доверие и да не даваме там повече. Ние дадохме два пъти обикновена урина (в Рамус и Цибалаб) и веднъж стерилна. Пита дали сме го били забелили вече...Това мен малко ме шокира, той е на 3 месеца, трябва да сме приключили със забелване ли  newsm78 Не споделям тези остарели схващания аз, както и това, че на всякакви уроинфекции казват, че е фимоза. Възнамерявам да си изкараме курса на лечение, да дадем после кръв и урина и каквото сабя покаже. Аман от излишно филмиране и истерия, както и от противоречиви мнения, които само вкарват родителите в паника Sad

# 489
И аз подкрепям с две ръце мненията на Кристи и Шо по повод заформилата се дискусия за относителността на щастието.
А аз отивам в спешното след като цяла нощ се мъчих с висока температура и болки. Тъпо, ама ви пожелавам хубава неделя.

# 490
И аз подкрепям с две ръце мненията на Кристи и Шо по повод заформилата се дискусия за относителността на щастието.
А аз отивам в спешното след като цяла нощ се мъчих с висока температура и болки. Тъпо, ама ви пожелавам хубава неделя.
оле бързо оздравяване пиши после Sad

# 491
Ох, 37, ти ли си с температура или бебчо? Който и от вас да е, да минава бързо лошото!

# 492
  • Шоплука
Те и докторите са навързани с лаборатории и лекарства. Имам приятели, които работят във фармацията, та знам какви подкупи се раздават да се изписва някое лекарство или друго. Според мен добре си го решила, изкарайте си курса с после направете пак тест.
37 бързо оздравяване.

# 493
Ели,ние не сме забелвали още.Сега точно питах док и той каза до 1 годинка трябва да се забели.За фимоза предпоставките са други.Изчалай 2седмицици след АБ и тогава пусни изследвания Hug

# 494
Кристи от къде си я купила?
От Дундьо. Искаш ли линк? Това ми е най-успешната покупка досега  Simple Smile

Нашият момък беше забелен още от болницата и сега при всяко къпане повтаряме и почиствам с водичка.

Общи условия

Активация на акаунт