За всеки формулата за щастие е различна и не мисля, че трябва да осъждаме тази различност. Не се съмнявам, че всяка майка иска и прави най-доброто за детенцето си.Аз съм от тези, които нямат никой в София, освен мъжа ми. Той е на работа от 7 до 19ч в общи линии и въпреки че ми помага много, основната тежест и умора пада на моите плещи. Справям се, защото нямам избор. Ако обаче имаше кой да ме отмени за час-два, за да не ходя с мазна коса или да си оформя ноктите, не бих му се разсърдила. Иска ми се много освен майка, аз да продължа да бъда съпруга, дъщеря, сестра, приятелка, колежка. Аз бих се обезличила, ако съзнанието ми се затвори само в мисли за ако и повръщано. Но това съм аз, с моя характер и усещания, за друга мама може да е друго и това не значи, че някоя от нас греши. Просто светът е пъстър и шарен и затова е интересен

Който има помощници, да не се чувства гузен или виновен, а да бъде благодарен и да се радва.
Задавянето с повърнато мляко е различно от синдрома на внезапната детска смърт, междудругото. 
Не споделям тези остарели схващания аз, както и това, че на всякакви уроинфекции казват, че е фимоза. Възнамерявам да си изкараме курса на лечение, да дадем после кръв и урина и каквото сабя покаже. Аман от излишно филмиране и истерия, както и от противоречиви мнения, които само вкарват родителите в паника