Лежащи мами - 38

• 49 199
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Мони,лежането ти е наложително,ама много Simple SmileНаистона минимално ставане и не да седиш на дивана,а да лежиш!Слагаш ли утрогестан вагинално за шийката ?

# 136
Здравейте момичета, как сте? Аз днес звъннах за инфо и ми казаха че са го изкарали на термо легло. Не мога да ви опиша радостта,дано скоро си гушна бебенцето.
Мони,контракциите са втвърдяване на корема и отпускане. Не се тревожи,успокой се,с вяра и много търпение чудесата се случват. Пази строго леглото и мисли позитивно Peace

# 137
Мони,лежането ти е наложително,ама много Simple SmileНаистона минимално ставане и не да седиш на дивана,а да лежиш!Слагаш ли утрогестан вагинално за шийката ?
Те даже,при изписването,в рецептата не бяха ми изписали Утрогестан, та аз напомних на лекаря. Той ме пита дали ми помага и дали усещам разлика с него и без. Казах, че не мога да преценя. Преди слагах 2х3, след това ми намалиха на 1х2, като постъпих в болницата ми казаха 2х2, след серклажа спряха да ми  го дават. Питах сега тези 1х2 вагинално ли, лекарят каза, че по добре да го пия. До колкото разбрах, не иска много много да се пипа отдоло. Това е който ми прави серклажа. Та не знам. Нещо не го счита за важен ли и аз се учудих.
Благодаря за съветите, всички са ми от полза!

# 138
Аз също бях със серклаж,но слагах вагинално утрогестана до последно.Шаийката набъбва от него,изумена съм от мнението на лекаря ти !?! Дано и други момичета от групата да се включат със съвет.За мен,утрогестана ми беше спасението.Ако го пиеш нищо не правиш,по никакъв начин не ти влияе на шийката,ама по никакъв.

# 139
Аз също бях със серклаж,но слагах вагинално утрогестана до последно.Шаийката набъбва от него,изумена съм от мнението на лекаря ти !?! Дано и други момичета от групата да се включат със съвет.За мен,утрогестана ми беше спасението.Ако го пиеш нищо не правиш,по никакъв начин не ти влияе на шийката,ама по никакъв.

Недей така категорично жирафче.Има фактори при които след серклаж утрогестана се пие-възможни инфекции,късен серклаж и др.Зависи от ситуацията.

# 140
Когато утрогестана се пие ефекта е по-малък, защото 30% от приетата доза се изхвърля не променена още при първото преминаване през черния дроб. Затова е хубаво, когато се пие да има корекция на дозата, но малко лекари го правят. Аз лично през цялото време съм била на 3х2 независимо от начина на приложение. Хубав препарат е, но е решава всички проблеми на шийката.
Много малко лекари съветват да се пие колаген също са стягане на шийката. Хубаво е да се започне в малките седмици, но тогава пък много от нас не подозират какви проблеми ги чакат. Та мисълта ми е да се консултирате с лекарите си и да попиете малко и колаген.

Мони, защо да се заменя магнезия? Не разбирам! Магнезия ли вреди на плода. Ако това си имала предвид - мога да ти кажа, че бременните изпиват тонове магнезийй и проблеми няма.
Относно начина ти на живот - ти сама ще прецениш. Има моменти, в кои няма да е проблем да си пуснеш един душ за 5 мин, но може да има моменти, в които и по две седмици да не се къпеш. Ще разбереш сама като успокоиш.
Успех и горе главата!

# 141
bimba,
аз исках да те попитам, ти като спря Коринфар, дали след това си пила Магнезий на негово място или нищо, но сега виждам че не съм се изразила правилно. Магнезият не е вреден, и аз така знам.
А за утрогестана, така ми каза, хм.Можеш ли да ги разберещ?!?
Тепърва ще свиквам с този начин на живот, не съм сама, което ме успокоява.

# 142
На мен вече утрогестана не ми помага особено,слагам го постоянно а шийката непрекъснато се скъсява но поне вече съм по-спокойна в 32 седмица съм ..

# 143
  • Варна
Ай момиичета ,спасявайте ме....Такива хемороиди завъдих ,че свят ми се завива.Не знам вече какво да направя,имам чувството че ще пиментна от тези болки

# 144
Ай момиичета ,спасявайте ме....Такива хемороиди завъдих ,че свят ми се завива.Не знам вече какво да направя,имам чувството че ще пиментна от тези болки
Цикатридина свещички.. и аз съм така

# 145
На мен моята лекарка вече два пъти ми казва да го спирам утрогестана, че като съм със серклажа нямало смисъл. Първия път ме беше страх да го спра, но вече съм в 32-ра седмица и реших този път да я послушам.

И аз по едно време имах ужасно болезнени - външни, предполагам и твоите са такива. За болката много ми помогна Проктогливенол - мазах около седмица, но самите образувания си останаха. В интерес на истината не ми пречат, стига да не болят и кървят. Може да пробваш и Пайлекс крем, аз и такъв си купих, но не съм се мазала и не знам каква е ефикасността му. Той е на билкова основа и струва около 3 лева.

# 146
Момичета здравейте аз имам въпрос...
Утрогестана го слагам от 6г.с насъм днес вече съм 13 г.с
Но от два дена насам сложа ли го след час два започва да ме дразни леко леко почва да ме сърби дали е нормално ? Има ли някой др с тези оплаквания

# 147
  • Варна
Купих си го този билковия крем,за сега нищо,дано до утре съм по добре,че нито.права,нито седнала,нито легнала.
Да питам ,има ли някой от вас със песар.вместо серклаж?Четах ,но няма.много инфо за това,някак си ми изглежда много чиста работа

# 148
Купих си го този билковия крем,за сега нищо,дано до утре съм по добре,че нито.права,нито седнала,нито легнала.
Да питам ,има ли някой от вас със песар.вместо серклаж?Четах ,но няма.много инфо за това,някак си ми изглежда много чиста работа
Аз също търсих информация преди да направят моя серклаж(ходих на на консултации с доста доктори),но мисля че в БГ не се използва или аз поне не съм чула доктор ,който да го поставяя/предлага

# 149
Нина, Коринфар не се заменя с магнезий. Когато има стягания се изписва първо магнезий. Ако стане по-зле положението се добавя коринфар или друго лекарство. Ако комбинацията не помогне може на системи да се мине. Има лекари, които предпочитат магнезийй системи пред коринфара. Схеми най-различни. Но не се притеснявай за коринфара.
Дария, браво на теб, много добра седмица!
Скабиела, нали спазваш диета?
Ellya, малко вероятно да е от утрогестана при условие, че до сега си нямала проблеми. Отиди да ти пуснат една микробиология.
За песари бях чела, че в репробиомед ги слагат. Не е практика честа у нас. Не се харесват от лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт