Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 261
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аз вчера говорих с район Младост. Казаха ми, че училищата са предложили районите, а те са ги представили на СО. Обадих им се, защото, ако вярно съм разчела една карта, нашият блок е разпределен не там, където винаги е бил. Така че, в крайна сметка пак СО е пипала за последно.

# 766
Аз вчера говорих с район Младост. Казаха ми, че училищата са предложили районите, а те са ги представили на СО. Обадих им се, защото, ако вярно съм разчела една карта, нашият блок е разпределен не там, където винаги е бил. Така че, в крайна сметка пак СО е пипала за последно.
Еми пак прехвърляне на топката, нямат спирка!

# 767
  • София
А къде може да се види тази карта от простосмъртни като нас Simple Smile?

# 768
  • София
Не знам, но попаднах на нещо безумно, качено в сайта на 39то:
https://drive.google.com/file/d/0B2a7TF3oIs2aZlJVR2NhYklBSlU/view

Едно, че има сума ти и училища, второ, че не виждам граници, трето, че е надписвано на ръка....

# 769
  • София
Мерси. 

# 770
  • Sofia
Ами интересни са и критериите избрани от 112 оу, ето линк:
http://112ou.org/index.php/priem/za-i-klas
според мен има припокриване с другите критерии.

За припокриване не знам, но от допълнителните им критерии излиза, че хора работещи в адм. район на у-щето и такива работещи в граничещ адм. район получават еднакъв брой точки - все са 8. Не мисля, че е редно.

# 771
  • София
Ох, ако това е картата, ще си отдъхна.
Бубчето, има граници, със жълто са. Само на 39-то не ми е ясно.

# 772
  • София
На мен най-неясни са ми на границите 144то Simple Smile

# 773
  • София
Като на 81 СУ. Те нали са си едно до друго.

# 774
144 СУ няма да приема по тези критерии на СОС.

# 775
  • София
144 СУ няма да приема по тези критерии на СОС.
Това има ли го някъде официално вече?

# 776
Колко по-сериозно от т.4 в Решение №83? Simple Smile

# 777
  • София
Последното изречение на тази точка изисква 30% от паралелките да са по общите условия. Което означава, че от 7 паралелки в 1ви клас, поне 2 трябва да са по общообявените критерии.

# 778
  • София
brin de muguet, това, което училището е направило е , че дава още точки  към наличните на хора, които работят във близост. Т.е. ако вие сте в административния район и работите в него, ще имате 30 + 10 + тези допълнителни 8= 48 общо. Според мен идеята е просто да дадат приоритет на хората, които работят наоколо и ще им е по-лесно да си взимат децата. Сега дали те знаят какво точно са направили незнам  Laughing Защото се вижда вече, че някой училища изобщо не са разбрали наредбата- в т.9 пише ясно, че това са допълнителни критерии, които според написаното влизат в сила при голям брой кандидати. Поне аз така го разбирам. Направо е плашещо, че 118 училище дори не е разбрало за какво иде реч- и то плашещото е, че никой не е разбрал- директори, учители, родители................ newsm78

# 779
  • София
Не само, че са допълнителни критерии, но трябва да са различни от включените в Системата. Това, че нещо е казано с други думи, не го прави различно. Мисля, че ако има засегнати и сигнализират в РИО, може и да го променят.

Общи условия

Активация на акаунт