Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 211
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 855
  • София
the Faith, да, желанието ми е малката да учи в училището на кака си. Но миналата година критерият местоживеене беше един - целият Лозенец и без значение постоянен/настоящ адрес. Висях по едни опашки и дъщеря ми беше приета на второ класиране. Тази година ще имаме плюс, че имаме дете, което учи в същото училище, но за сметка на това ще се стесни района, а и поради не знам и аз каква причина /организация, липса на време/ вече девета година все не се решавам да направя настоящия си адрес постоянен  newsm78. Иначе училището е 120-то, доволна съм  Peace

# 856
Прилежаща територия на 145 ОУ.
И тук абсурд. Блокове 555, 556, 557, които буквално са до училището не са в очертания район.
Засега не са обявили допълнителни критерии.
Това жълтото ли му е района????

# 857
Прилежаща територия на 145 ОУ.
И тук абсурд. Блокове 555, 556, 557, които буквално са до училището не са в очертания район.
Засега не са обявили допълнителни критерии.
Това жълтото ли му е района????

Да! На картата публикувана на сайта на 39то се виждат прилежащите територии на всички училища в Младост. 39 и 128 имат един прилежащ район (положителното е, че хората ще имат избор). Има блокове, които са изпуснати и не попадат никъде....

# 858
  • София
Да, както и предполагах ние сме в района на 31 вече. Дано да успеем с максимални точки от постоянен адрес и настоящ.

# 859
  • София
Това не го разбирам, защо не са включени тези блокове. Според мен тази година, децата от Младост1-А ще си влязат в обикновени паралелки(Дикенс или свободни), а другите са с 20 точки за ПГ. Догодина директорката  ще види какво е положението и ще обяви критерии.

Предполагам поради техническа грешка, ако не е невежество! Очаквам днес да видим много такива примери из цяла София.
същото е и с блоковете отвъд Анна Ахматова 516 -537 ? Къде ще учат тези деца - няма ги в картата на 125-то. В Дружба или в Горубляне ? Rolling Eyes

# 860
Мерси, shrekie.
В потрес съм просто.

# 861
  • София
Трябваше да има една обща карта, да речем по квартали или райони, за да се види къде се застъпват училища и къде има пропуски. А така на ръка с маркера е пълна подигравка.

# 862
  • София
Трябваше да има една обща карта, да речем по квартали или райони, за да се види къде се застъпват училища и къде има пропуски. А така на ръка с маркера е пълна подигравка.
Абсолютно !

# 863

И кой да я направи? Тези които си прехвърлят топката? Едните казват районната администрация, другите казват, че ги задължило МОН, РИО София все по потайни, вижте какво става с олимпиадите, състезанията и т. н. Пълно безхаберие!

# 864
Как ви звучи това в 131 СОУ като допълнителен критерий?

16. Приемственост при преминаване от етап в етап чрез обучение на учебни предмети или модули и без промяна на допълнителната подготовка. При обучение или дейности в друга форма - 17 т.

# 865
  • София

16. Приемственост при преминаване от етап в етап чрез обучение на учебни предмети или модули и без промяна на допълнителната подготовка. При обучение или дейности в друга форма - 17 т.

Сложно  Laughing
Това не мога да си го преведа.

# 866
  • София

Ко рече, ко?

# 867
  • София
Това ми звучи като критерий за Шилер ( за следващата година, защото започват ПГ в 131-во от тази) и за приетите в ПГминалата година към някакво сдръжение Дами и рицари или нещо подобно, пак с език към Фарос, ако не се лъжа, които сега ще са в 1 клас. Та го разбирам така - децата, които са били в тези подготвителни групи и продължават в 1 клас ще получат 17 точки. Само че много завъртяно казано.

# 868

Ко рече, ко?

Е това уби рибата! Къде са господари на ефира?

Това ми звучи като критерий за Шилер ( за следващата година, защото започват ПГ в 131-во от тази) и за приетите в ПГминалата година към някакво сдръжение Дами и рицари или нещо подобно, пак с език към Фарос, ако не се лъжа, които сега ще са в 1 клас. Та го разбирам така - децата, които са били в тези подготвителни групи и продължават в 1 клас ще получат 17 точки. Само че много завъртяно казано.

Ако е така, да си го кажат направо. Страх ли ги е?

# 869
  • София

Ко рече, ко?
Това е направено за децата, които тази година ще са към Шилер предучилищна в това училище. Аз го разбирам, че ще получават предимство, ако са в паралелка към сдружението.

Общи условия

Активация на акаунт