ХАЛИТ ЕРГЕНЧ И БЕРГЮЗАР КОРЕЛ В "ТИ СИ МОЯТА РОДИНА" /Vatanim sensin/

• 63 528
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
А може и съвсем да ни ошашавят  Simple Smile - Азизе първо да се омъжи за Тефо, а след това да започне да осъзнава истината doh Представям си как великолепно ще представи Берг цялата гама от чувства на Азизе...

# 616
Милата, как чакаше Джевдет.

Само това, че ще й каже нещо хубаво й беше в главата

Аз: Мамо, според теб какво ще ни каже Джевдет?
Хасибе: Не знам. Ти какво искаш да ни каже? Сърцето ти какво иска?
Аз: Аз знам какво иска сърцето ми, но дори не смея да го изрека. Всеки път, когато заживея с надежда, ни сполетява нещо лошо.

Много жестоко го направиха. Направо садистично!

Ето затова винаги се чудя, когато жените гледащи даден сериал са готови да застанат в 99 процента на страната на главния герой....Не знам, от чисто женска солидарност, от факта, че по-добре може да се разбере една жена, нейните терзания, болката и, любовта и, гордостта и, желанието да запази мъжа до себе си....Затова няма да престана да съчувствам на Азизе и да я разбирам. Въпреки грешките, въпреки отношението и към Джевдет в определени случаи. По-лесно ми е да разбера нея като жена, майка и съпруга, отколкото един мъж.

# 617
Нищо чудно и така да го направят - първо женитба с Тефо и Азизе. Защото е ясно, че Азизе този път ще го зачертне от живота си, ако няма признание, поредното разочарование ще е велико.
При всички случаи така ще е по-драматично:
- Ефталия ще отмъщава;
- Джево ще е бесен, ревнив, изтерзан;
- Азизе насила ще живее с Тефо, а като разбере, че е бременна, ако изобщо е - драмата ще бъде пълна, защото може да не каже истината на Джев;
- конфликтът между Джев и Теф ще се задълбочи;
-децата отново настроени към баща си, с изключение на Йълдъз...

# 618
Последната част от интервюто с Кубилай

Първо живеехме в Измит, после се преместихме в Бодрум. Баща ми беще офицер. Но никога не е бил особено строг. Израснах в жилищни кооперации за военни.  Когато татко се пенсионира и напуснахме офицерските квартири, се почувствах като човек, който доскоро е плувал в езеро, а вече се намира в океан. Бях доста объркан, всичко ми се струваше различно. До 18-тата ми година останахме в Измит. Бях на 8-9 години, когато баща ми премина към гражданската авиация. По онова време беше непрекъснато в чужбина. Имам сестра, която е 7 години по-малка от мен. Бяхме сами с нея и майка ми и искам, не искам трябваше да върша голяма част от домакинските задължения. Приятелите ми казваха „Хайде да ритаме футбол, хайде да играем компютърни игри” , аз отговарях „Трябва да се прибирам, може да има нещо за вършене вкъщи”. Наложи се бързо да порасна. Винаги съм бил детето, на което семейството разчита и на което има доверие. Завърших гимназия. Прекъснах образованието си за една-две години. Тогава започнах да работя на летището. След това ме приеха в университета. Имах съмсем нормален, обикновен живот до срещата ми с Уфак. Семейството ми сега е в Бодрум. Майка ми има магазин за обувки. Искаше да си почине и преди 4-5 години си купиха къща с градина в Бодрум. Отглеждат лимони, портокали, мандарини. Живеят хубаво и спокойно. Аз живея сам в Истанбул. В началото ми беше трудно да се адаптирам. В Бодрум може да излезеш 10 минути преди времето на срещата и ще стигнеш навреме. Истанбул е град, който изморява хората. Сега се опитвам в азиатската част на града да си върна малко от спокойствието на Бодрум. Обичам много да се разхождам. Ходя до Сапанджа и Машукие.  Понякога си стоя вкъщи. Чета книги или свиря на китара. Това много ме успокоява. През лятото непременно веднъж в седмицата съм на подводно гмуркане. Когато съм в Бодрум тренирам кикбокс. През лятото искам да пътувам до Америка и да посещавам курсове по актьорско майсторство. Няма определена роля, за която да си мечтая в момента. Много бих искал да играя срещу актьори като Халук Билгинер и Шенер Шен, които са мои идоли. Бях голям почитател и на покойния Тунджел Куртиз.  В Айвалък имаме малка винарна. Там случайно се запознахме с него преди години. Когато го погледнеш, имаш чувството, че не е нужно да правиш абсолютно нищо. Беше човек, който хипнотизира с гласа си. Винаги такъв тип актьори са били мои идоли. Бих искал да играя и в киното. Много често ходя на театър, но засега театралната сцена ме плаши.

Кубилай Ака накратко

Последният филм, който най-много те впечатли?

Dağ 2 и Predestination.

Най-добрият филм за всички времена?

„Кръстникът”, „Рейнман”, „Белязаният”

Последната пиеса, която гледа?

„Kasap”, в нея играе моят приятел Мерт Денизмен, който изпълнява ролята на Инон във ВС.

Сериалите, които следиш?

Миналата седмица гледах „Името му е легенда” /Adı Efsane/. Страхотен актьорски състав. От чуждестранните сериали ви препоръчвам The Originals и Black Mirror. В миналото бях голям фен на „Спартак”.

Песента, която слушаш най-често напоследък?

Rag’n’Bone – Human, новия албум на Sezen Aksu и Ceylan Ertem.

Любимото ти ядене?

Пилешки шницел. Много да изям няколко чинии.

Градът, в който си мечтаеш да живееш?

Севиля, Амстердам, Бразилия /столицата/

Последната прочетена книга?

Наскоро приключих поредицата „Шерлок”. За да се съсредоточа върху темата на нашия сериал прочетох и романа на Кемал Тахир „Хората от пленения град”

Твоите настолни книги?

Сборникът с речи на Ататюрк и романът на Тургут Озакман „Тези луди турци”

На колко години би искал да си сега?

На 35. Според мен, това е най-хубавата възраст за един мъж. Не си нито прекалено млад, нито прекалено стар. Ако си актьор, можеш да играеш и баща, и батко, и по-малък брат.
.

# 619
# 620
Зависи дали Азизе вече е бременна. Ако е, за всички ще е ясно, че е забременяла по време на брака. Защо тогава да се омъжва за Тефик? Ще роди дете на бившия си съпруг. Ако още не е, не би могло да стане, ако Джевдет не й разкаже за какво се бори. Тогава в играта влиза Тефик.
И понеже буквално оставиха сцената след думите на Джевдет "развеждам се..." недовършена, аз мисля, че Джевдет има план, който не свършва с развода. Другата сцена, която може би не показаха до край, е срещата му с Якуп.

# 621
Добре де, как ще я приеме Тефик с чуждо дете. Той чак такава будала ли е?

Влюбен, влюбен, ама пък да я приеме с детето на Джевдет. Друго, ако я оженят за Тефик, тя трябва да спи с него. Той няма да се съгласи на мним брак. Той си я иска в леглото. Абсурд при това положение после да я върнат на Джевдет. Ако се разбере, че е бременна след брака с Тефик, иди доказвай на кого е детето.

Освен това, разведената жена в Турция няма право да се жени до три или шест месеца след развода, не си спомням точно, именно заради възможността да се окаже бременна от предишния си съпруг. Това е така дори в наши дни. Тоест да не вземе жената да натресе на нов мъж детето на чужд.

# 622
Защо да не я приеме? Тя има още три, все чужди за Тефик, и даже почти се ожениха точно в деня на завръщането на Джевдет. И огърлицата си прибра от Инон. Mr. Green По време на бременността  ще има забрана за секс.
Всичко може да се окаже не такова, каквото изглежда в момента.

# 623
Точно така е. Зависи дали Азизе е бременна. Тя дете от Тефик няма да има. Никога няма да спи с него, това е ясно, както и да ги оженят.  Joy Joy

С две думи, ако е бременна от нощта прекарана с Джев и не знае все още, щом законите в ТР са такива, тя няма как да се омъжи за Тефик в близките няколко месеца след развод. Докато те изтекат, , или докато минат, тя ще разбере за бременността и Тефо ще разбере. С две думи взема я с ясното съзнание, че детето е на Джев.

Ако не е - няма друг начин да спи с Джевдет, ако той не и каже истината. Но вече ще е омъжена най-вероятно за Тефик. И естествено няма да е спала с него.
Третият вариант е да не я омъжат за Тефик, но не вярвам в това.

# 624
Нямах време и подминах интервюто на Кобилай.
Сега го прочетох и съм приятно изненадана.
 Добавям и моето възхищение от откритото му и искрено интервю.
Наистина сладкодумец. Поговорката:"Роди ме, мамо, с късмет, пък ме хвърли на смет! "
напълно важи за него.
Крайно време е Азизе да си разчовърка мозъка и да и просветне,че Джевдет крие
нещо ,което е и причина за да носи тази униформа,която и бърка в очите,причина
за странният начин на държание и изненадващо неочаквано решение.
Тя искаше развод ,той отказа.Малко преди това го изгони,
но той каза,че щом те  са напуснали дома и дошли тук и той тук ще живее и
си легна на канапенцето най безцеремонно.И изведнъж обрат.Значи има причина.
Затова не трябва Джевдет да и сподели,така олеква образа му.Тя трябва да
 стигне до истината
Йълдъз не е лош човек,искрено съжаляваше за смъртта на доктора,но
не харесва живота който води.Не мисля,че е влюбена в Леон,но харесва
неговия живот.Харесва красиви тоалети,балове,а не това което и предложи
 доктора. Защо трябва да се примирява?Трябваше просто да не се съгласи.
Какво ще и направят?Имаше и подкрепата на баща си,нищо че го няма. hahaha
В отчаянието си човек върши понякога необмислени неща.Това направи и тя.
От триъгалника Йълдъз,Хилял и Леон нищо хубаво няма да произлезе,
а само любовни терзания без щастлив край.Родителското тяло няма да го допусне.

# 625
# 626
Джевдет - Азизе

Дж:Раната не е смъртоносна, нали, Азизе? Ти разбираш от тези неща. Нали така?

А: Тази рана е различна, Джевдет. Получи я не като герой, а като враг. От турците. От родолюбците.

Дж: Ако не раната,  ти със сигурност ще ме убиеш.

А: Може да не те убие, но дано ти напомня за себе си цял живот. За да не забравяш никога, че си вдигнал оръжие срещу родината.

Дж: Нали аз бях твоята родина ? Ще си спокойна ли, ако болката в мен никога не утихне?

А: Родината, която беше моето упование, сигурният стълб, на който се крепях, рухна, когато облече тази униформа, Джевдет. Не ти ме накара да почувствам какво е да обичаш страната си, а хилядите момчета, които загиват на бойното поле. Усетих тази любов на погребението на Мустафа Кемал, когото Йълдъз предаде на гърците, докато аз се опитвах да спася семейството си.

Дж: Заловиха ли Мустафа Сами?

А: Не го заловиха. Дъщеря ти го предаде  със собствените си ръце на гърците. А те го убиха.

Дж:  Йълдъз къде е?

А: В ада ! И  трудно ще излезе оттам!

Дж: Азизе! Скоро мъките ти ще свършат! Потърпи! Малко остана!

А: Как ще стане това? Гърците ще си тръгнат  оттук ли? Ще спре  да се пролива невинна кръв ли?  Ти ще свалиш униформата и ще се прибереш у дома ли? Нищо от това няма да се случи, затова и моите страдания няма да свършат.

Васко - Джевдет

В: Бързо оздравяване, полковник!

Дж: Благодаря, командире.

В: Какво стана , Джевдет?

Дж: Попаднахме в засада, командире. Невъзможно е да са знаели, че сме в Умурлу. Издадох заповедта в последния момент, дори войниците не знаеха.  Добре, може да са предположили, че ще атакуваме отново, но.. не е възможно да са знаели, че се намираме в Умурлу. Има само едно обяснение .
В: Между нас има предател!

Дж: Така е. Подозирате ли някого?

В: Реално погледнато, всички съмнения падат върху теб, Джевдет.
Дж: Не съм изненадан да го чуя, командире. Доста хора не могат да преглътнат факта, че съм дясната Ви ръка. Знам, че дори и чудеса от храброст да направя, за тях никога няма да съм един от вас. Не е ли така? Простете, но няма да се съглася. Рискувах всичко за гръцката армия и подобно неуважение ми се струва несправедливо.

В: Знам, Джевдет. Ще намеря предателя. Но не мога повече да отклонявам съмненията, паднали върху теб . Станаха много грешки, за които няма логично обяснение.  И трябва да се реваншираш за тези грешки. Особено по случая Мустафа Сами, всичко сочи към теб. Докато си свързан със семейството си, не можем да ти имаме доверие. Въпреки твоите позиции, те са изключително враждебни към нас.  Разведи се със съпругата си, полковник! Забрави за семейството си! Прекъсни всякаква връзка с тях!

Дж: Командире… винаги покорно съм изпълнявал  нарежданията Ви, но… не искайте подобно нещо от мен.

В: Това е заповед, полковник. Или ще докажеш лоялността си към нас и ще се разведеш с жена си… или ще свалиш гръцката униформа. Ти решаваш!

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 19:07 от varna_2

# 627
Варна,много благодаря за превода! Hug
Как сега да обвиним Джевдет? Ако откаже за Васко значи той е предател
Знае ли се какво ще последва?Може ли да рискува и да хвърли униформата?
А какво ще кажат "нашите"т.е. Ататюрк?Представете си какво изживява той
 в този момент и лесно ли стига до решението си?
Не ми се вярва,че ще се ожени за Тефо преди да е разбрала,че е бремена
За един месец толкова събития,че дори и сватба,а тя не знае.
Не вярвам,че сватба с Тефо ще е факт. Не вярвам че няма да се виждат и
чак в края на сериала ще се сдобрят .Ще има изненади със сигурност.
Могат ли да издържат всички зрители да гледат само "вазифетата" на Джевдет? newsm78
В противен случай сценаристите са за разстрел.
 #2gunfire

# 628
След като Джевдет знае, че няма мърдане от тази мисия и разбра, че семейството му не го приема като изменник, това са фактите, които ни показват сценаристите, просто трябваше да се примири и да не им дава за пореден път напразни надежди и обещания. Не може слънцето като залязва да казваш - край, търпение, малко остана, утре нищо няма да е същото, а като съмне да отидеш и да кажеш - развеждам се.

Може той да няма вина, но и другите нямат вина поставяйки ги при тези факти.

Колко пъти Азизе му каза, дотук, да се разведем, не те приемам такъв и край. Той - не, ти си ми жена, ще ви прибера при мен да сте в безопасност и така нат. Напъха ги точно в гнездото на врага. Какво очакваше? Не си ли познава хората? Не знае ли принципите им, какво се преживели напускайки Солун, ще им хареса ли да живеят при врага?!

Истината е, че той хем не може без тях и иска да е в живота им, хем на практика няма как да стане това и дори желанието им да бъде до тях го излага реално на още по-голяма опасност, и него, и тях.

Друг е въпросът, че трябва сериал да става.

Като иска да изпълни мисията си от....до да го прави. Не е ли наясно, че щом ги иска и прави опити да бъде с тях ще има въпроси, ще има условия, ще има ситуации, при които ще бъдат от двете страни на барикадата?!

# 629
Варна,  Hug  bouquet bouquet bouquet

Според мене ще се случи нещо необичайно, ситуация, която
ще принуди Азизе да се омъжи за Тефо. И това може би ще е сделка между тях
този брак да е формален, но Тефо ще се съгласи надявайки се впоследствие
да заживеят с Азизе като истински съпрузи.
Това обаче не са ли само наши догадки. newsm78  
Дано сценаристите представят нещата без много фантасмагории. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт