Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 206
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Shirina,не се притеснявай щом доки е преценила,че шийката е добре.На мен пък миналия път моя доктор ми я измери с вагинален ехограф.Каза,че била нормална.Момичета да ви питам,случвало ли ви се е бебчето да е много активно?На мен снощи цяла нощ ми пърха м корема-изобщо не можах да мигна и много се притесних.

# 256
Споменавате за скъсена шийка,как ви я мерят newsm78  мойта с предната бременност беше скъсена с 1см и ми я зашиха,споменах и че така направихме преддния път,погледна я каза че е добре но каза на следващата жк да и напомня,е напомних я предния път измерия я с пръст и каза че е добре и няма да се наложи серклаж....но ме е страх защото така „изтървах” едно бебе Rolling Eyes
Аз съм с коремен серклаж и това мерене с пръст ми се вижда несериозно в днешно време.Мери се с ехограф.(да едно време с пръст,но еедно време и др. Неща се е правило)Какво ще чака да има пропускливост ли?Минала си по този път,Има си точни и ясни предпоставки за серклаж-рязко скъсена шийка,пропусклива шийка и интервенци по шииката -конизация (какъвто е моя случай)и предишни аборти в следствие на шиика (твоя случай).Не ти казвам че трябва да го направиш,а че е несериозно да се мери така и при положение, че си минала по този път на твое място най-малкото бих взела второ мнение.

# 257
  • Варна
и аз бях преди 2 дни на преглед по ЗК и питах за продължителния болничен - ами трябва да се лежи в болница. И в Токуда искат 300лв за 3-4 дневен престой  #2gunfire

аз засега си работя, понеже мога и от вкъщи, но по-нататък ще видим в зависимост от това как се чувствам.
без престой ЖК можела до 40дни на година, но мисля и почивните дни се броят.
То тези 40 дни няма значение да ли ще ги даде ЛК или ЖК. само който иска повече минава през ЖКто.

иначе нашата мома е добре, станала е около 300гр Simple Smile
на мен ми излезе доста високо кръвното, но лекарката измърмори че по-добре да отида на кардиолог и толкова  Rolling Eyes
Няма такова нещо Съни, всичко го правят за да точат пари от касата по здравните пътеки, аз съм със такъв продължителен болничен, гинеколожката даже не е споменала за престой в болница.

# 258
И аз днес не можаш да спя. До три през ноща имах големи ритници в стомаха. В 3.30 огладнях и т.н. Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 16:57 от Karjala

# 259
  • велико търново
Бе не знам имам и огромно доверие...имам 2 аборта спонтанни но тук в търново,отидох на преглед при тая докторка в Плевен,грабна ме и след няколко месеца забременях и родих при нея Simple Smile имам и доверие Simple Smile просто ми беше любопитно как я мерят шийката Simple Smile а за вагиналния ехограф в тези месеци...не е  ли малко опастно... newsm78

# 260
И аз да се похваля 100% с момиченце. На седмото небе съм Simple Smile, че го чакам това момиченце от 5 годишна, от както ми се роди брат, а аз толкова исках сестра. После само момчета в нашето семейство също се раждат, до сега. Изследвания ми казаха, че ще правим в началото на февруари. Тогава ще съм в 20-та. Докторът ми каза, че бебето за сега лежи напречно, което малко е странно за мен. Моят син се беше обърнал с главата на долу много от рано и така си седеше.

# 261
Бе не знам имам и огромно доверие...имам 2 аборта спонтанни но тук в търново,отидох на преглед при тая докторка в Плевен,грабна ме и след няколко месеца забременях и родих при нея Simple Smile имам и доверие Simple Smile просто ми беше любопитно как я мерят шийката Simple Smile а за вагиналния ехограф в тези месеци...не е  ли малко опастно... newsm78
Зависи кой и как гледа (а то се усеща или аз поне правя много голяма разлика ,след конизацията шииката ми е много чувствителна ),но да ако доктора е по-груб може да бъде,съответно ако знае какво прави няма никакъв проблем

# 262
Бебешок...колко често ти мерят шийката??

# 263
Мисля че получавам контракции на Брекстон Хикс. Изведнъж матката се навдига и се втвърдява накъде за 15 секунди. Не боли. За половин час получила съм 2. След тях бебето почава да рита. Някой изпитва ли нещо такова? Не ми се ходи на лекар. Sad Уж в интернета пише че са били някакви нормални тренировочни клнтракции след 20 седмица...

# 264
  • София
Да, щом не са болезнени, това трябва да е. Виж в нета каква бройка за час не трябваше да надвишават.

# 265
Най-дългия интервал между прегледи ми е 10 дни и съответно на всеки преглед ме гледат първо с коремен и после с вагинален (да кажем че от 4 прегледа месечно 2 с коремен и вагинален,2 само с коремен)

# 266
На мен АГ-то ми каза че имам контракции, но аз нищо не усещам освен понякога леко напрежение. Не зная обаче вследствие на тях може би ми е скъсяването на шийката затова съм на магнезии.

# 267
На мен АГ-то ми каза че имам контракции, рно аз нищо не усещам освен понякога леко напрежение. Не зная обаче вследствие на тях може би ми е скъсяването на шийката затова съм на магнезии.
В следствие на контракции е единия начин за скъсяването.Предполагам си и на легло?

# 268
и аз бях преди 2 дни на преглед по ЗК и питах за продължителния болничен - ами трябва да се лежи в болница. И в Токуда искат 300лв за 3-4 дневен престой  #2gunfire

аз засега си работя, понеже мога и от вкъщи, но по-нататък ще видим в зависимост от това как се чувствам.
без престой ЖК можела до 40дни на година.
То тези 40 дни няма значение да ли ще ги даде ЛК или ЖК. само който иска повече минава през ЖКто.

иначе нашата мома е добре, станала е около 300гр Simple Smile
на мен ми излезе доста високо кръвното, но лекарката измърмори че по-добре да отида на кардиолог и толкова  Rolling Eyes
Няма такова нещо Съни, всичко го правят за да точат пари от касата по здравните пътеки, аз съм със такъв продължителен болничен, гинеколожката даже не е споменала за престой в болница.

ами това е положението в Токуда където се следя. Явно зависи от лекаря и лечебното заведение  Peace

Моля по-запознатите мами за малко разяснение :

На календарна година се полагат 40 дни болничен без комисия:

1. аз в средата на декември съм ползвала 7 дни и на прегледа сестрата ми спомена и тях един вид, че трябва да ги броя в тези 40 дни  newsm78

дали нещо се обърка или аз не разбирам, не трябваше ли да се занулят от януари ?

2. ако в даден болничен влизат и събота /неделя трябва ли и тях да броим ?

# 269
Най-дългия интервал между прегледи ми е 10 дни и съответно на всеки преглед ме гледат първо с коремен и после с вагинален (да кажем че от 4 прегледа месечно 2 с коремен и вагинален,2 само с коремен)

Благодаря ти Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт