Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 204
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, да докладвам и тук Simple Smile
Всичко е наред - било е фалшива тревога, слава Богу ! Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Днес ходих в две различни лаборатории, пусках кръвна картина.
И в двете тромбоцитите ми излязоха около 285 - колкото са си били винаги Simple Smile
Благодаря на всички за съпричастността! Целувам ви Simple Smile
Маааааалко ми е паднал хемоглобинът - 116, при норма 110-150 за бременни. Този ми предписа някакво лекарство Сорбифер (желязо) до термин. Ама не съм сигурна на този етап ....... Вие как сте с хемоглобина и кога се препоръчва прием на желязо ?
На мен миналия месец желязото ми беше над норма, та не знам .....
Мисля да опитам да наваксам с храната първо, че хич не хапвам месце този  месец ....

И на мен вчера за първи път ми взеха материал за цитонамазка и микробиология - 17 с. 3 дни.
Чакам резултати  Praynig Praynig Praynig

Аз всеки месец пускам ПКК Simple Smile

Честито на всички за хубавите новини Simple Smile Момченца, момиченца - живи и здравички да са ни Simple Smile

# 241
На мен ми ноември са направили бая изледвания. Сега в начало на януари за втория път ппк, урина и захар. Имам 2 микробиологии и една цитонамазка по моя молба. Хемоглобина ми е бил 139, сега 121. Докторката ми е казала че е добре. Също споменавала че 28 седмица ще правим глюкозно натоварване. Майка мен ме питала дали проверявали подробна биохимия, за калий,калций, белтък, АЛАТ, АСАТ. На мен само белтък, АЛАТ, АСАТ ми проверявали в третия месец и това е. При вас как е?

# 242
Благодаря на KameliyaKo и galia83_vn за мненията им относно помпата за кърма. Ще започна да разглеждам, поне да съм набелязала нещо, което накрая направо да купя.
bebka_8 моят хемоглобин беше паднал доста под нормата преди около месец /108 при норма от 120 до 160/. Преди да забременея беше 135, при същите референтни граници. Лекарката ми изписа Малтофер Фол, 2х1. След месец направих отново изследване на ПКК и въпреки, че виждам че не е достигнал долната граница /115/, тя ми каза да го спирам и да си остана само на фолиева киселина. Предполагам причината да го спра е, че желязото се натрупва в организма и в последствие ще се покачи още. Но това са мои догадки. А иначе, ако ти прецениш не пий лекарства, но аз мисля, че желязото е много необходимо за бебето и май е по-добре да си го набавиш по-бързо.
Аз също само на първа консултация изследвах урина, цитонамазка, микробиология и другите неща. Само ПКК правих повторно след месец заради хемоглобина. За следващата консултация нямам изследвания да правя, не знам дали задължително трябва да се направят или по преценка на лекаря, ако е необходимо.

# 243
Момичета, имах проблем и не можех да публикувам във форума. Толкова поста изписах и нищо не излезе. Както и да е... Crossing Arms
Бебка, много се радвам за теб. В общи линии ти писах, че 100% е лабораторна грешка, защото няма как да има такова отклонение в 1 стойност, а другите да са в норма. Обикновено се гледа цялата ПКК и се правят изводи на всички резултати.  Hug
За изследванията на мен са ми правени веднъж всичките и повече нищо не са ми пускали. Сега ще видим на ФМ дали ще трябва пак да се правят.
На раждането мисля, че таткото ще ме притесни повече и ще го мисля и него. А за кърменето съм 100% за. Дано всичко е наред и мога да кърмя.
И за нощната тоалетна бяхте писали. Ми при мен не е никакъв показател мога да стана и 2-3 пъти, мога и 1, а понякога въобще не ставам и си карам до сутринта. Може би защото и преди пиех повече вода и съм свикнала, друго обяснение нямам.
  bowuu
Казах си за каквото се сетих. Въпреки мъглата хубав ден! Heart Eyes

# 244
Благодаря ви, скъпички Simple Smile

Да споделя и тук, че още не мога да се ориентирам кой във фейс, кой не ...
На прегледа, помолих доки да ми вземе материал за цитонамазка и микрибиология - не ми се чакаше ЖК през февруари, пък и той пипа много фино Simple Smile ТА, като ми вземаше материал, каза, че имам леко откритие. Казах му, че са ми мерили шийката в Щерев са ми казали, че е ок - 35,8 мм. А той ми каза, е това е 1/3 скъсена шийка Sad Sad Sad Сега я мери пак и каза май 33 (не съм сигурна), та ми предписа 3х1 Магнерот + още три седмици да вземам Утрогестан.
Така че интересувайте се от това ! Не е за подценяване ....
Хубав ден, мамита Simple Smile

# 245
От 20 г.с е нормално шийката да започне да се скъсява,заради тежестта на бебчето.Хубаво е да се следи да,но не е нижно да се паникьосвате 1/3,1/2 и тн.Шийка преди забременяване е около 35-40мм има още куп фактори мека,твърда.Определено се пазете

# 246
  • Варна
И аз вчера бях на преглед.
100% мъж и малките ми надежди се изпариха... Вече се настроих, свекър ми горкият беше разочаровано -радостен  Laughing Това ще му е четвъртият внук. Шегувам се с него, че току виж се решим на трето Laughing

За анемията, обикновено към 20-24 седмица са вторите изследвания. Много често в 5-6 месец се проявява анемия, заради увеличената нужда на плода от желязо. Предният път стигнах до 92 при долна граница на хемоглобина от 110. Карах на Малтофер до края, но не се и качи кой знае колко. Не съм се шашкала, бебето и аз физически си бяхме добре.

До утре съм отпуск и после отново в лудницата на работа. При нас е много натоварено и стресово, преди 2 седмици получих малки контрации и затова си пуснах и отпуск. Трябва да го изчистя целия преди да си взема фиктивен болничен. Ако съм ок мисля да поработя до 26.02, след това оставащият отпуск и после 1 месец болничен преди 45 дневния.

За документите след 45 дневния има болничен от 135 дни, който е изравняващ спрямо термина по ПМЦ и датата на раждане. Този от 135 дни май го издаваше педиатъра на бебето. След него е молба за отпуск по майчинство до 1вата годинка.

# 247
  • София
Здравейте и от мен!

Бебка, радвам се, че всичко е наред с изследванията.

Шийка ми мерят всеки път и на мен, но докторката нищо не е коментирала и на амбулаторния лист освен конкретните мм пише, че е запазена. Та не помня последно колко е била.

Честито на научилите пола Simple Smile

За болничните - ако не се е променило нещо, трябва да са 3. Първият е 45 дни до термин; вторият се издава от болницата и е от датата на раждане за не помня колко дни, а третият е за остатъкът + изравнява разлика, ако има, между първите 2 (бебето се е родило преди/след термин) - този е от педиатъра на бебето.

Аз мисля да ходя на работа до последно, до 45 дни преди термин. Всъщност някой знае ли как стоят нещата с отпуските? Ако не ползвам нито един ден от 20те, които ми се полагат за 2017 година, ще губя ли част от тях? Върти ми се нещо в главата, че можеше дас е прехвърлят само 10 за следваща година, другите се губят, но в същото време това не важи, ако служителят е бил в отпуск за отглеждане на дете плюс още няколко случая, но не съм съвсем сигурна.

# 248
Офф, имам чувство че от няколко дни не мога да изпразня пикочния мехур докрай. Някой има ли такива усещания?

# 249
Аз мисля да ходя на работа до последно, до 45 дни преди термин. Всъщност някой знае ли как стоят нещата с отпуските? Ако не ползвам нито един ден от 20те, които ми се полагат за 2017 година, ще губя ли част от тях? Върти ми се нещо в главата, че можеше дас е прехвърлят само 10 за следваща година, другите се губят, но в същото време това не важи, ако служителят е бил в отпуск за отглеждане на дете плюс още няколко случая, но не съм съвсем сигурна.
През 2015 прехвърлих повече от 10 (май бяха 12-13) дни от неизползваните за 2014 и така реално се върнах в офиса над месец по-късно от официалното ми започване. Не знам дали зависи и от самия работодател.

# 250
Чл. 176. От КТ (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2015 г., в сила от 17.07.2015 г.) (1) Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи за следващата календарна година от:
1. работодателя - поради важни производствени причини при условието на чл. 173, ал. 5, изречение трето;
2. работника или служителя - когато ползва друг вид отпуск или по негово искане със съгласието на работодателя.
(2) Когато отпускът е отложен или не е ползван до края на календарната година, за която се отнася, работодателят е длъжен да осигури ползването му през следващата календарна година, но не по-късно от 6 месеца, считано от края на календарната година, за която се полага.
(3) Когато работодателят не е разрешил ползването на отпуска в случаите и в сроковете по ал. 2, работникът или служителят има право сам да определи времето на ползването му, като уведоми за това писмено работодателя най-малко 14 дни предварително.

# 251
Мисля, че когато става въпрос за отлагане на отпуск поради отглеждане на дете или бременност, то тогава той не е задължително да се използва до края на следващата година, а след като свършат всички останали болнични и отпуски, т.е преди да се върнете на работа. Тази година две мои колежки отсъстваха по 1 месец след 2-годишно майчинство. По тази причина аз си пазя отпуските за да мога след години, когато например  децата трябва да свикват с яслите, аз да си ги ползвам тогава. Доколкото си спомням, трябва да се върнеш на работа за 1 ден примерно след 2те години и тогава можеш да ползваш още 20 дни отпуск.

# 252
Мисля, че когато става въпрос за отлагане на отпуск поради отглеждане на дете или бременност, то тогава той не е задължително да се използва до края на следващата година, а след като свършат всички останали болнични и отпуски, т.е преди да се върнете на работа. Тази година две мои колежки отсъстваха по 1 месец след 2-годишно майчинство. По тази причина аз си пазя отпуските за да мога след години, когато например  децата трябва да свикват с яслите, аз да си ги ползвам тогава. Доколкото си спомням, трябва да се върнеш на работа за 1 ден примерно след 2те години и тогава можеш да ползваш още 20 дни отпуск.
Това е пожелание и договорка с работодателя

# 253
Ясно. Благодаря! Ще разпитам тогава при първа възможност на работа, понеже от новата година се смени ръководството и е възможно новото да не се съгласи на подобни неща  Confused

# 254
  • велико търново
Споменавате за скъсена шийка,как ви я мерят newsm78  мойта с предната бременност беше скъсена с 1см и ми я зашиха,споменах и че така направихме преддния път,погледна я каза че е добре но каза на следващата жк да и напомня,е напомних я предния път измерия я с пръст и каза че е добре и няма да се наложи серклаж....но ме е страх защото така „изтървах” едно бебе Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт