Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 194
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета. Гледам, че повечето сте в болнични. На мен в последно време ми е трудничко психически в работата и много съм се замислила дали да не си взимам болнични от време на време или направо до края, а имам 3 месеца работа още, което не е и толкова много. Сега писах и в темата за майчинството счетоводно, но все пак имате ли идея дали 3 месеца се отразяват много след това на майчинството ?
Независимо колко месеца са се отразява,може да е малко но се отразява

# 226
Дам, знам че се отразява. Нали затова питам.  Mr. Green Ааа и освен това да попитам по-опитните, когато дойде време за 45 дневния болничен, освен че го носим на работодател, някакви други задължения имаме ли след като родим в тази насока ? Някакви други документи подават ли се ? Четох и че самия болничен е 135 дни и после се удължава, сигурно тогава го носим и него на работодател ?
Здравейте, момичета. Гледам, че повечето сте в болнични. На мен в последно време ми е трудничко психически в работата и много съм се замислила дали да не си взимам болнични от време на време или направо до края, а имам 3 месеца работа още, което не е и толкова много. Сега писах и в темата за майчинството счетоводно, но все пак имате ли идея дали 3 месеца се отразяват много след това на майчинството ?

# 227
Дам, знам че се отразява. Нали затова питам.  Mr. Green

На въпроса ти много ли се отразява е трудно да ти се отговори първо защото не знам как си се осигурявала последните 24 месеца,второ за да ти дам точен отговор трябва да си играя 2 часа да го сметна колко точно,трето за всеки много или малко е различно

# 228
Ами аз съм описала по-подробно казуса си в друга тема, защото не исках да занимавам тук мамите с това, а иначе малко е 10 лева, много е 1000 лева да кажем.  Joy Както и да е благодаря все пак. Не искам от теб да го смяташ.  Peace

На въпроса ти много ли се отразява е трудно да ти се отговори първо защото не знам как си се осигурявала последните 24 месеца,второ за да ти дам точен отговор трябва да си играя 2 часа да го сметна колко точно,трето за всеки много или малко е различно

# 229
Дам, знам че се отразява. Нали затова питам.  Mr. Green Ааа и освен това да попитам по-опитните, когато дойде време за 45 дневния болничен, освен че го носим на работодател, някакви други задължения имаме ли след като родим в тази насока ? Някакви други документи подават ли се ? Четох и че самия болничен е 135 дни и после се удължава, сигурно тогава го носим и него на работодател ?

Твоето задължени е да си носиш болничния своевременно ,те са 3 болнични,когато се роди бебче да си занесеш акта за раждане,ако правиш промяна т.е запишеш детето в държавна детска градина си длъжна да уведомиш работодателя,защото това се декларира в 3 дневен срок,всичко др. е работа на счетоводителя

# 230
Simple Smile)) Мерси бебешок  Mr. Green

Ами аз съм описала по-подробно казуса си в друга тема, защото не исках да занимавам тук мамите с това, а иначе малко е 10 лева, много е 1000 лева да кажем.  Joy Както и да е благодаря все пак. Не искам от теб да го смяташ.  Peace

В такъв случай не повече от 50 лв(слагам си аванс ако си излизала в болнични през тези 24 м. Grinning)

# 231
Днес бяхме на ФМ, ще си имаме момиченце! Супер много сме щастливи, защото това си бяхме пожелали с мъжа ми!

# 232
  • Сопот, Пловдив
Аз бях на ЖК днес. 90% момче каза лекарката Simple Smile . Да видим ще се потвърди ли на ФМ.

# 233
  • София
Привет и от мен  bouquet
И ние вчера бяхме на ЖК, (последната ни беше на 8 декември) и се развиваме като по учебник - по календар 21 г.с.+4 дни, ехографа ни определи  21 г.с.+3 дни. Обаче сме цели 400 гр. вече - това не е ли малко множко? Гледам, че за тази седмица дават 300-350гр - знам, че тези неща са доста условни, но все пак...
Ииииии...за малко пак да не видим какво е, обаче тя този път го изръчка толкова здраво, че горкото го видях как вирна краците във въздуха и се превъртя през глава чак - дожаля ми като видях какво насилие упражни върху него Sad И всичкото това за да ни каже "амиии...май ще е момиче" (а ние 5 месеца го караме на интуиция и двамата си мислехме, че ще е мъж  Laughing) Така или иначе не е много сигурно, така че си чакаме ФМ сега на 30-ти.
Но добрата новина за сега е, че изключително ниската ми плацента се е повдигнала Simple Smile Знам, че крайният срок, който обикновено й дават да стане това беше някъде из тия седмици - иначе е много вероятно да се откара така до края.
По странното е, че следващия ми преглед е чак на 16 февруари, когато ще съм 25 г.с. и едва тогава ще ми се пуснат вторите кръвни изследвания + урина - колко такива се пускат през цялата бременност, не е ли малко късно? Бях останала с впечатление, че са поне 3 такива изследвания - в 1, 2 и 3 триместър. Не, че държа да ме бодат ама...последните ми бяха ноември месец - знам, че стойностите по време на бременност се променят драстично и за дни, да не говорим за 3-4 месеца...Та ми е чудно дали ме претупват или...(а е частник....)

# 234
Аз не съм критерии за прегледите и изледвания(на преглед съм всяка седмица),но ми се струва че изледванията са рядко.И да променят се много бързо.При мен едните бяха на 27.12 всичко беше в норма,днес пуснах вторите и се оказах с анемия

# 235
  • Сопот, Пловдив
Аз днес съм точно 20г.с, сега ми пусна талон за ПКК и СУЕ за втори път откакто ми води ЖК. И на мен ми каза ниска плацента, но не ми каза, че е нещо опасно, каза ми само че заради това усещам ритниците по-силно.  newsm78 . Сега гледам и че пише 255 грама, тя каза, че съвсем в норма си върви, на апарата даже излизаше 20+4г.с., а сега като ви чета и ми се струва, че е нещо много дребно, в сравнение с вашите.

# 236
На мен лекаря ми каза,че всеки месец се пуска ПКК и урина.

# 237
На мен лекаря ми каза,че всеки месец се пуска ПКК и урина.
Аз така пускам и микробиология

# 238
Аз днес съм точно 20г.с, сега ми пусна талон за ПКК и СУЕ за втори път откакто ми води ЖК. И на мен ми каза ниска плацента, но не ми каза, че е нещо опасно, каза ми само че заради това усещам ритниците по-силно.  newsm78 . Сега гледам и че пише 255 грама, тя каза, че съвсем в норма си върви, на апарата даже излизаше 20+4г.с., а сега като ви чета и ми се струва, че е нещо много дребно, в сравнение с вашите.

Не се притеснявай...всички бебчета са различни.На мен в два поредни дни на един и същ ехограф(двама различни лекари) изкараха бебето веднъж 302 и веднъж 270 гр.Не се тревожи

# 239
  • София
Супер, в тази връзка да добавя, че на мен до сега не са ми пускали микробиология изобщо откакто е установена бременност... Shocked
Обясних вчера, че събрах границите на кръвното и колабирах пред Кауфланд, после ме хвана паник атака и не можех да дишам сигурно 10 минути - каза ми само да пия повечко вода... Rolling Eyes

smile3506

Общи условия

Активация на акаунт