Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 185
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Аз не защитавам въобще ЗК или докторите.Определено има много порочна практика,но определено и не съм фен на изказвания от сорта "не вярвайте на лекарите" ,"те са еди какви си...".Първо сред тях има много свесни хора и благодарения на тези хора първо съм жива и второ съм в тази група,тези хора са учили N на брой години и определено си знаят работата и нито аз или вие знаем повече от тях.Това няма как да не го отбележа.Относно правилата те са създадени за да се спазват и аз съм от хората,който ги спазват,защото заради хората, който не спазват правилата държавата е в такова положение.Това е моя избор.Монетата винаги има 2 страни

# 211
Така е. Но става дума не точно за лекари, а поскоро за здравна система и нейното функциониране. Което е под всяка критика.

# 212
  • Добрич
bebeshok0326 то и аз гледам да си спазвам правилата и гледам да си плащам всичко!И мисля,че повечето нормални и възпитани хора се оптитват.Въпроса е до колко държавата ни позволява да се справяме с всичко това!Пък защо държавата е на това дередже ако трябва да се говори,няма да ни стигне времето да го изговорим.Естествено,че правилата и законите са,за да се спазват!Тук сме,за да си помагаме,а не да си играем на контра.Благодаря ти за помощта и за отговорите ти,много ми помогна! bouquet

# 213
  • София
Феталната ехокардиография ми е включена в пакета, затова ще я направя. Чавеева каза да отида другата или по-другата седмица, т.е. ще съм 21-22 г.с.

# 214
И аз да ви подпитам нещо.
Понеже съм студентка и не работя в момента.Ще ме водят на работа,но счетоводителя каза че е рано още,по добре по-към края за да избегнем плащането на осигуровки.Една приятелка ми каза,че тя като била бременна се водила на работа и излязла в болничен.От НОИ и изплащали осигуровките и 80% от заплатата,тя само си плащала здравните.Трябвало само да ходи на някаква комисия или да лежи 2,3 дена в болницата,но тя плащала на комисията някакви пари и нямало проблем.Задължително ли е да лежиш в болница?Има ли някоя от вас по този начин?Понеже го мисля като вариант,че сега сме в положение което ни трябват парички,разбирате ме?Явно доста хора го правят,защо и аз да не опитам.Благодаря ви! bouquet

Здравей,
ти студентка редовно обучение ли си и кой курс ? Защото можеш да вземеш помощ, предполагам знаеш, особено като не работиш...

# 215
  • велико търново
относно болничните,на мен ми изплатиха на 16,01 за 6 работни дни от декември,проверих в НОИ пуснали са ми и за януари месец но пише че се обработват  newsm78 някой знае ли кога евентуално ще са изплатят newsm78

# 216
  • Добрич
Понеже съм студентка и не работя в момента.Ще ме водят на работа,но счетоводителя каза че е рано още,по добре по-към края за да избегнем плащането на осигуровки.Една приятелка ми каза,че тя като била бременна се водила на работа и излязла в болничен.От НОИ и изплащали осигуровките и 80% от заплатата,тя само си плащала здравните.Трябвало само да ходи на някаква комисия или да лежи 2,3 дена в болницата,но тя плащала на комисията някакви пари и нямало проблем.Задължително ли е да лежиш в болница?Има ли някоя от вас по този начин?Понеже го мисля като вариант,че сега сме в положение което ни трябват парички,разбирате ме?Явно доста хора го правят,защо и аз да не опитам.Благодаря ви! bouquet

Здравей,
ти студентка редовно обучение ли си и кой курс ? Защото можеш да вземеш помощ, предполагам знаеш, особено като не работиш...

Здравей Petkova25.new . Да редовно обучение съм първи курс.За сега не работя,но скоро може би ще ме назначат на работа.Знам за помощите за студенти,но за работещи не се полагат.Благодаря ти все пак! newsm51

# 217

Здравей,

Здравей Petkova25.new . Да редовно обучение съм първи курс.За сега не работя,но скоро може би ще ме назначат на работа.Знам за помощите за студенти,но за работещи не се полагат.Благодаря ти все пак! newsm51

Тази помощ вече е "мисля нневъзможна".Промениха много правилата,така ,че доста майки да не се възползват

# 218
относно болничните,на мен ми изплатиха на 16,01 за 6 работни дни от декември,проверих в НОИ пуснали са ми и за януари месец но пише че се обработват  newsm78 някой знае ли кога евентуално ще са изплатят newsm78
Ширина, звънни в НОИ да попиташ или ако можеш отиди на място. Мен така миналата година, в началото, ме мотаха за един болничен. Все пишеше, че се обработва... и до там ходих, разправях се, дажи едното момиче от счетоводството на фирмата също се обаждаше редовно да пита и накрая отиде на място да се разправя. Оказа се, че от НОИ нещо са объркали и така от януари си получих обезщетението чак март месец.

# 219
Ширина, звънни в НОИ да попиташ или ако можеш отиди на място. Мен така миналата година, в началото, ме мотаха за един болничен. Все пишеше, че се обработва... и до там ходих, разправях се, дажи едното момиче от счетоводството на фирмата също се обаждаше редовно да пита и накрая отиде на място да се разправя. Оказа се, че от НОИ нещо са объркали и така от януари си получих обезщетението чак март месец.

През февруари

# 220
При мен така веднъж е станало и се е оказвло, че нее постъпил електонния болничен от лекаря, а само от работодателя. Наложи се да се обадя на лекаря и да кажа да повтори изпращане не болничния.

# 221
Ами да промениха, но основно е :
-да си редовно обучение
-да не си на трудов договор в момента на подаване на заявлението
-да завършиш, за да могат да ти дадат цялата сума, защото първо е 1440лв и след това останалата.

Ако се "назначи" да работи фиктивно, после Май напусне и подаде заявление, юли пак да се "назначи"?
Вече доста майки си мислят невъзможно е и не пробват, ама защо пък да не си и пробват, като това си им е помощ на която си ИМАТ право, д-вата да си гледа работата !  #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Crazy

Wink) Хахаха
Спирам да пиша затова, има друга тема, но просто защото спомена,че е студентка и реших да попитам ( а и аз завършвам магистър редовно и ще ходя да поразпитам тия дни)
Успех  Hug Hug Peace Praynig

# 222
  • Добрич

Така е Petkova25.new права си!Много кофти,че ги спряха тия помощи.То в държавата сме на принципа "Всеки както може да се оправя сам!"
Желая ти успех и ти пожелавам да успееш да ги вземеш.
Иначе и аз спирам да говоря по темата  Laughing

# 223
и аз бях преди 2 дни на преглед по ЗК и питах за продължителния болничен - ами трябва да се лежи в болница. И в Токуда искат 300лв за 3-4 дневен престой  #2gunfire

аз засега си работя, понеже мога и от вкъщи, но по-нататък ще видим в зависимост от това как се чувствам.
без престой ЖК можела до 40дни на година, но мисля и почивните дни се броят.
То тези 40 дни няма значение да ли ще ги даде ЛК или ЖК. само който иска повече минава през ЖКто.

иначе нашата мома е добре, станала е около 300гр Simple Smile
на мен ми излезе доста високо кръвното, но лекарката измърмори че по-добре да отида на кардиолог и толкова  Rolling Eyes

# 224
Здравейте, момичета. Гледам, че повечето сте в болнични. На мен в последно време ми е трудничко психически в работата и много съм се замислила дали да не си взимам болнични от време на време или направо до края, а имам 3 месеца работа още, което не е и толкова много. Сега писах и в темата за майчинството счетоводно, но все пак имате ли идея дали 3 месеца се отразяват много след това на майчинството ?

Общи условия

Активация на акаунт