Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 177
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Не не могат. Даже съм чела че при бременност се препоръчват презервативи, като предпазна мярка срещу евентуални инфекции, които може да предаде мъжът.

# 196
Имам въпрос относно помпите за кърма. Някой беше на писал, че по-скоро са излишни, но пък аз си мисля, че ако родя преждевременно или със секцио, или по някакво друга причина бебетата не са до мен и не мога да ги кърмя, не е ли по-добре да си имам помпа за да не ми спре кърмата докато ми дадат бебетата? Вие какво мислите?
За мен помпата беше безценна и ми помогна да кърмя 6 месеца. Първите дни, докато се нормализират нещата и се настроим един с друг, също я ползвах, за да се цедя,защото малкият не искаше да засуче. Вярно е,че е строго индивидуално, но ако имаш възможност,си купи една електрическа или поне си я харесай,за да може да реагираш веднага,щом ти се наложи. Аз моята я купих втора употреба и и смених всички възможни части, които имат досег с кърмата.

# 197
  • Добрич
И аз да ви подпитам нещо.
Понеже съм студентка и не работя в момента.Ще ме водят на работа,но счетоводителя каза че е рано още,по добре по-към края за да избегнем плащането на осигуровки.Една приятелка ми каза,че тя като била бременна се водила на работа и излязла в болничен.От НОИ и изплащали осигуровките и 80% от заплатата,тя само си плащала здравните.Трябвало само да ходи на някаква комисия или да лежи 2,3 дена в болницата,но тя плащала на комисията някакви пари и нямало проблем.Задължително ли е да лежиш в болница?Има ли някоя от вас по този начин?Понеже го мисля като вариант,че сега сме в положение което ни трябват парички,разбирате ме?Явно доста хора го правят,защо и аз да не опитам.Благодаря ви! bouquet

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 11:11 от rosi_angelova

# 198
Роси,аз не работя от 2 години.Назначиха ме от 1.11 ,водих се малко на работа,платихме осигуровки и на 20.11 излязох в болничен. Отбелязвам ,че се назначих на длъжност с минимална раб.заплата,за да платя по - малко осигуровки,а и така или иначе на каквато и длъжност да се бях назначила нямаше да ми повлияе на болничните и майчинските . Винаги щяха да са минималните,тъй като не съм работила преди това. Дават ти 80% от сумата на която се осигуряваш,а не на заплатата,защото често заплатата не отговаря на това на което те осигуряват.Моята лекарка няма проблем с болничните,дава ги веднага,без да се ходи по болници ,комисии и т.н. Попитай твоя лекар дали ще ти даде болничен и веднага се назначавай.Осигоровки се плащат само докато се водиш на работа,излезеш ли болничен ,вече се плащат само около 20 лв за здравни.За сметка на това започваш да получаваш болнични поне 350 лева някъде,което за безработна като теб е добре дошло.Колкото по-късно се назначиш ,толкова по-малко болнични ще получиш,а и назначавайки се по -рано ще ти тече и стаж повече месеци.

# 199
  • Добрич

Благодаря kateri4ok за бързия отговор.И аз понеже бяхме в чужбина и не се водя че съм работила тук поне близките 2 години, та и на мен майчинството ми се изчислява на минималната работна заплата,което пак е нещо за мен.Значи има такива варианти.Че с една заплата в Добрич,малко ни е трудно,а и имам малко здравни да оправям та поне с тези парички ще си ги покрия.А още колко разходи ни се оформят...Значи зависи от лекаря,ако е разбран,ще даде болничен.Малко ми е неудобно да го питам,понеже не го познавам много и от скоро ходя при него и не знам как ще реагира,но нямам избор.Дали да му кажа истината или да го излъжа,че  позицията на която ще ме назначат не е подходяша за бременни?

# 200
  • варна
Имам въпрос относно помпите за кърма. Някой беше на писал, че по-скоро са излишни, но пък аз си мисля, че ако родя преждевременно или със секцио, или по някакво друга причина бебетата не са до мен и не мога да ги кърмя, не е ли по-добре да си имам помпа за да не ми спре кърмата докато ми дадат бебетата? Вие какво мислите?
За мен помпата беше безценна и ми помогна да кърмя 6 месеца. Първите дни, докато се нормализират нещата и се настроим един с друг, също я ползвах, за да се цедя,защото малкият не искаше да засуче. Вярно е,че е строго индивидуално, но ако имаш възможност,си купи една електрическа или поне си я харесай,за да може да реагираш веднага,щом ти се наложи. Аз моята я купих втора употреба и и смених всички възможни части, които имат досег с кърмата.

Аз също съм на мнение, че помпата е необходима, особено ако имаш много кърма. Понеже малкия ми беше разранил зърната аз около 2 месеца само се цедях и така го храних. Беше кошмар, спях по 30мин на ден. За мое щастие като ми се оправиха гърдите малкия засука без проблем. А иначе като родих и ми слезе кърмата гърдите ми бяха станали на камък и беше невъзможно бебо да засуче. Така че аз задължително ще си взема помпа в болницата.

# 201
В частна болница, в която ходя дават болнични без проблеми. Имат комиссия в самата болница. Не питат защо ми трябва болничен и не карат да лежа в болница. Според мен тези лекари които карат да лежиш в болница правят го за да вземат пари от зк. Мисля че няма таково официално положение, където пише, че задължително трябва да лежиш в болница за да издадат продължителен болничен.
Аз ще взимам за половинцена електрическа помпа от кумшийка. Тя наскоро е родила, обаче помпата не й потрябвала.

# 202
  • Добрич
Според мен лекарите който не дават болнични или те карат да лежиш в болница го правят нарочно,защото и те знаят за какво става въпрос,та защо те не ги вземат парите ами ти.Четох че ако не ти даде гинеколога,можело личния лекар да ти издаде,не знам дали е вярно. Thinking

# 203
Предполагам че може сама да си продължа болничен с лекарска комисия без да ме праща АГ-то

# 204
Има си наредба в която е регламентирано кой и колко болнични може да ти даде и по какъв начин.Това ,че не ви карат да лежите в болница е заобикаляне на тази наредба.

# 205
Не не могат. Даже съм чела че при бременност се препоръчват презервативи, като предпазна мярка срещу евентуални инфекции, които може да предаде мъжът.

И аз съм чела,че било по-добре с презерватив!
А докога така? С презерватив? Докато се излекува ли?

# 206
Връщам се от фетална. Отново ще си имаме момче! Синът ми е на 7-мото небе, въпреки че нямаше претенции. Очарован е от прегледа, много му беше интересно.
Иначе всичко с бебчо е наред. Другата седмица съм плътно в Щерев, ще правя фетална ехокардиография, ще се видя с генетик и се записах и на отворените врати.
Супер новини,браво че всичко е наред  Hug И нашата къща ще е пълна с мъже  Grinning Да те питам, на ехокардиографията ти ли реши да отидеш или те пратиха от ФМ? С първата ми бременност ме насочиха за ехокардиография, защото се виждаше някаква сянчица в сърчицето и в последствие изчезна. Сега се чудя дали да отида на своя глава след ФМ. Но в кои седмици се правеше?  Hug

# 207
Момичета, знаете ли дали намаленията на дрехи за бременни в H&M или LC Waikiki продължават? Покрай коледните и новогодишните празници нямах време да ходя и се чудя дали утре все още ще има намалени дънки или блузи. Все се надявам, че няма да е все -100 градуса, а ще стане 10 градуса, ще светне слънцето и няма да имам с какво да ходя на разходки тогава  Embarassed

# 208
  • Добрич
bebeshok0326 - тъпото е,че повечето лекари са толкова корумпирани и гледат как да източат пари от здравната каса.Хора който не са болни ги водят,че са болни или че са им правили операция,а им няма нищо,а ние горките и здравните не можем да си оправим.Яд ме е много.Наредби и закони много,а кой ги спазва?Когато се водиш здравно осигурен и ти се полага безплатна операция примерно,за да станат по-бързо нещата и да не чакаш,че имало и други хора в списъка ей така да им бутнеш някой лев на тях,за да стане по-бързо...Без да ти издадат бележка за тези пари... И ти какво правиш,за да не чакаш даваш.Това дали е законно? newsm78 Както и да е!

Sweet.love.2 според мен като цяло през цялата бременност е хубаво да се ползва презерватив,за да се избегнат всякакви инфекции и гъбички, защото през бременността жените лесно хващат инфекции там долу.Вече вие си преценяте дали да ползвате и дали мъжа ти иска да ползва,че те май не са съгласни много Grinning

Последна редакция: пт, 20 яну 2017, 12:18 от rosi_angelova

# 209
И мен не ме пращали за фетална кардиография. Никой в Шерев нищо не еказал. На фм докторката дълго е оглеждала сърдцето на бебето, но за дополнителни изследвания нищо не еказала. И сега сезачудих...
Аз много се ядосвам от зк, затова с мъжами ползваме частни осигурителни фондове максимално за да не се сблъсквамес зк. И на детето смятам такова нещо да направя. Гадно че взимат толкова пари от нашите заплати и работодателя, а дефакто нищо не се покрива. Ако тези пари да вкараш в частен фонд, ще имаш супер покриване, обаче по закан не можеш да не плащаш на зк. Докато чакаш нещо по зк, направо можеш да умреш....

Общи условия

Активация на акаунт