Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 175
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Сопот, Пловдив
На мнение съм обаче, че не бих му спестила нищо, ако има възможност да присъства.

Ами аз не от желание да му спестя нещо не искам да присъства  Grinning . По-скоро си мисля, че ще ме дразни и ядосва, ако е там, ще ми говори някакви успокоителни глупости, а мен като ме боли ми идва да фрасна някой, като ми говори така, то много е лесно да успокояваш, като не те боли теб нищо.  Laughing Та, най-много да го отнесе, ако успее някак да ме убеди да присъства.

Яра, добре дошла.  Hug

# 181
Идвам от Лидл. Взимах си възглавница и сутиени. Сутиени вщимах 90Д а обикновенно нося 75 Б. Като го пробвах, ще стане точно преди раждането. Simple Smile

# 182
  • Варна
Благодаря за посрещането Hug

Попрегледах темата, да си кажа и аз неангажиращото мнение по някой въпроси
Ишиас - това е болката на притиснат нерв от кръста надолу по дупето и крака.
И предната бременност и сега в първите месеци имах ужасни болки, едва мърдах. Първият път още във втория месец, сега към края на 3тия. Масаж - най-ефективното лечение. Обаче ви трябва истински, дипломиран физиотерапевт. С 3-4 масажа през 2-3 дни всичко се оправи. Грешно е да си мачкате дупето или крака, там е само проявлението. На мен вторият път се оказа, че е почти до врата мястото, което е прищипано.
Помпа за кърма - за първо раждане е добре да си вземете, съветвам хубава ел.помпа. Дори и втора употреба, за всеки модел има нови накрайници, които се ползват, така че нищо не ви пречи самата машинка да не е нова.
Силиконови зърна - задължителни Болката от сукането първите дни е чак до сълзи. Аз първата седмица редувах едно кърмени със силиконови, едно без и за 10тина дни ги махнах. Освен това, ако зърното не ви е добре оформено, силикона спомага да се дооформи, за да е по-лесно на бебчето да засуче.  =
ММ на раждането - първият път беше дълго 12-часово раждане, стигнах до 10см и напъни, но нещата не се развиха добре и ме срязаха. Ако сега върна лентата бих искала той да беше там поне в първите, супер скучни 6-7 часа. Един телевизор трябваше да сложат в предродилното  Wink ... За после определено не, имам бегли спомени от болките и не знам той как би се справил в цялата ситуация. Сигурно само щях да се притеснявам повече за него.

# 183
Момичета .... много съм притеснена.
Днес пусках ПКК.
Тромбоцити 890 при норма 150-390 ????
Ама какво е това чудо ? Само преди 20-25 дни бяха около 300 и всичко беше наред.
Някой ? Sad

# 184
bebka_8, високи са. От ПКК с диференциално броене ли са взети newsm78 Правиш ли някаква разреждаща терапия? Ако да е добре да се обърнеш към специалиста, който ти следи нещата. Може би е добре да се повтори още веднъж в същата лаборатория и парелелно в друга, за да се изключи възможността от лабораторна грешка.

# 185
  • София
Връщам се от фетална. Отново ще си имаме момче! Синът ми е на 7-мото небе, въпреки че нямаше претенции. Очарован е от прегледа, много му беше интересно.
Иначе всичко с бебчо е наред. Другата седмица съм плътно в Щерев, ще правя фетална ехокардиография, ще се видя с генетик и се записах и на отворените врати.

# 186
bebka_8, високи са. От ПКК с диференциално броене ли са взети newsm78 Правиш ли някаква разреждаща терапия? Ако да е добре да се обърнеш към специалиста, който ти следи нещата. Може би е добре да се повтори още веднъж в същата лаборатория и парелелно в друга, за да се изключи възможността от лабораторна грешка.

Много високи Sad не знам какво е това чудо, цял живот са били 200-300.
В декември даже два пъти съм правила - единият път 230 на 5.12., а другия 300 на 21.12.
На Клексан 0,4 съм всеки ден - имам нискорискови генетични мутации.
Утре ще ида в друга лаборатория да повторя.

# 187

(Някой може ли да ми припомни как и от къде се вземаха лентичките?)

http://www.bg-mamma.com/?action=lenti

Simple Smile

# 188
Мамита, забелязвали ли сте да отделяте коластра? Вчера се събудих защото реших, че нещо ми лази из пазвата, пък то... та не е ли рано още за това?

# 189
  • York
Обещавам най - тържествено в качеството ми на консултант по кърмене към НАПК, да ви помагам за кърменето, доколкото свободното време ми позволява.   Peace
Съвсем нормално е да имате коластра вече, особено за майки на втори деца. Важно е да знаете да не се заигравате много с гърдите си, да не се опитвате да цедите и т.н., за да не си докарате някоя и друга излишна контракция  Peace

Аз го искам таткото на раждането, но не знам какво е неговото мнение, а и е доста трудно с това на  на кой да оставим дъщеря ми. Майка ми дори и да изяви някакво желание да дойде да ни помага, което мнего ме съмнява, ще и откажа категорично.  Laughing

Дъщеря ми мног се радва и гледа снимките постоянно, дори беше с нас на първия скан около 8-9 седмица. Сега ще дойде с мен на 4Д в България февруари.

Аз количка ще си купя втора употреба, защото хората тук много често сменят колички и бързо им омръзват. За 150 - 200 паунда мога да си взема хубава количка с пълен комплект кошове, всякакви аксесоари и столче за кола. Приятелки англичанки постоянно ме питат от какво ще имам нужда, да си разровят по таваните, а вече ми казаха, че ще ми подарят чисто ново столче за хранене и нова количка тип чадър за по натам.  Laughing
Имам малко любими дрехи от дъщеря ми и ако е момиче ще си приготвя една пратка сега като се прибера, и някой приятел да ми я изпрати по натам.

# 190
Таткото ще присъства със сигурност на раждането, първия път също беше. За нас това беше наистина много специален момент и той е горд, че е бил там и винаги като стане дума за раждане разказва супер въодушевено. А и честно казано не знам как щях да се справя без него, такава опора е да знаеш, че любимия ти е до теб, когато най имаш нужда. Дадоха му да пререже пъпната връв и беше на седмото небе от щастие. И изобщо не се е отвратил, той беше до главата ми през цялото време и ме милваше. Колкото до сексуалния ни живот след това, изобщо не е изгубил желание, даже мога да кажа, че в някой отношения се подобри. Така че, който татко иска, нека присъства. Но разбира се има жени, който не биха се чувствали комфортно, ако е там, тях също ги разбирам, всеки си знае за себе си каква е ситуацията. По-важно е според мен, не дали таткото е там на раждането, а после да бъде до теб и да помага в отглждането на бебето.

# 191
  • велико търново
Добър вечер мамчета,ние бяхме на жк днес,връщаме се с добри новини Simple Smile е искаше ми се да го видим какво е но...не се показа...много шаваше като шило Simple Smile 250 грама към 20 см е и си отговоря на точно 19 седмици Simple Smile пътя към Плевен ме поизмори и с това безсъние се надявам тази вечер да поспя Simple Smile

# 192
И аз се връщам преди малко от поредната ЖК.Бебка си е добре 303 гр.Шийката и серклажа също.Нямам контракции.Взеха ми пак микробиология и утре сутрин трябва да се върна за ПКК,урина и глюкоза

# 193
Здравейте момичета! Радвам се, че и други са купили дрешки за бебчетата си. Аз днес харесах едни бодита в английски сайт, имаше промоция и след дълго чудене ги поръчах  Grinning Не съм суеверна, а и от кръвния тест уж казват, че близнаците са момичета, затова поръчах розови бодита. Ако на него не може да се вярва, не знам на кой тест да вярвам. Като цяло идеята ми е за първите дрешки, пелени, хавлии и одеяла да купувам в по-неутрални цветове - бяло, бежово, жълто или зелено примерно, за да няма изненади все пак. В случая розовите бяха изгодни, а и най-хубави. Имам въпрос относно помпите за кърма. Някой беше на писал, че по-скоро са излишни, но пък аз си мисля, че ако родя преждевременно или със секцио, или по някакво друга причина бебетата не са до мен и не мога да ги кърмя, не е ли по-добре да си имам помпа за да не ми спре кърмата докато ми дадат бебетата? Вие какво мислите?

# 194
  • София
Здравейте мамчета,
Тъй като се оказа от МБЛ,че имам гъба кандида една приятелка ми каза, като правя секс да ползвам презервативи. Има ли някой идея латекса и лубриканта може ли нещо да навредят на бебето  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт