Юнчето расте на топло в мама и скоро ритничетата му ще усетим с трепет голяма

• 47 174
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
По добре обади се на работодателя и питай. Може би е станала грешка.

# 166
Всичко това ми е ясно благодаря,ние сме голяма фирма и по-скоро  фирми с едно счетоводство и се чудя как може да има това забавяне от страна на фирмата и мога ли нещо да направя. Неудобно ми е да званя в счетоводството но може би ще трябва т.к. вече имам и още един излязал болничен

# 167
Нормално да стане грешка в голяма фирма и да изпуснат нещо. При нас нещо били забавени осигуровките и веднага се свързах с счетоводството. Мисля че не трябва да се притесняваш. Все пак е тяхната работа и твоите пари.

# 168
Когаро работодателя не плаща осигуровки или забавя плащането то това не се отразява и незасяга работника.Засяга го само тогава когато работодатвля не подаде декларация 1 и 6 (в тези ситуации работника може да сигнализира на НАП и инспекцията по труда и работодателя да отнесе солидна глоба)

# 169
Аз винаги много съм искала ММ да присъства на раждането и в предродилна зала, но той смята, че не е за него и аз реших да не го притискам. В крайна сметка сме стигнали до консенсус той да е само в предродилна по време на контракциите, защото са дълъг период, пък когато е самото раждане изгонването на плода, тогава той ще излезе. Мен ме устройва този вариант, щом той не се чувства комфортно с останалата част няма да го насилвам.

# 170
  • София
Аз още не съм получила болничния за декември, а в НОИ пише, че е подаден...

# 171
Добро утро Simple Smile

ММ не го искам по време на раждането. Той също не иска Simple Smile Имам доверие в лекаря, който ще ме изражда и ММ само ще пречи. По добре да си играе с баткото някъде  Laughing На първото раждане също не беше с мен. Даже акушерката, която ме приемаше, му каза да си ходи и да се наспи, защото нямало смисъл да чака цяла нощ отвън (мен ме приеха за раждане около полунощ).

Момичета, преди работа минах през лидл и се снабдих с бодита, панталонки и блузки - реших да ги взема размер 62-68, което се води 3-6 месеца. Не са много дебели и ще може и лятото да се носят. А и предпочитам да са малко големи в началото, отколкото да ги облече 1-2 пъти Simple Smile Баткото се роди 52 см и 3 800 и дрешките 0-3 месеца ги носи не повече от месец Simple Smile

# 172
  • Сопот, Пловдив
На мен на 17.01 са ми изплатили целия болничен, който е от 07.12 до 10.01.

# 173
  • София
Добро утро!

Добре дошли на новите мами, лека и успешна бременност на всички!

За присъствието на раждането - аз съм секцио, така че изобщо няма такава възможност. Но дори и да можех да раждам нормално, не го ща мъж ми там. Той пък би искал да присъства, навит е и на секцио да присъства, само дето няма кой да го пусне.

За кърменето - аз съм много ЗА; писала съм и преди, че дъщеря ми я кърмих 2 години и 7 месеца, но... Винаги има "НО". Това при положение, че всичко е ОК (дори и с някакви затруднения в началото). Признавам си, че ако поради някаква причина бебето така и не засуче от гърда и трябва да се цедя и да давам от шише, няма да го направя, ще минем на АМ и това е.

Аз довечера след работа ще мина през Лидл и ще се сдобия и аз с това-онова. Иначе се оказа, че има откъде да взема дрешки - аз мислех, че няма, защото близките ми приятелки имат или момичета, или вече много пораснали момчета, чиито бебешки неща отдавна са раздали. Но при всички случаи ще му купя нещичко Simple Smile

За количките: моето лично мнение е, че количка с големи помпащи се гуми и с цяла дръжка е най-удачния вариант за разбитите български тротоари. Като съвет мога да кажа - на първо място, измерете си асансьора; не всички колички се събират във всеки асансьор. Моята количка не се събираше и я държах сгъната долу в багажника на колата, а не у дома. Но понякога това не е вариант.

Второ - най-добре би било да има как да пробвате количката натоварена и навън. Според мен едно е празна количка на гладкия под в магазина, а съвсем друго - натоварена количка на разбит тротоар. Не навсякъде биха позволили, предполагам, но ако има такава възможност или да се пробва количка на позната - според мен би било най-добре.

Аз ще взимам количка от приятелка; моята с дъщеря ми отдавна я подарих. Нея не я препоръчвам - Бертони Карера беше; тогава не смятах, че е особено важно каква е количката (щото, нали, на бебето не му пука грам) и не инвестирах в хубава - чуках си я в главата известно време и ако не бяха толкова скъпи, сигурно щях да купя друга. Но е тежка, неманеврена, абе не ми беше удобна изобщо. Тази, която ще ми даде приятелка, вече съм я пробвала няколко пъти - бутала съм я с все сина ѝ, багажът им и куп още неща накачулени по нея, вкл. на пресечен терен и я намирам за много удобна.

Пак изписах света... Хубав ден Simple Smile

# 174
Привет и от мен .Току що се връщам от Лидл.Взех протектор за матрак,сутиени и едни панталончета 62-68.Мислех и бодита да взимам ,ама нямаше да ми стигнат парите,защото имах и други покупки.СЕга ще видя сутиените как са,дано да стават иначе трябва да ходя да ги връщам.Протектора го взех,за да го постилам под мен.Предния път толкова кърма ми течеше,че няма да ви казвам какви петна ставаха докато спях и на какво прилича матрака сега. ooooh!
Друго какво сте обсъждали...................,а да за присъствието.Моя мъж дори и намеци не прави за това,ама и аз не го искам.За сметка на това дъщеря ми много иска да влезе там където ще ме режат и да види бебето ShockedВикам,не може маме,там не пускат никой и тя реши ,че щяла да наднича през вратата. Laughing
Аз нещо не мога да разбера как точно ги изплащат тези болнични.При мен се застъпват 2 месеца и ми ги плащат на два пъти и не мога да схвана никаква логика.За ноември си получих парите.За декември само една част.

# 175
Добро утро от мен! Мисля и аз след малко да се разходя до лилд  да видя, дали нещо ще си харесам.
За присъствието на таткото аз съм 100% за, но ще видим, какво ще е естеството на раждането, че ако се наложи секцио, няма много избор. Не се знае и дали ще има кой да се грижи за малкия по това време, та може и да си раждам сама в крайна сметка. На мнение съм обаче, че не бих му спестила нищо, ако има възможност да присъства.

# 176
Добро утро, момичета ! Аз съм планирала довечера да ходя към Лидл, тъй като сега съм на работа. Отварям темата и гледам всички вече сте отишли много сте бързи и ранобудни !  Laughing До довечера сигурно нищо няма да остане хахаххаха  Joy Та ще пиша после, когато го посетя, дано да има хубави неща. На вас как ви се сториха ?

# 177
  • Варна
Здравейте, момичета.
Бих искала да се присъединя? Отпуск съм и най-накрая ми остана време да вляза и във форума.
Предният път имах доста повече време, но сега с работата и малкия въобще не стигам до компютъра.
Терминът ми е за 5 юни.

(Някой може ли да ми припомни как и от къде се вземаха лентичките?)

# 178
Здравейте мами.
Болничните не са ли електронно ?!
Аз бях декември и януари и всичко е изплатено.
Мъчи ме ухо имам отипакс капки и май няма проблем да ги ползвам.
За ритничетата ... при мен пеперуди нямаше ( или не ги усетих ) , но ми прескача почти на едно и също място корема. Като схванат мускул.
И аз имам проблем с ухото. Да, може да си слагаш Отипакс, поне в упътването пише така. Аз си правя една бабешка рецепта и при мен действа - взимам малко патешка мас, мед и канела. Смесвам ги и ги оставям на стайна температура да се втечнят от самосебе си. След това с клечка за уши си слагам в ухото, но не много навътре, че ме е страх. След това си слагам лента на главата, така че да ми се топли ухото. И така цяла вечер, цял ден. Минава ми. При мен проблема е начален - ухото ми тупаше, а това е предшественик на възпаление и болки в ухото, затова действам превантивно. Инъче редовно имам проблем с ушите, почти всяка зима. Отипакса ми помага, ако се хвана в началото, инъче съм минавала на антибиотик. Дано бързо да ти мине ухото  Hug

# 179
Мъжа ми на раждането ??? Абсурд хахаххаха той ще колабира още във фоайето Simple Smile
Пък и на мен няма да ми е комфортно. Искам да е съпричастен, но чак пък толкова - има някаква граница, поне за мен.

yara , добре дошла Simple Smile Лека и успешна бременност !

Днес съм на преглед при частния доки. Дай Боже всичко да е наред и после отивам и аз да вилнея в Лидл  Peace Praynig Simple Smile

За болничните, и моите се падат в два месеца. Добре, че ни е печена счетоводителката. Още като взема, снимам го и й го пращам по вайбър/мейл - тя веднага го подава електронно. Друг е въпросът, че НОИ имат право да го мотат, защото срокът за подаване и обработване е до 10 число на следващия месец. Принципно, който е като мен, веднага в края на месеца или на 1 число на другия, ми плащат частта, която е за текущия месец. Другата част, като изтече целият болничен, ама веднага - да кажем на другия ден. Пример:
Болничен от 19.12. - 19.01. Подаден веднага.
Още на 04.01. ми изплатиха частта за декември.
Днес, утре чакам частта за януари.

Общи условия

Активация на акаунт